redbandita blogja

Veronica Mars Season 01 (5-8)

Nemrégiben írtam arról, hogy elkezdtem nézni a Veronica Mars első évadát, akkor a bevezető négy részről készítettem összefoglalót. Most a következő négy epizódot írom le. Mint ahogy az első 4 rész, úgy a folytatás is nagyon tetszik. Izgalmas nyomozások, tinigondok, szerelmi problémák és a fő szál (Lily Kane) meggyilkolásának körülményei... Ezek jellemzőek a most bemutatott részekre is!

Tovább

0

Marmaduke- Kutyakomédia

A Marmaduke-Kutyakomédia egy családi vígjáték. Emiatt ne várjunk, túl bonyolult, kacifántos sztorit! Egy átlagos amerikai család mindennapjaiba pillantunk bele, három gyerek és a szüleik laknak együtt egy szép nagy családi házban. De most valami új dolog történik velük. A családfő, Philipp Winslow új munkát kap, emiatt Cansasből Kaliforniába kell költözniük. Persze ez a sztori sok filmből ismerős lehet. De egy "dolog" mindenképp különlegessé teszi őket.

 

Tovább

3

Daisy

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:12.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:12.0pt; margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:150%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --><!--[if gte mso 10]> <! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} --> <!--[endif]-->Eddig nem sok koreai filmet láttam, de nemrégiben egy barátnőm felhívta a figyelmemet egy koreai színésznőre, Yun Yi Hiun-ra. Négy filmjét néztem meg összesen a múlt héten. Ebből arra jutottam, hogy teljesen más ezeknek a filmeknek a kultúrája, mint az amerikai vagy európai filmeké. Például szinte sosincs happy end a filmekben. A négy közül nekem a Daisy tetszett a legjobban! Ez egy 2006-ban forgatott romantikus dráma.
Három főszereplője van, így ebből már következtethetünk, hogy egy szerelmi háromszög épül fel a szemünk előtt! A történet Hollandiában, nagyrészt Amszterdamban játszódik. Egyszerre izgalmas, és romantikus is megható is egyben, mindenképp érdemes megnézni!

Tovább

0

Veronica Mars Season 01 (1-4)

Veronica Mars nem egy átlagos tinilány, az ő életéről szól a sorozat. Most az első évad első négy részének SPOILER-es összefoglalójával jelentkezek. Minden részt néhány sorban összefoglalok, majd felvetek néhány (bennem) felmerülő kérdést! Én most nézem először a sorozatot, de eddig nagyon tetszik!

Tovább

0

New Moon

Ebben a hónapban jelent meg DVD-n a Twilight Saga második része DVD-n. Hát gondoltam megnézem magyar szinkronnal is. Mivel a történetet szerintem mindenki ismeri, én inkább a saját véleményemet írnám le a filmről.
Igaziból nekem jobban tetszett, mint az Alkonyat. Igaz itt is nagy hiányosságok voltak a könyvhöz képest, és persze illúzióromboló, hogy megmutatják ki, hogy néz ki (szerintük). Amikor olvastam a könyvet az én képzeletemben másképp jelentek meg a szereplők. Ilyen szempontból baromi nehéz jól vászonra vinni egy nagysikerű könyvet!
De elhatároztam, hogy próbálok nem összehasonlítani, és elvonatkoztatni a könyvtől. Így élvezhetővé vált a film. Még olyan tanulságokat is le tudtam vonni, hogy a filmben Jacob-nak szurkolok, míg a könyvben egyértelműen Edward párti vagyok.
Viszont Bellát továbbra sem kedveltem meg. Nem tetszik, hogy összetöri Jacob szívét pl. a moziban nyugodtan megfoghatná Jacob „mancsát”. Én tuti ezt tenném! Az sem tetszik, hogy mindkét fiút bolondítja, és nem fair, hogy két ilyen dögös pasi verseng érte! Azt hiszem ettől még kevésbé szimpi… Például mond egy ilyet: ,,hagy ne kelljen választanom!”. Hát könyörgöm. Mit akar? Mindkettőt megtartani!? Ez nem fair. De tényleg. Az egyetlen amit bírok Bellában, hogy nem ijed meg semmitől, ha a szerelméről van szó. Ezt becsülöm benne. Akár őrültségekre is képes, csak azért, hogy „láthassa” Edwardot! És lássuk be, hogy Edwardért valószínűleg bármelyikünk fejest ugrana a szikláról, vagy felpattanna egy motorra! Még ha tudja is, hogy őrültség…
Ha már így belementem a szereplőkről való véleményírásba, le kell írnom, hogy Alice továbbra is nagy kedvencem és Jasper is szimpi. Ja és nem, nem azért, mert megakarja ölni Bellát, hanem mert nagyon illik Alice-hez. A film kapcsán az is eszembe jutott, hogy hiába tudom milyen gonosz Victoria, attól még nagyon szépnek tartom. Pl. a haja, hát az gyönyörű szerintem! Ha már a gonosz szereplőknél tartunk, akkor a Volturi-nál sem így képzeltem el a szereplőket… Pl. Jean-t valamiért egy öregebb nőnek képzeltem, nem egy fiatal csinos lánynak! Viszont a magyar változat előnye, hogy Aro-nak Alföldi Róbert kölcsönzi a hangját, és nagyon illik a karakterhez! Nagyon jó választás volt!

Nos akkor a filmről! Szerintem bizonyos jelenetek iszonyú jól megvannak csinálva pl. amikor telnek a hónapok, és Bella a székben ül… vagy amikor a vízbe fullad, az is gyönyörű jelenet. Hát ezeket nagyon megcsinálták! Ezek miatt érdemes megnézni! Amit viszont nem jól csináltak (legalábbis szerintem), hogy amikor Edward hangját hallja Bella, akkor Edward arcát is mutatják. Szerintem jobb lett volna, ha ezt nem teszik. Ha mi is csak halljuk Edwardot. Amúgy ha már itt tartunk, sem a filmben, sem a könyvben nem magyarázták ezt meg kellőképpen. Ezek Bella képzelgései, vagy Edward próbálja ilyen módon megóvni őt? Ezt sosem tudtam eldönteni! Szerintem a küzdős-verekedős részek is egy kicsit eltúlzottak pl. a Volturi-nál. Kicsit már a Matrixra hajazott néhány jelenet, mozdulat. Ez nekem nem illik bele Meyer stílusába. De tudom, tudom el kell vonatkoztatni a könyvtől! Amire viszont nem emlékeztem a könyvből, az pl. az, hogy Bella emaileket írogat Alice-nek. Mondjuk a filmben nagyon jó volt, mert legalább sok mindent „elmesélt” bennük.

A befejezés pedig nagyon hatásos, bár aki olvasta a könyvet tudja mi fog történni, de még így is izgalommal várom a harmadik filmet!

 

 

5