A-fraid blogja

Hajsza a föld alatt(The Taking of Pelham 123)

Még jó előre kinéztem magamnak ezt a filmet. Felfigyeltem a szereposztásra – Denzel Washington és John Travolta együtt, egy filmben. Ehhez mérten egy kicsit mérsékelten fogadtam magát az alkotást. A történet nem új, remake, már legalább kétszer feldolgozták. Az eredeti, még Walter Matthau-val, 1974-ben készült, míg a legutóbbi próbálkozás 98’-as. Úgy látszik annyira örökzöld ez a téma, hogy elő kellett venni még egyszer. 

A vágány mellett kérem vigyázzanak!

6

Carnivále 1x3 – Tipton

Csütörtökön, tehát megint Carnivále az SP-n. A rejtély tovább gyűrűzik, senki ne várja, hogy majd a harmadik rész felfed előtte bármit is. Nem.
A sorozat innentől kezdve kissé lassabbra veszi a témakifejtést. Inkább a szereplők jellemábrázolására helyezi a hangsúlyt. De azért egy-két érdekes esemény megzavarja az idillt!

„Kelj fel és járj!”

0

Legend of the Seeker 2x5 – Wizard

Szerda, tehát folytatjuk a Kereső utazásának krónikáját. Ugyan a magyar felirat még nem érkezett meg, de én azért megnéztem az epizódot. Egyrészt kíváncsiságból, másrészt mert azt ígértem szerdánként lesz nálunk Seeker.
A most következő rész gondolom mindenki érdeklődését felkeltette, ha belekukkantott az előzetesbe. A cím alapján nem nehéz rájönni, hogy a főszereplőnk ez alkalommal Zeddicus lesz.

Abrakadabra…

0

Éjféli etetés(Midnight meat train)

Azt hiszem ez a film az, amelynek címére mindenki felkapja a fejét. A fordítás elég elnagyolt, de az eredeti cím garantáltan csábítóan hangzik. Alapvetően egy Ryuhei Kitamura rendezésében elkészített Clive Barker story. Clive Barker nekem hatalmas kedvencem, de az ő történeteiből készült filmekkel is úgy vagyok, mint a King filmekkel. Többnyire elég gyengék.
Barkernek nem ez a legismertebb írása, de egy közepes horrort sikerült összehozniuk.

Vályúhoz…

5

Kiborgtanárok

Régóta vadásztam már e filmtörténeti mérföldkőre. Egyszer még egy haverom - Kösz Gabi! - említette meg a film létezését. Azóta törekedtem, hogy megnézhessem. Ennek most itt tanújelét adom nektek is. Sejtettem én, hogy felülmúlhatatlanul szörnyű lesz, végül azt kell mondjam láttam már sokkal rosszabbat is. De ettől persze ez a film nem lesz jó.

Becsöngettek!

2

Közellenségek(Public enemies)

Én személy szerint nagyon vártam ezt a mozit, nem igazán Depp miatt, inkább a film témája miatt. Régen is kedveltem a Dick Tracy című filmet, tetszett ez a régi vonalas gengszter világ.Valami hasonlót reméltem a Public enemies-től is, csak egészségesebb ízlésre valló zakókkal.
Ehhez képest kissé csalódnom kellett, mert a legendás John Dillinger életét feldolgozó produkció inkább életrajzira vette a figurát…

Pedig a rendező Michael Mann, aki a Collateral-t, az Utolsó mohikánt, a Szemtől szembent rendezte.

Ra-ta-ta-ta-ta

7

Horsemen(Az apokalipszis lovasai)

Az utóbbi időben Dennis Quaid ismét beindult, ennek eredménye a most következő film is, melyben természetesen főszerepet kapott. Ez a horror-thriller a megszokottakat nyújtja, mégis valamivel átlag feletti, a kissé bugyuta végkifejlet ellenére is.

„Come and See”

5