A-fraid blogja

A Pokol Anatómiája

Ez egy művészfilm, ráadásul francia. Catherine Breillat Pornocratie című eredeti művéből készült. Mélyen tisztelt írónőnk, annyira buzgó volt, hogy könyvéből forgatókönyvet írt, és még a narrátor is ő a filmben. Én már teljesen kiábrándultam a művészfilmekből… Legalábbis nem sok művészit látok bennük.
Figyelmeztetés! A film korhatáros, 18 éven aluliaknak nem ajánlott, de én igazából csak azoknak vetíteném le, akik éppen haldokolnak, de azoknak is csak akkor, ha még meg is akarnám őket kínozni.


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nézzük meg közelebbről...

4

Postal

E film sem volt a Várható listán, ám úgy esett, hogy láttam és gondoltam megosztom az általa keltett érzeteket. Ez egy régi számítógépes játék adaptációja. Mondd valamit valakinek Uwe Boll neve? Ha igen akkor készüljön fel, mert ez az eddigi legjobb, általam látott, rendezése.


Merülés...

3

Nosferatu

Ez a film egy igazi legenda, egy klasszikus. Valójában pedig egy 1922-es német némafilm. Ha érdekel, hogy miből táplálkoznak a mostani vámpírmozik, akkor vess egy pillantást erre a cikkre, aztán meg a filmre magára is.

Irány a múlt…

8

Slumdog Millionaire/ Az Igazi India

A most következő filmet, a tavalyi év legjobb filmjének választották és nyolc Oscar díjat vitt el tíz jelöléséből. Egyszerre szórakoztató, dokumentum jellegű, elgondolkodtató és romantikus. A nagybetűs Végzet dokumentált története ez, Vikas Swarup Q&A című eredeti regényéből.

Szerintem…

9

Kedvcsináló - MTV Icon

A Magyar Music Television (MTV), még tavaly rukkolt elő az Icon ötletével és nagy sikert is aratott, hogy a három kiválasztott együttes (LGT, Neoton, Tankcsapda) még ma is nagy slágereit más zenekarok, előadók játszották el. Egészen a koncert napjáig figyelemmel lehetett kísérni, hogy állnak a feldolgozással az előadóművészek.
Roy és Ádám Trió, Watch my dying, Zanzibár, Sub Bass Monster, Varga Zsuzsa, Belmondo és sok más, különböző stílusú zenész játszotta az ikonikus nótákat.

 

A Coke Club idén is megrendezi a MTV Icon-t a Balaton partján, de most Demjén Ferenc, az EDDA és a Hungária dalait hallhatjuk sokszínű feldolgozások formájában.
A Hungária már 27.-én lezajlott, az MTV műsorán láthatjátok, míg e hónap 11-én Demjén, 25-én az EDDA kerül sorra.
Pár fellépő: Deák Bill Gyula, Alvin és a Mókusok, Kistehén, Zséda, Ganxsta Zolee és a Kartell, Subscribe, és még sokan mások.
Mindenkinek merem ajánlani, aki szeret zenét hallgatni, mert a számtalan együttes, számtalan stílust képviselve egy egész éjszakára megfelelő szórakozást nyújt.
Érdekes és meglepő társulásokat, megoldásokat láthatunk.
És persze az sem mellékes, hogy meghallgathatjuk a régi idők nagy slágereit.

0

Transformers - Revenge of the Fallen

Ígértük a Transformers-Revenge of the Fallen kritikáját és most itt is van. Megpróbáltam szavakba önteni azt a csalódást, amit éreztem a film láttán. Az első rész sem váltotta meg a világot, de ez egyenesen elhozta az Apokalipszist.

Nos...

4

Száguldás életre-halálra

Ez a film nem volt benne a várható filmek listájában, de nem rég megszereztem, mivel régi kedvencem, és gondoltam írok róla. Mivel ti nem kértek tőlünk semmilyen filmet, kénytelenek vagytok elviselni az én silány ízlésemet.
Nézzetek bele:


7

Michael Jackson - Moonwalker

Michael Jackson elhunyt ugyan, de örökségét ránk hagyta. Most nem is feltétlenül erről a filmről beszélek. Hanem a zenéről, a táncról, az üzenetről, amit közvetített az embereknek.
Kitörölhetetlenül beíródott a zenetörténelembe, és az emberek szívébe is.

A Moonwalker egy nagyon régi film, még 1988-ban készült. Nem is igazán nevezném filmnek. Nagyon elkülönülnek a részek benne, egyáltalán nem homogén.
A főszereplő természetesen Michael Jackson, a fő gonosz pedig Joe Pesci, de nagyon elnagyolt és persze van még három fiatal srác is.
Ezt a filmet senki nem a színészi teljesítményekért fogja megnézni és eddig sem azért nézték meg. Van némi dokumentum jellege is, hiszen az első húsz perc a Change-el kezdődik, és igazából az ő életének fontosabb állomásait mutatja be a Jackson Five-tól az igazi sztárrá válásig.

Ezt maga a story követi, miszerint Michael megmenti a világot egy gyerekeknek drogot eladó férfitól és hadseregétől. Baromi gyenge történet, egyébként Jacko írta, de a megjelenítés, a zene, a beleszőtt klippek, a táncok koreográfiái, a hangulat megemelik a színvonalát. Egy varázslatos zenés film a Moonwalker.
A cím egyébként Michael Jackson sajátos táncstílusára vonatkozik. 
Szóval a film nem igazán jó, kissé elkapkodott, de aki szereti e férfiú zenéjét, az megtalál benne mindent, amire csak vágyik. Egy élet történetét, zenét, egy gyermek vágyát és álmait, az üzenetet, amit életében közvetíteni akart.

7