A-fraid blogja

Másnaposok

A Trópusi vihar és a Jégkorszak 3 után ismét egy vígjátékkal jelentkezem.
A Másnaposok egy idei film, de korántsem olyan víg, mint amilyen lehetett volna.
Miért mondom ezt?


Miért?

5

Re-cycle(Gwai wik)

Oho-ho! Nézzenek oda, egy jónak is mondható thai-kínai horror fantasy-val állnánk szemben? Ki-ki eldönti magának, addig is olvassátok el én mit írtam róla. Annyi biztos, hogy én kellemeset csalódtam ebben filmben. Meg a Film+-ban is!
Mivel a kép nem árul el túl sokat, ezért találtok valahol mélyebben egy trailert is!


Az elveszettek útján…

6

Immortel(Ad Vitam)

Egy különleges filmmel készültem mára nektek. Egy képregény adaptációról van szó, melyet Enki Bilal készített. A film francia, meg is látszik rajta.
A művészfilm és a Science fiction furcsa keveréke. Különös hangulat, érdekes megvalósítás, furcsa karakterek, sok animáció, de tele van lyukakkal!


Milyen lyukak?

6

Légcsavar/Nem kavart nagy szelet…

Egy nem megszokott „térítsünk el repülőt, csináljunk balhét a repülőn-film”. Szóval sajátságos, ám ettől még nem lesz jó. Mostanság a Tv előtt ülve lehettem tanúja, de valahogy nem…


Lássuk…

5

Jégkorszak 3/A Dínók hajnala

Hosszabb távollét után ismét jelentkezem. Azt hiszem, a most következő animációs remeket nem kell senkinek sem bemutatnom. Előző két rész bombasztikus siker volt.
A harmadik felvonás is jó úton halad, ám…

 

Ám?

6

Trópusi vihar/ Szószséf vótam...

Várható filmek listájáról most a háborús filmek paródiája, a Trópusi vihar következik.
Az utóbbi időben nem láttam nála jobb vígjátékot. Ez is inkább a „barom” típusú komédiák közé tartozik, poénjai javarészt nem a kifinomultságuk miatt szórakoztatnak. És mégis egy Bafta, egy Globe, egy Oscar jelöléssel dicsekedhet.

„Megöltem, amit a legjobban szeretek! Megöltél egy kurvát?"

Ben Stiller ismét rendezett. De még milyen filmet rendezett! Ebből a háborús paródiából egyszer még klasszikus válik. Az egész mozi nem más, mint hatalmas poénok egyvelege, megspékelve egy tűrhető történettel és trágárkodással.
Remek komikusokat sikerült szerződtetni, ott van maga Stiller, Jack Black, de pár komolyabb műfajokban hasító aktort is láthatunk. Nick Nolte, mint Négylevelű, Tom Cruise, mint az idegbeteg Les Grosman, Robert Downey Jr., aki Kirk Lazarust alakítja.
Egyébként Downey és Cruise alakítása valami eszméletlen! Amit Grosman produkál, és ahogy táncol…. :D Továbbá Kirk Lazarus parasztos stílusa, egyébként meg a maszkmesterek munkája dicséretre méltó.
A film elején, a parodisztikus filmelőzetesek oltári poénok (A Sátán sikátora?), majd beindul maga a story, miszerint Négylevelű eredeti története alapján megpróbálják elkészíteni a Trópusi vihar című filmet. De ezzel kapcsolatban akadnak problémák, mint az első pár percben ki is derül.

Van még tovább is...

7

Sweeney Todd, a Fleet street-i barbár borbély

Volt nekünk egy Tim Burton-hétvégénk, emlékeztetőül jöjjön egy újabb Burton csoda.
Tim és Johnny számos közös munkája után itt a legújabb, a színpadra állított musical mozis verziója, melyben a szokásos minőséget kapjuk.
Mi mást várhatnánk az öreg Tim-től?


London legrosszabb pitéi …

9

Stigmata

Nyilván hallottátok már azt a mondást, hogy az emlékezet mindent megszépít.
Így jártam a Stigmatával is. Úgy emlékeztem, hogy egy jó, izgalmas film.
Ismételten megtekintve, kevésbé jó és mérsékelten izgalmas.
Ám mégis az a furcsa érzésem van, hogy: Jó!


De miért is?

7