Arrow 1x08 – Vendetta

Ez első hosszabb és összefüggőbb eseményszálnak lehettünk tanúi az előző és a mostani epizódban. Oliver összeakadt egy potenciális bajtárssal, aki akár szerelmi téren is némi biztonságot adhat neki. Összességében elmondható, hogy az egész epizód középpontjában a szerelem állt.

Az előző részben megkezdett történetszálat folytattuk tovább, melyben az ifjú Queen megtalálta a Helena Bertinellit, aki a helyi maffia vezetőjének lánya.
Eleinte csupán beépülni szeretett volna a bűnözők körébe, de aztán az egész udvarlásba csapott át.
Oliver és Helena egymásra találta ugyan, de mindketten komoly sérüléseket szenvedtek életük során és ez kettejük közül, a lányt viselte meg jobban. A szerelmét vesztett ifjú hölgy bosszúra szomjazik és vendettáját minden áron véghez akarja vinni, melynek célpontja a saját apja.
Ennek érdekében bármire képes. Egymásnak ugrasztani a város bűnözőit, maffiaháborút kirobbantani az apja és a Triád között és együtt dolgozni a Csuklyás igazságosztóval. Nézeteik eltérnek, de Oliver beavatja újdonsült szerelmét az üzelmeibe.
Ez nem tudom mennyire jó ötlet, mert lassan már mindenki tud a fiatalember titkos alteregójáról.
Ahhoz képest, hogy mennyire óvatos minden területen, e téren elég óvatlan, amire „eleven lelkiismeret” Diggle rá is mutat. Közös munkájuk azonban nem tart sokáig, hiszen a lány bosszúszomja és keserűsége közéjük áll. Ez pedig egy új törvényen kívülit eredményez…
 Akit nyilván látunk még a későbbiekben. Kettejük kemény love story-ja közel sem zárult még le.

A szerelem, mint központi téma másokkal kapcsolatban is előkerült.
Laurel és Tommy kapcsolatát, melynek alakulását pár rész óta követhetjük nyomon, is tovább tárgyalták, mindezt megspékelték Thea vonzalmával Tommy iránt.
Alakulgat a szerelmi háromszög.
Egyedül azt nem tudom, hogy ennek mi lesz a vége. Ami viszont érdekesebb, hogy Walter hazatért és ott folytatja a neje üzelmei utáni nyomozást, ahol abba hagyta. Ismét bevonja Felicity-t, akinek most a korábban már látott titokzatos szimbólum után kell nyomoznia.

Kellemes ütemben haladgat a történet, időnként kapunk egy-két plusz szálat, ami valószínűleg majd későbbiekben kap nagyobb jelentőséget. És ez így jó, ahogy van.
Szépen bontakozik ki a sztori, a különböző szálakat is jól kezelik. Amit elhanyagolnak kicsit, ahhoz visszatérnek a következő epizódban. Minden halad a maga útján.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről