Battlestar Galactica - Razor

Ez a kicsivel több, mint másfél órás mozi tökéletesen illeszkedik a sorozat második évadjához, a különbség csak annyi, hogy ez a produkció önállónak is tekinthető. A története kerek és egész, így bárki megértheti, még azok is, akik nem ismerik magát a sorozatot.

Persze ha nem ismered a BSG-t, akkor nem fog olyan szórakozást nyújtani. Annak ellenére, hogy több ismerős szereplő is feltűnik a Razorban, a sztori nem róluk szól, hanem a Pegasus útját mutatja be visszaemlékezések segítségével, ezért számomra ez csak egy közepesen sikerült kiegészítő mellékszál.

Tovább...

Stephanie Jacobsen (Melrose Place, TSCC, Farscape) alakítja főszereplőnket, egy bizonyos Kendra Shaw őrnagyot, aki a Pegasuson teljesít szolgálatot. A történetvezetés nem egyenes vonalú, hanem ugrálunk az időben. Majdnem mindig Kendra körül forognak az események, bemutatva, hogyan lett egy szelíd lányból „penge”.

Cain admirális alatt szolgált a hölgy, akiről tudjuk, hogy milyen kegyetlen volt. Sok vér tapadt a kezéhez, olyanoké is, akiknek nem kellett volna meghalniuk. A hónapok alatt Kendra fokozatosan kezdett hasonlítani az időközben jobblétre szenderült admirálishoz. A razor, vagyis a penge úgy kapcsolódik a történethez, hogy ha félreteszel minden emberi érzelmet, akkor egy hideg fegyverré válsz, ami nem fél, nem alázkodik meg, csupán teljesíti a parancsot.

Maga a történet nem túl izgalmas, inkább drámainak készült, de azt a hatást meg volt képes elérni, így eléggé félresiklottnak tekinthető.

Mikor Lee Adama lett a Pegasus parancsnoka, Kendrát tette meg első tisztnek. Ezt követően egy nagyon veszélyes küldetésen vett részt egy kis csapat, köztük Starbuck és Shaw első tiszt. Fel kellett robbantani egy cylon létesítményt. Itt is még töltötték belénk a visszatekintéseket, amelyekből kiderült, hogy bizony a Pegasus tagjai – az admirális utasítására – civileket mészároltak le.

A jelenben épp a misszió közepén tartottunk, de nem mentek simán a dolgok. Úgy alakult, hogy Kendra hátramaradt az atombombával és megtette, amit a haza megkövetelt.

Kis érdekesség, hogy rövid beszélgetésbe elegyedett egy hibriddel, amely elég ködösen ábrázolt, de mégis fontos információkat közölt a Csillagközin található cylonokról és azok sorsáról. Lényegében a 4. évad néhány történését vázolta fel előttünk.

Összességében egy rajongónak kötelező BSG adag, amely sajnos sem történetével, sem karaktereivel nem váltja meg a világot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről