The Cape 1x02 - Tarot

A sorozat rögtön dupla résszel nyitott, aminek az új rajongók örülhettek leginkább. Engem is kíváncsivá tettek, hogy mennyire képesek fenntartani az érdeklődést, milyen irányba kívánják terelni a szériát. A folytatás nem vallott szégyent, egyre többet tudtunk meg a The Cape segítőiről és még egy új gonosztevőt is kaptunk.

Tovább...

Az előző bejegyzésemben tisztáztam miről is szól a sorozat, most emlékezzünk meg kicsit a többi szereplőről, akik sorozatos körökben elég nevesnek számítanak.

Rögtön itt van Orwell, akit a kirobbanó szépségű Summer Glau alakít. A Terminátor halála óta eléggé eltűnt a színésznő, de ennek most vége, mert állandó karakter lesz itt. A hölgyike baromi gazdag és mindenféle ügyes kütyü rendelkezésére áll, amellyel segíti hősünk munkáját.

Aztán itt van nekünk a fő gonosz, Chess, aki valójában Peter Fleming, egy befolyásos üzletember, akinek szinte egész Palm City a zsebében van. James Frain alakítja őt, aki szintén jobbára sorozatok epizódjaiban tűnik fel, tapasztalatból nincs hiánya. Szinte minden komolyabb szériában megfordult már. Elsőre remek választásnak tűnik, jól hozza a negatív főszereplőt.

Rátérve a második részre, feltűnt a színen Cain, aki egy méregkeverő. A különböző „koktéljai” elég halálosak és nem mellesleg Chess hátsóját védi ezekben a különös időkben. A gonosztevő nem szokott hozzá, hogy bárki is ártani akarjon neki. Pedig pont ez történik, a The Cape meglátogatja, de Cain mérgének áldozata lesz. Szerencse, hogy Orwell a közelben volt, hogy megmentse újdonsült haverját.

Innentől kezdve kicsit visszafogottabb tempót vesz fel a rész és kiéleződik Cain elfogására.

Ugyan a lendület picit alábbhagy, mégis egy élvezhető epizód kerekedik ki a mondanivalóból. A sorozat még csak most kezd belendülni, kíváncsian várom a folytatást.

Összességében egy közel azonos teljesítményű epizódot kaptunk a pilothoz képest, látványos volt és izgalmas.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről