prozewa blogja

Dead snow (náci zombik)

Ez a film jóformán az összes kategóriába sorolható.

Arról szól, hogy elmennek 8-an vakációzni a hegyekbe. Ebből a 8. ember már régóta ott van és majd találkoznak a házban, de nem jön el. Ezért a pasija felül a motorosszánra és elkezdi keresni. Meg is találja de csak a fejét és megtámadják a zombik, akik a 2. világháborús náci katonákból alakultak át és az ékszerekért, értékes dolgokért ölni tudnak. A csávó sikeresen megússza és elmegy vissza a lakáshoz mire már ott csak két haverja él és harcol a zombik ellen. (Másik 4ből 3 meghalt 1 pedig segítséget akart hívni de őt a saját pasija öli meg egy baleset folytán.) Beszáll ő is a harcba de meghal és a fő zombi pedig hív még pár száz ember :D. Elkezdenek menekülni és az egyik meghal a másik pedig rájön, hogy ha ad nekik értékes dolgokat akkor megmenekül. Egy egész láda aranyat ad nekik, de egy aranytallér a zsebében marad így mikor elmenekülne a kocsival az a padlóra hullik és megölik.

Még ez is a nagyon tömör változata a sztorinak.


A legjobb részek a mészárlásos és az öldökölősek :D. Ebben a filmben legalább ha sötét van akkor nem mennek be mint más horrorokba. Itt próbálják túlélni csak hát nem jön össze.

Érdemes megnézni és nagyokat röhögni a hülye megoldásokon ;). Ja és nem kell félni nem fogtok megijedni, nem éppen az ijesztegetésre van kitalálva a film. Inkább az "állatkodásra".

Köszönöm a figyelmet, Tricky.

4

Paranormal Activity

Hú, hát még igen a film hatása alatt állok és szóhoz sem jutok, de megpróbálom leírni.

Ha tetszik, ha nem előítélet alapján akkor is nézd meg!

A film lényege, hogy egy pár beköltözik egy új házba, ahol igen furcsa dolgok történnek, ezért kézikamerával fölveszik az eseményeket.

Miért jó ez? - Igazából azért mert így NAGYON eredetivé teszi magát a film és még egyedi is. A történet elejétől a végéig csak ámulunk és bámulunk, majd pedig sikítunk. Na jó az eleje kicsit uncsi, de aztán beindul a buli amikor lemegy a nap :D.

A furcsa hangok és a tárgyak mozgásának oka egy szellem, ami estéről estére egyre jobban megijeszti a párt és egyre jobban uralja a csaj gondolatait. A 100 percből 80-at végig izgulunk és félünk.

Ennyit a mámorról. Az viszont számomra mindig megmagyarázhatatlan, hogy ha hallanak a főszereplők valamilyen hangot akkor azonnal futnak oda és nézik, hogy mivolt ez. Meg kutatnak meg minden. Most őszintén ki a f@szom nyitna ki egy ajtót ami mögött ott áll egy démon? Vagy mért mennénk föl a padlásra ahova felfutott a szellem ? És pláne mért próbálnánk meg a szörnnyel kommunikálni és kapcsolatot teremteni? Én húznék el onnan minnél messzebre :D vagy legalább hívnák pár emberkét, hogy segítsen elkapni, ha ennyire érdekel.

A végéről nem beszéltem, ami nem véletlen mert nagyon érdekes ;). Csak ajánlani tudom és jó szórakozást.

Köszönöm a figyelmet, Tricky. ( Zárjátok be az ajtókat. :D)

5

Zack és Miri pornót forgat (Zack and Miri make a porno)

 

Igaz, hogy '08-as film, de elhanyagolhatatlan egy szombat estéhez.

Zack és Miri már 20 éve élnek egy lakásban, mert külön nem bírnák fizetni a számlákat. De az idő múlásával a kettőjük jövedelme sem lesz elég erre, így eladósodnak. Lekapcsolják az áramot, a gázt és a vizet. Csak a lakás marad és elhatározzák, hogy olyan dologhoz fognak amit könnyű megvalósítani és sokat lehet vele keresni. Választásuk a pornófilmekre esik. Zack régi jó barátját meghívják producernek, kérnek tőle kölcsön egy kis pénzt és beindul a forgatás. Azonban van egy olyan jelenet melyben Zacknek Mirivel kéne "szerelembevegyülni" (csak az irodalom tanárom kedvéért :D) és ez kissé nehéz döntésnek minősül Miri részéről, hisz ő már szinte a testvéreként tekint Zackre (a 20 év alatt egyszer sem feküdtek le). Megesküdnek, hogy ez semmin sem fog változtatni, de akkora orgazmusa lesz Mirinek, hogy szerelmes lesz Zackbe, mert eddig azt állította, hogy őt egy férfi sem tudja rendesen kielégíteni. Zack is szerelmes lesz de nem merik egymásnak bevallani. Másnap Zacknek egy másik csajjal kell lefeküdni és előző nap gyakorolni akar vele a nő. Zackel bemennek egy szobába, de csakbeszélgetnek (Miri azt hiszi, hogy lefeküdtek). A jelenet után ugyanis megígérték egymásnak, hogy nem fekszenek le mással. Miri persze a tévhitben megjelenik a forgatáson és leakar feküdni az egyik pornósztárral. Zack ezt nem érti és elmegy, keres egy állást megszünteti a kapcsolatot a régi haverjaival és éli az életét, de az egyik haverja fölkeresi és elmondja neki azt, hogy Miri végül nem feküdt le a csávóval. Zack siet, hazamegy és tisztáz mindent. Ezután pedig boldogan élnek míg meg nem halnak ...

Hát ez most nem ízelítőre sikeredett, de figyelembe kell venni, hogy nem egy mai film.

Köszönöm a figyelmet, Tricky.

4

Végső állomás 3D (Final destination 3D)

Nincs sok értelme beszélni e-fantasztikus sorozatról, hisz aki látta az előző részeket az szinte bisztos, hogy szerelmes lett a filmbe és már ezt a részt is látta.

De aki nem az most figyeljen! :D

A 4 rész között történeti összefüggés nincs, tehát ha nem láttad az elejétől akkor is nyugodtan megnézheted bármelyik részét. Lényege, hogy pár jó barát csinál valamit és az egyiknek látomása lesz, hogy megfognak halni. Kitör a pánik és páran hisznek neki és elfutnak vele, aki nem az persze meghal mert ez a látomás nem véletlen történt. Nem tellik sok időbe, hogy rájöjjenek arra, hogy üldözi őket a halál és olyan sorrendben fognak meghalni mint az a baleset helyszínén is történt volna...

Ebben a részben egy autóverseny kellős közepén találjuk magunkat amikor elszáll az egyik és az építmény tartóoszlopát eltalálva minden felgyullad és elkezd omlani. A film kapcsán különösen élvezetes a fantasztikusan jól megcsinált balesetek. Mert hát a halál furfangos tud ám lenni. 3D-ben különösen élvezet nézni, ha egy ember fején átmegy egy 200-al száguldó kavics vagy ha felrobban előtted a mozivászon.

Érdemes megnézni mert nem akármilyen film. El lehet mondani az összes részről, hogy tanulságos, látványos és izgalmas. Én a 4 rész közül ezt találtam a legjobbnak, de csak a 3D miatt. Amúgy a 3. rész szerintem jobban sikerült.

Köszönöm a figyelmet, Tricky.

 

4

Fel! (Up!)

Up

Hát ahoz képest, hogy a Pixar csinálta én  nem mondanám túl jónak.

Eddigi filmjei nagyon is tetszettek és fognak is, (Verdák 2, Toy Story 3 már most is mondhatom, hogy jó lesz) de ez kivétel marad. Igazából már a trailerben (http://www.youtube.com/watch?v=USpI6Jzl3No) lelövik az összes poént, ebből következik, hogy nem túl sok van :D.

Alapjában véve a történet jó, kalandokban gazdag. Kicsit a kalandot túlzásba is vitték, mert attól, hogy a legalapvetőbb problémákon elbuknak és a legnehezebbeket, a lehetetlent, megcsinálják számomra nem túl élvezetes.

A film elején a főhősünk egész életét megtekinthetjük és nem túl vicces. Itt inkább a halálról, a fiatalkori ígéretekről és az öregkori szánalmas, unalmas hétköznapokról van szó.

Ezután beindulnak az események. Az öreg Carl Fredricksent kiakarják lakoltatni, de ő nem hagyja magát és az egyik munkás fejére üt, ami elkezd vérezni, ezután egy tárgyaláson vesz részt ahol egy öregotthonba küldik másnap. Ám amikor jönnek érte az emberek, hogy elvigyék ő egy csomó héliumos lufi segítségével “elrepül” (ahham…), nem telik sok időbe mire kopogást hall, és egy cserkész fiút enged be, aki ott ragadt a lépcsőn amikor fölemelkedett a ház.

Viharba keverednek és az öreg elájul. A kisfiú elkormányozza a házat egy vízeséshez ahova az öreg és a felesége nagyon elszeretett volna menni, de a felesége ekkor már rég halott. Odaérnek és furcsábbnál furcsább lényekkel találkoznak , sok kalandon mennek át, ami inkább frusztráló, hogy milyen kamu helyzeteket élnek túl…

Összegezve nekem ez a film nem tetszett, de 5 éves kor alatt mindenki élvezni fogja. A 3D pedig elhanyagolható. Köszönöm a figyelmet, Tricky.

4

Katasztrófafilm (Disaster Movie)

Egy 2008-ban készült paródia. Írta és rendezte: Jason Friedberg és Aaron Seltzer (ismerősek lehetnek a 2000-ben kijött Horrora akadva rész rendezői közül). 6 Golden-díjat kapott.

De térjünk a lényegre! A történet lényege/mondanivalója elhanyagolható egy ilyen filmben, hisz szinte az eddig kijött “nagyobb” filmek paródiáját teszi össze egy összefüggő történetté. És meg kell hagyni ezek a paródiák 80%-a jól is sikerült. Alvin és a mókusoktól kezdve egészen Hancock-on át Justin Timberlake-ig minden előfordul. A Hulkos, Hellboy-os, Ironman-es paródiákat kicsit kevésnek és gyengének találtam, de pótol érte a többi (szerintem titeket is fog ha megnézitek :D). A színészek több szerepet is játszanak, ami néha feltűnő, néha pedig észrevehetetlen az azonosság. Ez egy plusz pont is lehet a film stílusára nézve, mert ha egy színészt megismerünk egy komolyabb szerepben majd visszalátjuk őt pár perc eltetéve teljesen más stílusban, ruhában, élethelyzetben még ez is tehet rá egy lapáttal a jómókára.

Jelentősebb színészek: Carmen Electra, Kim Kardashian, Matt Lanter, Nicole Parker, Crista Flanagan, Vanessa Minnillo, és Ike Barinholtz. Nem a leghíresebbek, de itt bebizonyítják a tudásukat.

 

Kiemelném a paródiák közül az Alvin és a mókusokat, mely nekem a legjobban tetszett. Lényege, hogy egy elhagyott raktárban vannak, ahol felbukkannak a mókusok (nem a megszokhatott animáció formában hanem bábokként de nem is baj :D) és elkezdenek aranyosan énekelni. Mindenki megszereti őket és áradoznak, hogy milyen cukik, amikor átváltoznak, hardcore-t kezdenek el énekelni, majd ráugranak az emberekre és elindul egy kis csata :D. Iszonyat jó lett szerintem…

Külön figyelmet fordítanék az imdb-n kapott 1.6-os pontjára, mikor szerintem 8 pontot legalább kaphatott volna. Esetleg ha rossz visszajelzést kaptok róla ne higgyétek el, mert ha egy jót akartok röhögni bizony ez elhagyhatatlan köret, ha már láttátok a filmek nagy részét melyről paródia van benne. (nem kell ismeretlen filmekre gondolni tényleg csak a nagyobbak vannak benne)

Egy jópofa kis “dalocskával” végződik a film melyet fel is töltöttek a youtube-ra. (http://www.youtube.com/watch?v=zibiRgiodeQ) Ebben szerepelnek a kiparodizált hősök, énekesek, stb.

Egy kis ízelítő volt, köszönöm a figyelmet, Tricky.

 

3