A-fraid blogja

Beowulf - Legendák lovagja

A motion capture technika egy gyöngyszeme ez a film, mely egy germán-kelta mitológiai alak történetét eleveníti fel. Pontosabban inkább eltorzítja azt.
De Hollywood az Hollywood marad…
E 2007-es mozi, egy sajátos látványvilágú fantasy.


Kezdésként…

5

Kedvcsináló - Happy Tree Friends

A magyar MTV műsorán estéről estére látható egy egészen egyedi és különleges rajzfilm.
Ez a Happy Tree Friends, mely egy Flash módszerrel készített sorozat a Mondo Minishows-tól. A készítők Ken Navarro, Rhode Montijo és Aubrey Ankrum.
Ezek a pár perces részek, meglehetősen egyszerű grafikai megoldásokat tartalmaznak, a történetek is rövidek, és nincsenek túlbonyolítva.
Az egész nem több, mint pár perc nagyon-nagyon morbid állatkodás, aranyos kivitelezésű erdei állatokkal. A brutalitása nem ismer határokat, szóval csak felnőtteknek ajánlom és azok közül is csak azoknak, aki jól tudnak szórakozni egy aranyos nyuszika horror filmekbe illő, elvetemült halálán.
Rövidségük okán könnyen emészthetőek, és aki kedveli a morbid humort, az még élvezheti is az gyerekmesékbe illő megjelenítés és a groteszk, eltúlzott halálesetek paradoxonát.
A főcímzenéje is vicces, aranyos. A szinkron hangok is csupán nyögések, visítás, dörmögés, semmi érthető!
Mindenki megtalálhatja a maga számára legkedvesebb karaktert, mivel elég sokkal találkozhatunk.
Például: Lumpy, a jávorszarvas, Flaky a félénk sün, Sniffles az okos hangyász, Handy a kéznélküli, ezermester hód, The mole a vak vakond, Pop és Cub, apa és fia ésatöbbi...
Minden részben van ötlet, bár többnyire azonos sablont követnek, a minél durvább halálnemek bemutatását, mindezt nyakon öntve fekete humorral.


0

Resident Evil 4 - Afterlife

Jövőre érkezik a Resident Evil eposz következő darabja, ami a hírek szerint továbbra is nagyvonalúan kezeli az eredeti történetet. Ha az előző részeket vesszük alapul, akkor talán kijelenthetjük, hogy rosszabbat nem igen csinálhatnak már...
Ám újdonságként megjelenik, Claire Redfield és Alice mellé, Chris Redfield is, akit Wentworth Miller fog megszemélyesíteni. A 3D-ben kijövő produkció nagyjából a következő történettel fog rendelkezni:

Alice tovább kutat a túlélők után, aztán azt hiszi menedékre akad Los Angelesben, de mire odaér a várost ellepték a zombik. Hentelés!!!!!!!!!

Nem valószínű, hogy katartikus darab lesz...


0

Jöhetnek a Szellemírtók!

A hírek szerint mozikba kerülhet majd a közkedvelt Szellemírtók harmadik része. Ez már önmagában nagy hír, de az eredeti szereplők is visszatérnek.
Dan Aykroyd, Bill Murray, Rick Moranis, Harold Ramis és Sigourney Weaver is szerepel az új filmben, melyről eddig csak annyit tudni, hogy a szereplők sok év után nyitják ki újra szellemírtó üzletüket.


0

Stardust(Csillagpor)

Sokat váratott magára a zseniális Neil Gaiman fantasy-kalandfilmje. Még anno félig megnéztem (akkor még nem tudtam, hogy Gaiman story) aztán ráhagytam és nem rég ismét nekiültem. Talán elfogult vagyok Neil miatt, bár nem ezt a típust szoktam meg tőle, a Csillagpor egy kedves, néhol morbid, mese felnőtteknek, de akár gyerekek is megnézhetik. Azt meg még nem is említettem, hogy a rendezője az a Matthew Vaughn, aki A tortáért is felel…

Minden adott…

8

Nászajánlat

Bevallom nagy reményekkel vártam e filmet, mivel Sandra Bullock ősrégi kedvencem, Reynolds-ot meg a Waiting óta kedvelem. Nagyon kiváncsi voltam mit hoznak össze együtt. Azt kell mondjam gyengébbet kaptam a vártnál, de végső soron így sem lett egy rossz mozi.

Nászjelentem…

5

Kedves ellenségem

Barry B. Longyear Hugo-és Nebula díjas történetéből Wolfgang Petersen forgatott filmet még 1985-ben. Mindig is vonzódtam a Science fiction-höz, már gyerekkoromtól kezdve, és ez az első általam látott filmek között volt. Talán ez volt az első is…
Annyi azonban bizonyos, hogy ez a világ egyik legjobb sci-fi mozija.
De mindenképpen klasszikus!


Klasszikus a klasszikusok között…

7

A kód (Thick as thieves)

Nem tudom, hogy mit is mondhatnék elöljáróban. Azt hiszem Antonio Banderas és Morgan Freeman főszereplése előrevetíthet valamit. Alapjába véve egy kissé „Ocean’s-ös” tolvaj film, mérsékelten akció dús, ám valamelyest izgalmas és kellően fordulatos krimi.

-.-.-.-.-.-

5