Válasz a hozzászólásra

Supernatural 7x15 - Repo Man

A múlt hetivel ellentétben ez a rész biztos emlékezetes marad. Nem volt ugyan egy túl nagy eresztés, még a főszálat sem görgették tovább, de egy bizonyos apróság nagyon fel tudta dobni a hangulatot.

A rég nem látott Mark Pellegrino ismét tiszteletét tette. Samet továbbra is gyötri Lucifer képzeletbeli karaktere. A fiatalabbik Winchester egyszerűen próbál mit sem törődni a jelenéssel. Látszólag képes kordában tartani, persze mindez egyáltalán nem normális.

Egy több évvel ezelőtti esetet kénytelenek a testvérek újra elővenni. Egy démoni megszállás utóhatásai tönkretehetik az embert. Itt megjegyezném, hogy a korai évadokban még az a nézőpont élt, hogy akit egyszer megszállnak az már soha nem lesz normális. Idegroncsként vagy vegetáló zöldségként végzi a gonosz lélek távozásával. A későbbiekben a készítők sokat enyhítettek ezen a dolgon.

A történet nem túl kacifántos, mégis van benne egy eléggé sejthető csavar. Egy Jeffrey nevű férfi volt anno az áldozat, akiből Sam és Dean kipiszkálta a megszállót. Persze némi infószerzés után tették mindezt, ami a házigazdának nem esett túl jól. A lényeg, hogy a jelek szerint az akkori esetek (megcsonkított nők) megismétlődnek. Úgy tűnik a démon visszatért.

Miközben hőseink nyomoznak, Sam igyekszik ellenállni Lucifer csábításának. A taktika, hogy nem vesz róla tudomást. Ez eddig nagyjából bevált, azonban most más szelek fújnak. Dean eltűnik, közben egyre jobban kitisztul a kép arról, hogy mi folyik itt. Sam végső elkeseredésében Lucifertől kér segítséget. Szóba elegyedik vele, gyakorlatilag együtt nyomoznak.

Mark Pellegrino (Lucifer) nagyon feldobta az epizódot. Az ő játéka elképesztően üde színfolt a sorozat életében. A készítők is jól mozgatták a szálakat azzal, hogy készítettek egy ütős részt, miközben rámutattak a Sam és Lucifer páros tánc jövőjére.

Az epizód végén minden kiderül, ahogy az lenni szokott. Semmi se változott kivéve egy apróságot, amiről Deannek fogalma sincs. Sam hibázott azzal, hogy szóba elegyedett az ördöggel, kvázi beengedte őt az elméjébe. Innentől megállíthatatlan.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről