A-fraid blogja

Folytatódik a Kereső Legendája!

November 7-én hivatalosan is megkezdődött a második évad, melyet én fogok nektek prezentálni mostantól. Hamarosan jelentkezek az első résszel, amire már nagyon várhatnak a rajongók, hiszen nem semmi véget ért az előző szezon.

Addig is az alábbi címen megtekinthetőek részletek a premierből:
http://www.dadt.com/lots/


0

Harcosok klubja/Nem a harc a lényeg!

Chuck Palahniuk azonos című regényéből született meg 1999-ben ez a ma már kultuszfilmnek számító mozi, mely szélsőséges és különös értékrend közvetítésével, nyersességével gyorsan sokak kedvencévé vált.
David Fincher rendező nagyon kitett magáért, ám ebben nagy szerepe van a három főbb szereplőnek:
Helena Bonham Carter, Brad Pitt és Edward Norton felejthetetlent alkottak.
Ha valaki nem ismerné még ezt a filmet, akkor itt egy idézet, ami nagyjából körvonalazza ezt a széleskörű, mélyre hatoló produkciót.
„Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs.”

Let’s fight!

9

Ünneprontók ünnepe

Nem is tudom, mikor jelentkeztem utoljára vígjátékkal. Azt hiszem épp itt volt az ideje.
Erre kiváló alkalmam nyílt ugyanis az RTL Klub ezzel a filmmel ünnepelte november elsejét…

Hogy mennyiben ünnepi arról lehetne vitatkozni.

Ám a film!

5

The Unborn(A túlvilág szülötte)/Elvetélt próbálkozás

Én személy szerint zárom a Horror hétvégét. Ezzel a mozival, amit nyugodtan nevezhetek „szarnak”. Mert az. Pontosan az ilyen darabok teszik tönkre a horror műfaját.
De azért megemlíteném még a készítőket, a pénzembereket, a marketinget, a politikát, a médiát és még sorolhatnám.
A film brutálisan rossz.

Nézzük

3

100 feet

Horror hétvége van, tehát stílszerűen egy horror filmmel jelentkezek. Ám van még egy egészen különleges tulajdonsága ennek a mozinak. Még pedig az, hogy egy Asylum-film. Lehet, hogy láthatunk egy jó filmet a rossz filmjeiről elhíresült stúdiótól?
Na, azért ennyire nem egyszerű a képlet!

Ide kattintva felvilágosítok mindenkit.

5

The Uninvited(Hívatlan vendég)

Nem vagyok különösebben kibékülve ezzel a filmmel, ez egy 2003-as Dél-koreai pszicho-horror remake-je, mely A Tale Of Two Sisters nevet viselte. És ahogy az a remake-kel gyakran előfordul. Gyengére sikerülnek. Annyi ilyen story-jú és kivitelezésű filmet nyomatnak manapság, hogy ez sem jobb egy közepes alánál.
Akad benne némi ötlet, de azért a két első filmes rendező (Charles- és Thomas Guard) erőlködhettek volna jobban, mert nem lett egy kirobbanó alkotás.
De a Horror hétvége kezdéseként éppen megfelel.

Menjünk sorban…

5

Star Trek

Mondanom sem kell, hogy nagyszabású produkcióról van szó. A kilencedik Start Trek film idén került a mozikba. J.J. Abrams rendezte, aki minden bizonnyal ismerős lehet a sorozat kedvelők számára, hiszen ő jegyzi a Fringe-et és a Lost-ot is.
Gene Roddenberry csodálatos és páratlan világának egy újabb szelete válik megismerhetővé. Mégpedig az első sorozat előzményei.

Csillagidő…

8

Utazás az univerzum peremére

Egy különös, érdekes és izgalmas utazásra hívok mindenkit. Amennyiben érdekel a csillagászat, vagy legalább szeretsz szép képeket nézegetni, akkor nézd meg, szerezd be ezt a dokumentumfilmet.


Irány a perem

8