Válasz a hozzászólásra

Supernatural 7x10 - Death's Door

Egy rövidke szünet után tért vissza a Supernatural, hogy ezt követően téli álomba szenderedjen. Januárig nem láthatunk új epizódokat, be kell érnünk az ötleteléssel és persze az előzetessel. A mostani események elég érdekesen vették ki magukat, nem vagyok benne biztos, hogy jó irányba tartunk. A folytatás még hozhat újdonságot, kíváncsian várom mit hoznak össze a készítők a szünet után.

Aki követi a szériát tudja jól, hogy Bobby-t csúnyán meglőtték az előző rész végén. A cím alapján és talán a megszokások miatt azt vártam volna, hogy Sam és Dean keresnek valami megoldást a csóró öreg megmentésére. Ehelyett egyszerűen az orvosok kezébe adták a stafétát.

Sőt, nem is a valódi világ játszotta a főszerepet, hanem Bobby elméje, ahol a férfinek meg kellett küzdenie belső démonaival és az őt üldöző kaszással, aki nagyon is valódinak tűnt. Így legalább lehetőség kínálkozott visszahozni időlegesen egy régi karaktert. Rufus segítette Singer urat a továbbjutásban. Bobby fő motivációja az volt, hogy átadjon egy üzenetet a testvéreknek. Magyarul, hogy egy rövid időre felébredjen a kómából.

A készítők elég szépen körbejárták a sokszor ittas mókamester karakterét. Még ugyan nem dőlt el a sorsa, de valahogy nem jósolok neki túl szép jövőt. Pedig nagy kár lenne érte, hiszen a sorozat egyik legmeghatározóbb egyénisége. Jóval megemeli az aktuális rész színvonalát, amiben épp szerepel. Meg amúgy is annyi karaktertől kellett búcsúznunk a közelmúltban, hogy gyakorlatilag nem maradt senki.

Egyébként nem volt egy túl jó rész ez a mostani. Inkább olyan búcsúzás szaga volt az egésznek. A kómában felépített világon túl néhány jelenet a valóságban játszódott, ahol a Deant alakító Jensen Ackles játékát tudnám kiemelni. Azt eddig is tudtam, hogy remekül alakít, ez most is bebizonyosodott. Szerencsére a készítők rá is tettek egy lapáttal és megmutatták milyen az idősebbik Winchester, amikor igazán látszanak rajta az érzelmek.

A főszálon vagy bárhol máshol gyakorlatilag nem történt előrelépés, csak a karakterdrámára összpontosítottunk. A jelek arra mutatnak, hogy Bobby nem fog felépülni, de az ajtó nyitva maradt.

Összességében egy Bobby-központú epizódot láthattunk, amely a drámára épített, bemutatva néhány dolgot, amit még nem tudtunk az öregről.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről