The Big Bang Theory 1x00 – Unaired Pilot

A Big Bang rajongók számára egy igazi csemegéről van szó, hiszen ez a soha adásba nem került, próbaepizód, mely sok mindenben más, mint a megszokott komédia, de azért magán viseli Chuck Lorre és Bill Prady keze munkáját.
A fanoknak kötelező ez biztos!


Lássuk…


Hogy erre a kincsre rátaláltam, mint oly sok mindent, ezt is Wouhn-nak köszönhetem, hiszen ha ő nem hívja fel a figyelmem rá, talán soha nem jut a tudomásomra.
Különös érzés volt végig nézni ezt a 23 percet, annak fényében, hogy már láttam háromévadnyi bohóckodást., de ebből indult ki az egész széria.
Ehhez mérten nem is csodálkoztam, hogy ebben az egy epizódban több olyan poént is hallottam, amik nem csak az első részben, hanem további epizódok során lettek elsütve.
De alapjában véve a 0-dik rész megegyezik az első évad első epizódjával. A cselekmény azonos, kis eltérésekkel, míg számos történés és poén egy az egyben itt is meg van.
Például kezdésként jelen esetben is a magas IQ-val rendelkezők spermabankjában csatlakozunk be a szereplők életébe. Természetesen itt Leonard és Sheldon szórakoztat minket.
Úgy látszik már a kezdetektől erre a két karakterre szerették volna építeni a sorozatot.
Más, a sorozatban megszokott személyek már nem ilyen egyértelműek…
Majd ezek után megismerhetjük a női főszereplőt, aki nem Kaley Cuoco, hanem egy másik hölgy és még csak nem is Penny-nek hívják, hanem Katie-nek.
Itt megjegyzem, hogy nekem elejétől kezdve nem volt szimpatikus Katie karaktere, illetve a színésznő sem. Így utólag jól alakult, hogy Cuoco kapta a szomszéd szerepét
.
Ezen túl karakter fronton a következő a helyzet:
Raj és Howard nincsenek, helyettük egy kocka csaj van, akit Gildának hívnak és talán az ő karaktere az egyetlen olyan dolog, amit sajnálok, hogy nincs benne az eredeti szériában.
Szerintem kiváló lett volna, ha beveszik, akár csak beugrós szereplőnek is, mint amilyen Leslie Winkle.
Ezen felül a rész egy kicsit a régi idők sorozatait idézte, mind a képi megvalósításban, mind a zenében.
A zene miatt is egy plusz pont az eredeti sorozatnak…
De ezeken túl minden olyan, mint amit eddig megszoktunk. A stílus, a poénok,
Sheldon helymániáját – „This is my spot!” – is belevették egy bizonyos módon, mi több Sheldon maga sokkal inkább emlékeztet egy normális emberre, mint a sorozatban. Nem hagyják hidegen a nők oly mértékben és sokkal érdeklődőbb, kevésbé lekezelő és fensőbbséges, de a szarkazmust továbbra sem érti… :D
Elképesztően különleges élményt nyújt a rész megtekintése, mintha egy párhuzamos dimenzióban futó sorozatot néznénk, miközben visszaköszönnek az ismert megnyilvánulások, felismerjük a karaktereket, miközben mások is egy kicsit. Igazi kuriózum!
Ám ennek ellenére azt mondom, hogy nem bánom, hogy a sorozat olyan lett, amilyen lett.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről