Az emberi százlábú - The Human Centipede (2009)

Szeretnék mindenkit óva inteni az alábbi filmtől, melyet muszáj volt a 'szar film' kategóriába sorolnom. Jómagam nem láttam a filmet, - csak a trailerig jutottam, de az elég is volt -. Elhatároztam, hogy soha, de soha nem fogok olyan filmről kritikát írni, amit nem néztem meg elejétől a stáblistáig. De most az egyszer kivételt kellett tennem.



Mengele nyomdokaiban
...

Alapos utánaolvasás és ismerősök véleményei alapján vontam le a fenti következtetést. :)
Tipikus horrorklisékből épül fel a film. Az alapsztori a következő: tinilányok kocsija utazgatás közben defektet kap, nincs térerő, segítségért indulnak hát a sötét és kihalt erdőn keresztül, két zseblámpával a kezükben, közben persze az eső is elered. Hamarosan találnak egy házikót, ami egészen véletlenül pont az ördögi tervet kieszelő gyilkosé. :D Az őrült sebész amolyan emberkísérletet folytat a pincéjében. Ő akar lenni az első orvos, aki embereket köt össze egymással az emésztőrendszerükön keresztül, létrehozva így az első élő “emberi százlábút”. A filmet egyébként Josef Mengele munkássága ihlette, aki emberkísérleteiről volt híres a koncentrációs táborokban. Igazából fogalmam sincs, hogy végül sikerrel jár e a küldetése, de nem is nagyon érdekel. Az ilyen jellegű horrorokban általában mindenki megmenekül a gyilkos karmai közül. Bár, mivel ez egy abszolút más tematikájú film, mint az alapértelemben vett horrorok, erre inkább nem vennék mérget. Dr. Heiter egészen könnyen jut hozzá az áldozataihoz, hisz csak első kísérleti alanyát, a japán teherautó-sofőrt kellett elrabolnia, a másik két jelölt pedig 'önként sétál be' a villájába, a két említett hölgy személyében. A film nagyrésze egy helyen játszódik, az őrült doki lakásán. Nem szeretnék elfogultnak tűnni, de annak ellenére, hogy a horror alapból nem az én műfajom, azért már láttam néhány kedvemre való csemegét. Általában szeretem a kis költségvetésű filmeket, de csak amiknek mondanivalója is van, vagy izgalmasak. (pl. Az őslakó, A Fülke, stb...) De a 'hogyan alkossunk emberekből százlábút?' nem tartozik ezek közé. :) Tehát még egyszer elnézést kérek Tőletek, hogy nem szántam másfél órát az életemből erre a filmre, de félek, hogy maradandó károkat okozna az elmémben. :)) De ahogy gondoljátok! Szerintem mondjuk simán elnyerné az 2009-es év 'legundorítóbb filmje' kategória díját, ha lenne ilyen. Egyértelműen kijelenthetjük, ez egy beteg film. :) 2011-re készül a folytatás, ha esetleg valakit mégis megfogott a sztori. :) Az IMDB honlapján, (számomra érthetetlen módon) 5,4 csillagos szavazattal zárult az értékelés. Bevallom őszintén nem igazán ismerem Tom Six munkásságát, 5 filmet találtam a nevével fémjelezve, de ezek után, megjegyzem a nevét, hogy többé ne is találkozzak vele... :)

A-fraid Update: A kritikáért kattintsatok ide!

Végezetül egy kis ízelítő:

 

Download:

FLVMP43GP

 

0

Ha jól emlékszem, nem

Ha jól emlékszem, nem őslakos, hanem őslakó volt az a film...

 

A százlábúval éppenhogy az a bajom, hogy nem elég undorítő, sőt, a témához képest visszafogottnak éreztem, nem sikerül túlfeszíteni a húrt, pedig ez lett volna az egyetlen fegyvere.

Amúgy valóban nem szép dolog

Amúgy valóban nem szép dolog kritikát írni úgy, ha nem láttad a filmet... :)

wouhn képe

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: Ez az

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: Ez az írás a tényleges kritika beharangozója. A mélyreható írás napokon belül várható A-fraid-tól, aki látta a filmet.

Köszönöm Feri, igen, javítva.

Köszönöm Feri, igen, javítva. :)
Próbáltam amúgy, azóta már elkezdtem nézni, de nagyon nyögve nyelős, nem jutottam a végére. Nem az én világomnak való. :D

na végre valaki, aki szintén

na végre valaki, aki szintén nem nézte meg ezt a trágyahalmot:D én még megemlítésre se méltom ezt a fost...a horrorvilág szégyene bazki...

Most ertem a vegere az elso

Most ertem a vegere az elso resznek, kezdtem bele a masodikba. Mi a bubanatos picsaert kell ilyen fossal rabolni az ember idejet. Az meg inkabb erdekelne, hogy ki a bubanatos fasz ad ilyenre penzt?  Se nem borzalmas, se nem izgalmas, se nem latvanyos, se nem formabonto, se nem vicces, se nem bosszanto. Illetve de igen, bosszanto az, hogy mas filmesek elol ezek a maszturbalo keszitok elszedik a keveset, amibol ennyi erovel akar valamit is lehetett volna alkotni. Maszturbalas, igen, egy nagy faszveres a szerzo, kitalalo reszerol, hiszen semmit nem nyujt, egyszeruen semmilyen, nem mutat uj utat. Meg a fejeben levo kepi-, vagy gondolatvilagba sem kepes elcsabitani. Jo, nehez ott barmit is talalni, ahol nincs semmi. Es itt bezon nincs fingszag se. Olvasgattam mindenfele megfejtest arrol, hogy miert, kinek, hogyan keszulhetett a remekmu, de vegul meg a legrutinosabb kritikus is oda jutott, ez a mu egy nagy semmi, meg pontosabban fogalmazva meg csak nem is semmi. Nem tudom van e, ami a semminel is kevesebb. Ha esetleg valakit erdekel a valasz, az nezze meg, bar ova intenem... inkabb koltse a penzet hamburgerre, vagy toltse az idejet szankozassal!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről