The Big Bang Theory 4x10 – The Alien Parasite Hypotesis

Hosszú szünet után visszatért a sorozat és egyfelől örültem, hogy végre ismét láthatom a kedvenc kockáimat, másfelől pedig el kell ismerni, hogy a múlt heti epizód nem volt túl erős.
Persze nem gyengébb, mint az évad akármelyik része – bár mintha a negyedik évad minőségcsökkenésen menne keresztül -, de azért mégsem olyan erős, mint a hőskorban.

The whole universe was in a hot, dense state.

Csak hogy visszaszokjunk a régi kerékvágásba, rögtön egy tipikus kocka poént kapunk természetesen Sheldontól. Megtudhatunk pár érdekes dolgot a 73-as számról… :D
Ám mindez semmi ahhoz képest, amiről ez a rész szól.

Egy szálon Amy-t követhetjük – aki immár állandó szereplő -, hiszen önálló sztorit kapott a készítőktől, melyben Sheldon csak közreműködik. Jim Parsons továbbra sincs előtérben, annak ellenére, hogy most Golden Globe-ra jelölték, a sorozattal együtt.
A másik szál pedig Howard és Raj bohóckodik, nekik Leonard segédkezik.

A lányok éppen együtt kajáltak, amikor befutott Zack, Penny expacákja – emlékszünk a szellemi fogyatékossal határos faszira a harmadik évad utolsó részéből? Na, ő az!
Jó volt viszont látni ezt a karaktert, még akkor is, ha nem kapott túl nagy szerepet – a legutóbb kiváló gegeket építettek rá. Most ez nem volt így, de mivel a 11. részben is fel fog tűnni… még akármi is lehet.
A konfliktus abból adódik, hogy Amy szexuális vonzalmat tapasztal Zack iránt.
Na, most ezt képzeljük el!
Ebből fakad egy kissé elcsépelt Who-Hoo poénkodás, amit abszolút nem sikerült jól visszaadni anyanyelvünkön. Bár az is hozzátartozik, hogy szerintem nem is lehetséges.
De erre utal a rész címe is, hiszen Sheldon differenciál diagnózist készít Amy tapasztalatai alapján, hogy kiderüljön, mégis mi baja lehet. Ekkor merül fel egy idegen parazita lehetősége, mely Amy testében van… :D

Ezalatt Howard és Raj azon vitázik, melyikük lenne a szuperhős és a segéd. Ennek eldöntésére változatos módszereket találnak ki. Pók-próbát és birkózást. Most is hagyok egy kis időt… :D
Annyit mondok, hogy a szuperhős trash talk már nagyon megy nekik…
A legjobb poén nyilvánvalóan az volt, amikor Amy (nem először) megbántotta Sheldont a Star Trek-kel kapcsolatban („Olcsó Sci-fi?”) :D
Ezen túlmenően észrevehető Howard változása, hiszen már egyáltalán nem az a mézes-mázos, undorító alak, ahogy Penny jellemezte egyszer. Ahogy Leonard, ő is elkezdett komolyodni.
Ebben nyilvánvalóan Bernadette keze van… na, meg persze a készítőké!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről