Arrow 1x03 – Lone Gunman

E legutóbbi epizód bizonyos szempontból fordulatot hozott.
Minden más szempontból viszont stagnál a széria. Nem sok újdonsággal gazdagodtunk, mondhatni (ha lehet ilyet három rész után mondani) „megszürkült” a sztori. Események történnek, kapcsolatok bontakoznak ki, de kifejezetten érdemi haladás nem történt.

Magányos íjászunk folytatja a vadászatot és kíméletlenül kajtatja a galád üzletemberek nyomát. Módszereiben nem válogatós, kemény kézzel osztja az igazságot.
Ám legújabb akcióját megzavarják, még pedig egy másik céllövő művész, aki végez az éppen aktuális célpontjával. Mindössze három epizódba telt, mire befutott az első szuperbűnöző, név szerint Deadshot.
A sosem hibázó magányos bérgyilkos egymás után végez a város befolyásos és gazdag üzletembereivel, de a Zöld íjász a nyomába eredt. Ennek a rosszfiúnak az elfogása azonban körülményes, hősünk nem is bír vele egyedül. Ezért olyat tesz, amire eddig még nem volt példa.
Bevonja a rendőrséget is az ügybe, volt barátnője, Laurel apján, Lance nyomozón (Paul Blackthorne) keresztül. De nem a detektív az egyetlen, akitől segítséget kér.
A cége egyik informatikusát, Felicity-t (Emily Bett Rickards) is bevonja a Deadshot utáni nyomozásba és tekintve, hogy a lány nem hülye (és az IMDB szerint még megfordul majd pár epizódban) nyilván rá fog jönni, hogy az ifjú Queen rejteget valamit.

Ezen túl azonban van még egy nagyon fontos személy, akit Oliver nem egyszerűen bevon, hanem a harmadik epizódban köszönthetjük az első szereplőt, aki számára felfedi magát a fiatalember.
A szigeten történtekről is kapunk egy újabb adag információt – e téren elég fokozatosak a készítők, nem sietnek el semmit. Az előző epizód végi visszaemlékezésben láthattunk egy csuklyás, íjjal felszerelt alakot, aki megtámadta a főszereplőt.
Ebben a részben megbizonyosodhatunk róla, hogy nem csak a szemünk káprázott, még egy keveset meg is tudhatunk róla. Emellett azt is megtudtuk, hogy nem is olyan lakatlan az a sziget, mint ahogy azt gondoltuk.
A családi és egyéb kapcsolatok terén nem tapasztalhattunk túl sok változást.
A legifjabb Queen, Thea egyre több gondot okoz, de azért a családi drámázást nem veszik olyan komolyan. A szívügyek terén is kiteregettek pár lapot, de ez mit sem változtatott az eddigi felálláson.
Tehát, amíg a sztori egyes részei szépen haladnak, addig más aspektusában nem látni előre haladást. Persze ez három rész után nem is olyan komoly gond, hiszen ennyi idő alatt is szép számmal történtek események és a teljesítmény egyenletesnek mondható minden területen.
Az Arrow eddig remekül teljesít. Az ebben az epizódban történtek fényében a folytatás érdekesnek ígérkezik.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről