A-fraid blogja

5ive days to midnight

Mivel végére értünk a Várható filmjeimnek, új listát tettem ki, mint azt láthatjátok is.  Mielőtt bármit is feltennék azok közül az oldalra, tőlem szokatlanul egy sorozat kritikájával jelentkezem, mivel aki vet egy pillantást a Várható megjelenések listájára, az láthatja, hogy mindössze a Legend of the Seeker-t vállaltam.
Ez a mini sorozat öt részes, az első dupla, cirka 3,5-4 óra, a Sci Fi Channel-ön játszották le öt részben még 2004-ben. Egy „Hallmark-os” produkcióról van szó, tehát aki ismeri a csatorna műsorait, az tudhatja, hogy milyen stílust és minőséget várhat.

Tehát…

0

Páros mellékhatás(Couples Retreat)

Ígéretes vígjátéknak tűnik...

0

A kút(The fountain)

Régóta várat magára e film kritikája! Nem ez volt az egyetlen, de ehhez jobb ha hozzászoktok…
Sajnos még régebben láttam ezt a filmet, nagyon nem tetszett, elhatároztam, hogy megtekintem még egyszer. Ezt sikerült elérnem, és itt a film kritikája, mely másodjára valamivel jobban tetszett. De továbbra sem az a film, amit szívesen megnéznék, annak ellenére, hogy utánajárásom során kiderült, hogy nagyon kedveli az internetes közönség. Én nem tartozom ebbe a csoportba, ám….


…térjünk a lényegre!

8

V, mint Vérbosszú

A Wachowski testvérek Mátrix utáni dobása, ami 2005-ben került a mozikba.
Lehet a filmet szeretni és utálni, a legtöbb kritika nagyon lehúzta, de el kell ismerni, hogy Alan Moore és David Lloyd tíz részes képregényéből készült film egy érdekes témával foglalkozik, mely társadalmi, vallási és politikai utópia.

V, mint véleményem…

8

District 9

Egy alacsony költségvetésű, ám látványos film, melyet Neill Blomkamp rendezett, Peter Jackson produceri segítségével. Nem is olyan rég került a mozikba.
A cselekménye borzasztóan egyszerű, a mondanivalója azonban nem.
Egy szokványos akció-sci-fi, mondhatná bárki, de azért van benne valami több, amellett, hogy elég eredeti.

For humans only!

8

Időbűnök

Kezdem azt hinni, hogy tartózkodnom kellene spanyolhon filmjeitől. Ez a 2007-es mű, érdekes plakátjával keltette fel a figyelmem. El sem tudtam képzelni, hogy miről szólhat. El sem tudjátok képzelni, hogy miről szól, és hogy mi is ez a film valójában…

Készen állsz?

3

Az Őslakó

Hagy kezdjem azzal, hogy régen láttam ilyen remekművet, mint amilyen ez.
Egy kis költségvetésű, minimalista mozi, de mondhatni katartikus állapotban keltem fel előle és hosszú ideig nem tértem magamhoz. A neves sci-fi író Jerome Bixby drámai története.

 

Nem is szaporítom…

9

Parancsra tettük(Standard Operating Procedure)

Ez a Fesztivál díjas, dokumentumfilmként jegyzett produkció, Errol Morris rendezésében, bemutatja mi volt az oka annak, hogy az Egyesült Államok elnöke, az egész világ előtt, bocsánatkérésre kényszerült.
2008-ban jelent meg és leleplezi az évekkel ezelőtt hatalmas botrányt kavart események hátterét.
E film is nagy port kavart, olyan témáról szól, amelyről beszélni kell, ami nem sikkadhat el, ám a megvalósításán lehetett volna még mit csiszolni…
Annyi azonban biztos, hogy a Sony jó sokat fizethetett a készítőknek…


Egy furcsa dokumentumfilm…

6