Arrow 1x09 – Year’s End

A stílszerűen, Év vége, címet kapó epizóddal vonult téli szünetre a sorozat és úgy is hagyták abba, hogy az érdekfeszítő legyen.
Visszatértünk kicsit a szigeten történtekre és a családdal is foglalkoztunk és eljött a pillanat, amikor főhősünknek nevet adtak.

Karácsony környéki epizód révén nem hagyhatták ki az ünnepet sem. Ennek eredményeképp Oliver elhatározza, hogy ebből az alkalomból bulit szervez és közelebb hozza a családot.
Ennek felemás eredménye lesz, hiszen a Queen család az eltűnése óta nem tartotta meg az ünnepet és sokat változtak, Oliverrel egyetemben, az alatt az öt év alatt, amit a trónörökös a szigeten töltött.

S ha már szóba került a sziget. Az utóbbi időben elhanyagolták a múltbéli eseményeket, de most bepótolták a hiányosságokat.
Sok információval gazdagodtunk, hiszen megtudtuk íjász mentoráról is, hogy kicsoda és, hogy a szigeten táborozó katonák mit keresnek ott. A szigetről magáról is megtudhatunk pár érdekességet és ismét feltűnik Deathstroke, valószínűleg nem utoljára.

Ám mindezek eltörpülnek a további események mellett, hiszen nem akárhogy fejezték be a sorozatot erre az évre. Ugyanis a rész azzal kezdődött, hogy feltűnt egy másik íjász, (Dark Archer)aki másolja hősünket.
Az egyetlen különbség, hogy az ő szándéka nem az igazságtétel. Ő gyilkol és el akarja érni, hogy Oliver feladja magát. Mindenképpen össze akar hozni egy találkozót, ahol eldőlhet, melyikük a legjobb íjász.
Mondanom sem kell, hogy a két szereplő egyazon kalibert képvisel.
És bár összecsapnak a rész végén, nem dől el a kérdés, de mindketten megsínylik a találkozót.
Olyannyira, hogy Oliver fogadalmával zárul az epizód, miszerint elkapja a fekete ruhás íjászt, akinek kilétére szintén fény derül és ez nem akármilyen fordulat.

Tommy apja sem tud nyugton maradni és folyamatos nyomás alatt tartja Oliver anyját, aki megfogadja, hogy elrendezi a dolgokat, de nem nagyon tud eredményt felmutatni. Ezért elrabolják az utána kutakodó Waltert. Aki nem mellesleg egyre közelebb kerül a rejtély felfedéséhez, aminek a felesége aktívan részese. Tommy apja, Oliver elrablásakor, majd letartóztatásakor nem lett meggyőzve, hogy a fiú nem azonos a titokzatos, zöld csuklyás törvényen kívülivel, aki annyi gondot okoz neki.
Valódi kilétét tekintve ez nem is csoda, hiszen van miért aggódnia.
Ott van a titkos lista és az oly sokszor emlegetett Terv is.
Mely megint szóba került, de csak annyival többet sikerült megtudnunk róla, hogy sok ember életét fogja követelni és hónapokon belül esedékes lesz a kivitelezése.
Eközben némi haladás mutatkozott meg a Zöld Íjász és Laurel apjának, Lance nyomozónak a kapcsolatában, aki elveit feladva segített a város újdonsült hősének. Ki tudja merre fejlődik még ez a munkakapcsolat…

Azonban nem szabad megfeledkezni egy az utóbbi időben több szerepet kapó alakról. Ez pedig Felicity, a családi mamutcég informatikusa, aki számos ügybe beleturkált már, hol Walter, hol Oliver érdekében.
A lány intelligens és ügyes, csupán idő kérdése, hogy választ találjon pár kérdésre.
Többek között a főszereplő kilétére is, aki iránt jól láthatóan érzelmeket táplál. Ebből is mi lesz?
Jövőre talán erre is választ kapunk. Folytatás január 16.-án.


A feliratokért örök hála Aliasnak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről