Válasz a hozzászólásra

Supernatural 7x02 - Hello Cruel World

A múlt héten elég szépen bekezdett a sorozat. A kérdés, hogy a készítők milyen irányba kívánják vinni a sztorit. A lendület és a kiváló hangulat egy cseppet sem lankadt. Az egyetlen dolog amit sajnálok, hogy nem dupla ilyen hosszúak az epizódok.

Nem tudom meddig lesz jelen ez a felfokozott tempó a széria életében, ezért élvezzük amíg tart. A fő irányvonal nem változott, a leviatánok új csapást jelentenek a világra, meg kell hát állítani őket. Castiel porhüvelye nem bírta már őket magában tartani, az eredetileg vízi élőlények visszatértek legkedvesebb közegükbe és új zsákmány után néztek.

Az, hogy mi történt Castiellel, senki sem tudja. Kicsit olyan érzésem volt, hogy belénk akarják tukmálni, hogy meghalt, nem is látjuk többet se. Nagyon sajnálnám, ha így lenne, hiszen évek óta meghatározó egyénisége volt a sorozatnak. Az évad előtt röppentek fel olyan pletykák, hogy az alkotók már nem nagyon számolnak Mishaval. Perdöntő bizonyíték nincs az angyal haláláról, ezért maradjunk annyiban, hogy most nincs jelen, de valószínűleg látjuk még.

Ahogyan Mark Pellegrino zseniális színészi képességei is visszatértek közénk az ördög képében. Én személy szerint ennek örülök leginkább. Lucifer kiváló karakter, akit érdemes szerepeltetni még ilyen körülmények között is. Az első részben kétségek közé ringatták a nézőt. Vajon ez amit látunk a valóság, ahogy Dean mondja vagy csupán illúzió, ahogy Lucifer állítja? Sam lelke még mindig a pokolban sínylődik vagy a férfi tényleg megkattant? Már én sem tudtam mire gondoljak. Remek húzás volt ezt az óriási kérdőjelet előtérbe hozni. Kár, hogy poént már itt lelőtték, talán mehetett volna így még egy-két részig.

Lényeg, hogy ez mind a valóság és a sátán csupán Sammy fejében van jelen. De ott van, ő látja és az idegeire megy. Pontosabban drága barátunk ön- és közveszélyessé vált, sürgősen segítségre van szüksége.

A leviatánok nem ültek sokat a fenekükön, megszálltak pár emberkét, akik egyből a Winchesterek után vetették magukat. Bobby eltűnt, Sam nincs valami jól, Dean egyre nehezebben viseli a helyzetet, Cas meghalt vagy mi, ráadásul a purgatóriumból szabadult lényeket nem nagyon lehet megölni.

A befejezés önmagáért beszélt, nagyon várós lett a következő rész.

Összességében ismét egy remek epizód került terítékre. Jó a történet, a hangulat és a beszólások mindent visznek. Ha a tempó megmarad, parádés évad vár ránk.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről