Alcatraz 1x01 - Pilot

Az egyik legjobban várt újonc végre megérkezett, nem is akármilyen nézettséggel. A FOX most nagymenőnek érezheti magát, mert az idejét sem tudni mikor nyitott ilyen jól dráma a csatornán. Persze a kezdeti nézettség csak egy dolog, nagyobb kérdés, hogy mennyi rajongót tud megtartani a későbbiekben a széria. Kétségtelen, hogy J.J. Abrams és társai jó munkát végeztek a bevezető résszel.

A történet a 60-as évek derekán veszi fel a fonalat, amikor a szikla gúnynéven hírhedté vált börtönből mindenki rejtélyes módon eltűnik. A bentlakóknak és az ott dolgozóknak is nyoma vész, senki sem tudja mi történhetett.

Az incidens tovább folytatódik napjainkban, amikor az egyik rab hirtelen a semmiből feltűnik a múzeumként használatos börtönben. A férfi egy napot sem öregedett, ráadásul feladata van. Emerson Hauser (Sam Neill) nyomozó ott volt aznap, amikor mindenki felszívódott, innentől kezdve egész életét ennek a rejtélynek szentelte. Úgy tűnik most jött el az ő ideje, amint tudomást szerez a rejtélyes férfi tevékenykedéséről azonnal akcióba lendül.

A szokásos pilot berendezkedést követve, a főszereplők szépen egymásra találnak és kialakul a kis csapat, akik a visszatérők felkutatására szakosodnak. A sorozat főszereplője Rebeca Madsen nyomozó, aki személyes ügynek tekinti az ügy felgöngyölítését. Társául Diego Soto szegődik, akit a Lostból jól ismert Jorge Garcia kelt életre. Ketten elég jó párost alkotnak, ami a sorozat hasznára válhat.

A pilot elég jó és érdekes volt, kérdés, hogy milyen irányba halad tovább a történet, mennyi misztikum és kérdőjel marad a továbbiakban és mennyire tudja fenntartani az érdeklődést. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki egy Lost szintű misztikummal teli sorozatért kiált, amely hétről hétre bele tudja préselni a fotelba.

Az irányvonal és az atmoszféra egészen tetszetős, a színészeket jól válogatták össze, az alapötlet is kiváló. Kérdés, hogy a későbbiekben mennyire ragad le a széria a sima nyomozgatásnál, mennyiben lesz más, mint az összes többi. Azt hiszem a misztikummal lehetne játszani, valami megfogható és átívelő szálat kreálni, ami mindenkit érdekel.

Összességében egy tisztességes nyitányt produkált az egyik legjobban várt széria. Jók a karakterek, nem hétköznapi az alapötlet, minden klappol, hogy egy jó sorozatnak nézzünk elébe. Most már az írókon múlik minden.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről