boreeester blogja

Pretty Little Liars - The Jenna Thing [01x02]

 

Egy kis hírrel szeretném kezdeni. A fejesek még 12 részt berendeltek a sorozatból, így az első évad 22 részesre bővült. Remélhetőleg ez nem jelent minőségi romlást. ;)

Ahogy a cím is elárulja, ez a rész leginkább a Pilot-ban feltűnt, rejtélyes vak lányról, Jennáról szól. Újabb titkok kerülnek napvilágra vagy maradnak tisztázatlanul. A sorozat kezd belendülni!

I know everything”… [Spoiler!!]

0

Make It or Break It - Pilot (01x01)

Ez a sorozat az ABC Family nyári sorozatai közül az egyik. Idén kezdik - pontosabban június 28-án - el vetétíteni a második évadot Amerikában. Egy rendkívül pörgős sorozatról van szó, habár az első rész egy kicsit túltesz a többin. Persze egy Pilot-nak ez a dolga.

A sorozat főszereplői egy elit torna-klub, nevezetesen a Rock növendékei. A sorozat egyszerre mutatja be a profi tornászok keménymunkáját, és azt, hogy a lányok hogyan küzdenek meg a mindennapi problémákkal, legyen szó fiúkról, családról, anyagiakról, féltékenységről… A lányok célja megnyerni az országos versenyt, majd bekerülni az olimpiai válogatottba. És, hogy ezt elérjék képesek mindent megtenni.

Tovább...

0

Bones [Dr. Csont] sorozatajánló

 

Bones. A magyar tévénézők körében Dr. Csontként ismert sorozat. Erről fogok most írni. És remélhetőleg még igen sokszor a közeljövőben. Valószínűleg nem fogok minden egyes részről külön-külön írni, csak azokról, amik valamilyen szempontból fontosak a cselekmény folyásában vagy, mert hozzám közel állnak. Csak ennyit szeretnék így előzetesben elmondani, most pedig néhány szó a szereplőkről.

A főszereplő Temperance ’Bones’ Brennan, aki törvényszéki antropológus a Jeffersonian intézetben. A Bones nevet a társa, Seeley Booth akasztotta rá. Booth egy a FBI ügynök, aki megpróbál együttműködni a Jeffersoniannel, több-kevesebb sikerrel.

De nem csak a Bones volt Booth egyetlen becenév alkotása. Brennan munkatársaira a Squint vagy Kancsi [ha úgy tetszik] jelzőt osztotta. A Kancsik közé tartozik Hodgins, a bogár, nyálka és szemcse szakértője, valamint Zach, aki gyakornokként került a csapatba. Angela, Brennan barátnője az arcrekonstrukciók ’mestere’. Ange művész, így talán ő bír a legtöbb emberi jelzővel az intézetben, így egy kicsit ellensúlyozza a társaság szociális hiányosságait.

Na, ez így leírva igencsak elvontnak tűnik, pedig a sorozat közel sem az. Rengeteg vicces jelenet, beszólás és helyzet jellemzi a sorozatot, mindamellett, hogy egy nagyon látványos és érdekes, jól felépített krimi-sorozat is. Az alapötletet Kathy Reichs könyvei szolgáltatták, de tapasztalatból mondom, hogy a könyvnek nem sok köze van a sorozathoz, maximum annyi, hogy a főszereplőnek azonos a neve. [Egyébként érdemes elolvasni a könyvet, mert legalább olyan jó, mint a sorozat…]

Előzetes a Pilot-hoz... [hamarosan kritika is lesz róla.]

0

Glee - season 1 [2009]

Gondolom már sokan hallottatok a Glee-ről, a FOX csatorna 2009-es újoncáról.
Viszont, ha valaki nem ismerné: Ez egy zenés sorozat, középiskolás diákokról szól, jó hangjuk, van, de senki nem értékeli őket. Ez egy kis spoiler mentes ajánló lesz, úgyhogy nem törtem meg a szöveget! : ) Jó olvasgatást!

Egykor a McKinley gimnázium kórusa volt az ország egyik legjobb és leghíresebb kórusa, de ma már lúzernek számít az, aki belép. Egy lelkes tanár, Will Schuester megpróbál ezen változtatni és benevezi a csapatot egy országos döntő helyi válogatójára. A hasonlóan lelkes, ám kevésbé jóindulató tanárnő, Sue Sylvester, aki a szurkolólányok edzőnője, minden lehetséges módon megpróbálja megakadályozni, hogy Will a kórussal sikereket érjen el. Mindezt rengeteg vicces, komikus vagy szomorú és megható jelenetekkel tarkítva láthatjuk.

A sorozat alapkoncepciója nem sok. Minden rész egy-egy megoldandó „problémára”, vagy szereplőre épül. Fontos szerepet kap a hátrányos helyzetűek nehézségeinek csökkentése. Alapvetően egy aranyos sorozatnak tartom, ami tele van túlidealizált karakterekkel, de mindig van valami mondanivalója, még akkor is, ha azt rendkívül banális formában tárják is elénk.

Mindemellett a zenék igényesen összeválogatottak, a színészeknek egytől-egyik jó hangja van, még a tánctudásuk is egészen elfogadható…

Bátran merem ajánlani azoknak, akik egy kis könnyű kikapcsolódásra vágynak. Hozzátenném, hogy az első 5-7 rész után kezd egészen élvezhetővé válni a történet, de az első részeket végig kell sajnos „szenvedni”. Egyszer én is feladtam 2-3 rész után, de újrakezdtem, és megérte. : )

Először 13 részre rendelték be, de a nagy sikerre való tekintettel a fejesek még 9 részt hozzácsaptak, és a második évadot is berendelték.

0

Pretty Littel Liars - 01x01 - Pilot

Végre eljött ennek a sorozatnak az ideje is! : ) Nagyon kíváncsi voltam rá, és most, hogy elkészült a magyar felirat, meg is néztem! Azt kell mondanom, hogy minden várakozásomat felülmúlta. Az első perctől az utolsóig érdekes volt, tele titkokkal, amitől mégjobban a képernyő elé láncolja az embert. Őszintén remélem, hogy a folytatás is ilyen eseménydús és titokzatos lesz!

-A... [Spoiler!]

0

500 Days of Summer [2009]

„This is not a love story.” Ezt már a film elején leszögezik, bár ez csak félig igaz. Én inkább egy életszerű romantikus történetként jellemezném. A magyar cím igencsak félresikerült, mert gyakorlatilag semmi köze nincs a filmhez. „500 nap nyár”??? Miért is? Summer ugyanis nem a nyárra utal, hanem a film főszereplőjére, akit így hívnak. De természetesen nem ez az első alkalom, hogy félrefordították a címet.
Egyébként ezt leszámítva szerintem nagyon jó kis film!

Olvass tovább… [Spoiler!]

5

Sex And The City: The Movie 2. [2010]

Két év utána végre elérkezett a várva várt pillanat: a mozik elkezdik vetíteni a nagy sikerű sorozat második mozifilmjét.

Én is kíváncsian vártam, hiszen az első rész nagyon tettszett. Őszintén szólva a sok rossz kritika egy kicsit elijesztett tőle, de végül jól szórakoztam rajta. A történet nem egy nagy durranás, bárki tudna ilyet írni, de azt hiszem a sok gyönyörű ruha és cipőköltemény mindenért kárpótolt. És mindehhez még Abu Dhabi gyönyörű tájai is hozzáadódnak. : )

De egyenlőre ennyit a kritikáról.

Íme a történet... [Spoiler is!!!]

4

Sex and the City: The Movie [2008]

Mivel holnap nézem meg a második Szex és New York mozifilmet, úgy gondoltam, hogy megnézem az elsőt, így kellőképpen rá tudok hangolódni. : )
Még anno mikor megnéztem a moziban ezt a részt, nem ismertem a sorozatot, de sokan ajánlották, így elmentem, és első látásra szerelem volt... Utána természetesen a bepótoltam a hiányosságaimat, ám a sorozat nem tetszett annyira.

Tovább...    [Spoiler is!]

5