A-fraid blogja

Előzetesbe zárva: The Expendables

Stallone, akció, ismert színészek tömege...

0

Oldboy/Egy bosszú mind felett!

A három Park film közül ez tetszett a legkevésbé, pedig sokan kedvelik és elismerik ezt a produkciót. A rendező úr a bosszú legbelsőbb megnyilvánulásait boncolgatja, az emberi gondolat és létezés legbelsőbb, legelemibb részeibe nyerhetünk betekintést, ha végignézzük ezt a mozit.
A megszokott kiváló érzékkel tárul fel előttünk a téma, de valahogy mégsem érintett meg az alkotás.

"…aki sír, egyedül sír.”

7

Cyborg vagyok, amúgy minden OK!(Saibogujiman kwenchana)

Az Ázsiai filmek hétvége következő bejegyzése is Chan-wook Park alkotás, ám mindez a véletlen műve (?). Bár véletlenek nincsenek, mégsem tudom megmagyarázni miért így alakultak a dolgok.
Annyi azonban bizonyos, hogy ez az úriember nagyon sajátosan készíti el a munkáit, mindegyikben található valami illékony, megfoghatatlan apróság, ami miatt a magunkénak érezzük a filmjeit.
A most következő film is egy kimondhatatlanul egyedi, furcsa, ám szenzitív mű.

Bohókás külső, mély belső.

7

Thirst (Bakjwi)

Az Ázsiai filmek hétvégét az alábbi filmmel kezdem. Ez a tavalyi mozi Chan-wook Park rendező munkája, aki az Oldboy-t is rendezte, többek között.
Azért esett rá a választásom, mert ez egy vámpír story. És nagyon kíváncsi voltam rá, hogy miképp valósítanak meg egy ilyen történetet, hogy nyúlnak hozzá.
Ez már csak azért is érdekes, mert az ilyen ázsiai (thai, japán, kínai, koreai, stb.) filmek egészen más attitűddel rendelkeznek, a kulturális különbségekből adódóan más hangulatúak, eltérő a gondolatviláguk, ezért többnyire eléggé furcsák, nehezen emészthetőek ezek az alkotások.

Vér, vér, vér, szerelem…

7

Ázsiai Filmek Hétvége a Sorozatportálon!

Holnaptól egész hétvégén a misztikus ázsiai kontinens filmművészetéből kaptok ízelítőt. Önhibámon kívül elsősorban koreai alkotások kerülnek terítékre.
Az is tiszta véletlen, - bár véletlenek nincsenek - hogy mindegyik filmemet ugyanaz az ember rendezte...
Kövessetek minket a hétvégén!

0

Carnivále 2x11 – Outside New Canaan

Az utolsó előtti epizód egy kicsit visszavett az utóbbi részekben tapasztalt tempóból, de ez csak a vihar előtti csend. Ez már az utolsó kanyar, a végső előkészületeknek lehetünk tanúi.És már csak egyetlen rész van hátra…

Folytatom is…

0

Legend of the Seeker 2x19 – Extinction

Ahogy gondoltam, ez a rész is eléggé tűrhetőnek bizonyult, az alaptörténet is többet haladt, mint az eddigi epizódok alatt összesen. Több karaktert is mélyebben, jobban megismerhettünk, akadtak érdekes események, szóval nem unatkozhattunk.


Megkezdődött a visszaszámlálás!

0