Bones 06x01 Mastodon in the Room

 

„One year from today, we meet at the reflecting pool, right by the coffee cart.”  Ezekkel a szavakkal búcsúzott tőlünk május 20-án a sorozat, és kedvenc főszereplőink. Négy hónap múlva, ugyanez a mondat hangzott el a hatodik évad premier epizódjában, mintegy keretet adva a történetnek, és biztosítva minket arról, hogy nem hiába vártunk négy hónapot a folytatásra. Azonban a két rész között 7 hónap telt el – sorozat időben – ami meglehetősen mély nyomot hagyott mindenkin. Ez persze nem jelent feltétlenül rosszat. Azt kell mondanom, hogy minden várakozást felülmúlt ez a rész, Hart Hanson és csapata egyre magasabbra és magasabbra teszi azt a bizonyos lécet.

Tovább...

Brennan és Booth úgy határozott az elmúlt évad végén, hogy különválnak egy évre, és félretéve a gyilkosságokat, mindketten az igazi hivatásukra koncentrálnak. Brennan elutazott a Maluku szigetekre, kutatva a bizonyos hiányzó láncszemét az emberiségnek, míg Booth visszatért a háborús övezetbe, Afganisztánba, hogy katonákat képezzen ki. Az első néhány képkockán bepillantást nyerhetünk mindkettejük „munkájába”. Ám az egy évből csak 7 hónap lesz, mivel Cam bajba kerül, ezért szükség van a legjobb csapatra, hogy kisegítse őt ebből a helyzetből. Caroline, szinte pillanatok alatt összeszedi a szétszéledt társaságot, Angelát és Hodginst Párizsból, Sweets-t egy bárzongora mellől és természetesen Booth-t és Brennant is.

A megoldandó ügy, ami miatt Cam állása bajba került, egy két éves eltűnt kisfiú volt. A törvényszékiek találtak egy gyermek-csonvázat, ami feltételezhetően a kisfiúé volt, ám Cam képtelen volt egyedül azonosítani. De hamarosan kiderült, a „csoda-csapat” segítségével, hogy ez közel sem az eltűnt kisfiú, hiszen több mint valószínű, hogy már elmúlt három éves, és ázsiai jellemzőket mutatott a csontszerkezete.

Eközben kiderül, hogy Booth sikeresen tovább lépett Afganisztánban, ugyanis megismert egy fiatal újságírónőt, Hannah-t. (Már most lehet utálni.. :D) Meglehetősen komolynak tűnik a dolog, legalábbis Booth szerint olyan komoly, mint egy szívinfarktus. De a meglepő híreknek ezzel még közel sincs vége, ugyanis Angelának is fontos közlendője van. Kisbabája lesz, Hodgins még meg is könnyezi a dolgot, úgy meghatódik, hogy apuka lesz belőle.

De ami engem különösen meglepett, hogy Brennan személyisége hihetetlen változáson ment keresztül. Persze továbbra is kaptunk jó sok antropológiai értelemben dumát, de a régi Brennan nem nevezte volt az Angelával való kapcsolatát testvérinek, vagy nem könyörgött volna Wendell-nek, hogy vállalja el a munkát és főleg nem fizetett volna ezért neki. De nem is igazán ezekből a dolgokból lehet ezt észrevenni, inkább a gesztusaiból, meg az emberekhez való viszonyulásán. Remélem, hogy ez a változás segít majd a Booth-hoz fűződő érzelmeinek a tisztázásában, és persze azt is remélem, hogy tartós lesz! : ) 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről