A-fraid blogja

The Big Bang Theory/ A harmadik évad, 15 rész alapján…

A sorozat jelenleg is fut a CBS-en, ahol a 16. epizóddal jelentkeznek majd március 1-én.
Azzal már én is foglalkozni fogok. De most az előző részek összefoglalója fog következni!

„Smart is the new sexy.

0

Ahol a vadak várnak(Where the wild things are)

Egyszerűen nem tudom mire vélni ezt a filmet. Maurice Sendak világszerte ismert és klasszikusnak tartott gyerekkönyvéből még 2006-ban kezdték el forgatni ezt a filmet, Spike Jonze rendezésében.
Ez mégis micsoda? Egy fantasy? Egy film gyerekeknek? Esetleg egy dráma?
Egyébként ez a legfőbb gondom magával a produkcióval is. Számomra nem megfogható, az egész valahogy tele van apró lyukakkal, amin keresztül elfolyik a mondanivaló.

Vadnak vad, de…

2

The Big Bang Theory/ A második évad

A következő eresztés nem hogy tartotta a szintet, de még emelt is rajta, ha lehet ezt mondani.
Chuck Lorre-nak és Bill Pardy-nak megengedték, hogy szabadjára engedjék magukat, ennek köszönhetően 23 epizódot röhöghetünk végig. A karakterekről folyamatosan derülnek ki az újdonságok, és ismét hoztak új szereplőket. Tehát a felhőtlen szórakozás garantált!

„Bazinga!”

0

Carnivále 2x1 – Los Moscos

Egy évad már lement. Sokat nem tudtunk meg. A másodikkal sem lesz ez másként, de mégis, valahogy sokkal eseménydúsabb a történet a következő 12 epizód alatt. Ebből most az évadkezdővel foglalkozom, ami teljes mértékben ott folytja, ahol abba hagyták.

„Fivéreim és Nővéreim…”

0

Legend of the Seeker 2x12 – Hunger

Azzal kezdem, hogy aki látta a trailert az látott mindent, amit ez az epizód nyújtani tud. Tulajdonképpen minden benne van, ami ¾ óra alatt történik. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a készítők tovább folytatják a „gyors problémamegoldás módszerét”.

De akkor lássuk…

0

Gamer(Játék a végsőkig)

Jaj, ez a film! Visszaemlékezve arra a pillanatra, amikor ráakadtam a trailerre, eszembe villan az a fajta visszafogott izgalom, hogy: „De jó kis akció mozi lesz ez!”
A bemutató alapján nem azt kaptam, amit vártam. Nem írom le a filmet, de távolról sem mondhatni, hogy jó akció mozi lett. Vagy csak jó film…

„Some of them want to abuse you. Some of them want to be abused.”

6

Legion/”Angyalbőrben minden kicsit más…”

Vártam ezt a filmet. A trailer nagyon figyelemfelkeltő és érdekes.
Na, azért nem számítottam semmi különlegesre, de ennél mégis többet szerettem volna kapni, mint amit láttam. Valahogy úgy voltam ezzel is, mint a Daybreakers-el: Nem volt olyan rossz, de ez kevés.

Amikor az Isten nem szeret többé…

3

Friday Night Lights(Tiszta Szívvel Foci) Az első évad nyomán...

Itt az ideje, hogy számot adjak e sorozattal kapcsolatos tapasztalataimnak, hiszen a végére értem egy hosszú – 22 részes – sorozat első felvonásának. Ez most pláne aktuálissá válik, hiszen most ért véget az amerikai foci 2009-es bajnoksága (nem rég volt a Super Bowl). Én azt hittem, hogy hangsúlyosabb a sport ebben a szériában, de mivel ez egy dráma, hát a sport inkább csak a háttér, amiből minden származik, bár a foci az, amiről itt szó van.
Mindenről, ami valamilyen kapcsolatban állhat egy középiskolai futball csapattal.

„Éles szemmel. Tiszta szívvel. Nem veszítünk!”

0