A-fraid blogja

Kéjjel-nappal(Knight and Day)

A meglehetősen fantáziátlan magyar címmel ellátott limonádé mozi, Cameron Diaz és Tom Cruise közös munkája James Mangolddal – akinek a Copland-et, a Kate és Leopold-ot, az Észvesztőt köszönhetjük, többek között – és pontosan arra jó, amire szánták. Egy másfél órára elvon minket más dolgoktól.
Leülünk és megnézzük, semmi pluszt nem kapunk, egy közönséges, közepesen szórakoztató romantikával átszőtt kém – akció – story, melyen azért elaludni sem olyan könnyű. Bár ez is – a filmmel együtt – szubjektív megítélés alá esik…

Ha érdekel a kémromantika…

5

The Big Bang Theory 4x05 – The Desperation Emanation

A múlt heti epizód gyengébbre sikerült, nem volt olyan erős, mint megszokhattuk, pedig az egyetlen szálon futó története remek lehetőségeket hordozott magában. A készítők rámutattak, hogy egyedül Leonard az, akinek nincsen semmilyen kapcsolata sem a másik nemmel.
Bizony, jól olvastátok, eszerint még Raj-nak is összejött valami…

De akkor nézzük csak…

0

Hold(Moon)/Nem halt ki a Science-fiction!

Mindig meglepi kicsi szívem valami alig meghatározható melegség, amikor egy ilyen filmmel találkozom, mint amilyen a most következő is. Egy egészen jó történet, amelyet igényesen valósítottak meg, és valóban sci-fi témát dolgoznak fel. Ezt azoknak írom, akik azt hiszik, hogy a Transformers sci-fi…
Ebben az alkotásban keveredik az emberi érzelmek kavalkádja, a űr hidegével, a Hold barátságtalanságával, géntechnológiával és azokkal a megfoghatatlan dolgokkal, amik egy ember fejében lejátszódhatnak.

„Kis lépés egy embernek…”

8

Tolvajok Városa (The Town) Bemutató

Két nap - október 21-e - és bemutatják nálunk is Ben Affleck második rendezését.
Külföldön máris nagy sikernek örvend, meglátjuk itthon tud- e bizonyítani.

0

Scott Pilgrim Vs. The World Előzetes

A már bemutatásra került film hozzánk csak Decemberben érkezik, annak is a 30. napján.

0

Monsters 2010

A következő District 9-nak tartott alkotás októberben került a mozikba Amerikában - az itthoni bemutatkozásról még semmi hír. Kedvcsinálónak azért megteszi.

0

The Big Bang Theory 4x04 – The Hot Troll Deviation

A következő epizód ismételten remekül sikerült, egy egészen különleges témával foglalkoztak, ami azt hiszem sokak fantáziáját izgatta.
Vajon miért szakított Bernadette és Howard?
Ebben a részben kiderül, a titok lelepleződik, mialatt Sheldon és Raj ismét megkísérel együtt dolgozni, tehát egy régi ügyet is előszedtek a készítők.

Akkor nézzük csak…

0

Rossz álmok(The Gift)

A film tíz éves ugyan, – 2000-es – de mai napig megállja a helyét, mi több, meg is fogja. Nem a témája miatt, az ismerjük el, már nem sok újdonságot hordoz, hanem e téma tálalása, bemutatása miatt.
Sam Raimi rendező kiváló érzékkel szedte össze a színészeket a mozijához – Keanu Reeves, Greg Kinnear, Giovanni Ribisi, Cate Blanchett, Hilary Swank, Katie Holmes.
Egy ilyen sztárparádéval nehéz valamit elrontani.

Tovább…

7