Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 2x02 - Bloodletting

Kicsit döcögősnek éreztem a részt, pláne ha az előző végi fordulatra gondolunk, plusz az előzetesre. Ismét a dráma és az akció tengelyén balanszíroztunk. Talán az előbbiből kicsit több is volt a kelleténél. Valahogy most több üresjáratot éreztem, kevesebb feszültséget.

Nem volt annyira átütő a The Walking Dead -féle atmoszféra. Egy szépen megkomponált dráma körvonalazódhatott volna ki, de nem tudták a készítők teljesen meglovagolni az érzést. Kevés jött át abból, ami egy kisgyerek szenvedését illeti.

Carlt meglőtték, mégpedig a Mentalistából egy ismerős arc. :) Rick azonnal segítségért rohant a férfi hozzátartozóihoz, akik egy csendes tanyán tengetik mindennapjaikat. Az öreg állatorvos bölcsességének és szakértelmének hála, a gyerek életben maradt, de állapota egyre rosszabb. Orvosságra és modern felszerelésre van szüksége, meg kell operálni.

Ezen a ponton kicsit leült a sorozat, alábbhagyott a lendület. Shane és Rick párbeszéde akart rávilágítani arra, hogy ez a két kemény fickó is mennyire sebezhető. Nekem kicsit túl sok volt a jóból. Később csatlakozott Lori is a díszes népséghez, aki szintén nem viselte túl jól fia sebesülését. Meg kell mondjam, Sarah alakítása jobban tetszett most mindenki másétól.

Az izgalmak az epizód vége felé jöttek elő ismét, mikor is Shane és a vadász fickó elmentek néhány mérföldet az orvosságokért. Mondanom se kell, hogy annyi zombi ólálkodott ott, mint égen a csillag. Nem volt mit tenni, a felszerelésre szükség van. A két férfi elterelte a járkálók figyelmét és felmarkolták a cuccokat.

A végső képsorok nagyon el lettek találva. Ilyen nagy csávában talán még sosem voltak hőseink.

Összességében egy kicsit gyengébbnek éreztem ezt az etapot a első résznél. Valahogy nem sikerült 100%-ig hozni azt a bizonyos atmoszférát. A végére ismét belendültünk, ezért is várom tűkön ülve a folytatást.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről