Válasz a hozzászólásra

Supernatural 6x19 - Mommy Dearest

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Supernatural, hiszen a főszál eseményeit követve igen érdekes események vették kezdetét. Nem vagyok biztos benne, hogy ez lenne a követendő út és hogy mindenki boldog lesz az évadzáró után, de legalább a készítők kreálnak valami meglepőt az évad végére. Jó hír a rajongóknak, hogy bár biztos lesz hetedik évad, amit szeretettel várunk.

Amint a bevezetőben is említettem, most minden esemény a fő irányvonal megoldásához vitt közelebb bennünket. Miután Dean és Sam megszerezték a főnix hamvait, rögtön megpróbálták kideríteni hol lehet a Mindenek anyja, Eve. Az előzőekben kiderült, hogy eme varázslatos lény földi maradványai képesek végezni a nővel, aki fejébe vette, hogy megreformálja az egész emberiséget.

Az epizód vége felé hallhattuk Eve motivációját és érveit, hogy miért pont most és ilyen módon cselekszik. Nekem elég bugyutának és erőltetettnek tűnt mindez. Valahogy nem éreztem következetesnek.

Ennél jóval megkapóbb volt mikor kiderült, hogy valójában egyáltalán nem Eve a legfőbb ellenség. Gyakorlatilag az első adandó alkalommal végeztek vele a Winchester testvérek. Enyhén szólva csalódás volt a kialakult helyzet, hiszen jóval többet vártam volna a hölgytől. A kárpótlás nem maradt el, megtudhattuk ki is mozgatja a szálakat a háttérben. Crowley, a pokol királya mégsem annyira halott, mint az korábban látszott.

Nekem kifejezetten tetszett, hogy egy ilyen meghatározó karaktert hoztak vissza a sírból. Remélem a következő évadban is találkozhatunk vele. Bár Crowley motivációja sem teljesen tiszta számomra. Valahol azt érzem, hogy ezeket a dolgokat a készítők picit összecsapták.

A legnagyobb negatívumot mondandóm végére tartogattam. Úgy tűnik Castiel már jó ideje összejátszik Crowleyval. Azt még nem tudni ki kinek a csicskása, de nagyobb a valószínűsége, hogy mindketten épp annyira használják ki a másikat, hogy a kapcsolat gyümölcsöző maradjon. Kérdés, hogy a testvérek mennyire fognak megbocsájtani az angyalkának, illetve abban se vagyok biztos, hogy Cas túléli az évadot.

Egyáltalán nem örülök, hogy egy ilyen meghatározó karakter „hírnevét” rombolják le egyetlen kardcsapással. Senki se felejti el, hogy mennyit tett már hőseinkért, meg is halt azért, amiben hitt, stb. Nagyon nem tetszik, hogy ilyen irányba terelték. Kár érte.

Összességében egy nagyon fontos, de nem annyira élvezetes epizódot kaptunk, amely kifejezetten a főszállal foglalkozott, amely még jócskán tartogat meglepetéseket.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről