boreeester blogja

Száll a Kakukk Fészkére (1975)

A film 1975-ben készült, Ken Kesey azonos című regénye alapján. A rendezői széket Milos Forman foglalhatta el, akinek több, ehhez hasonló kultfilmet is köszönhetünk. [Példának okáért: Hair, Fekete Péter, Egy szöszi szerelme, Goya kísértetei, Ember a Holdon.] Az alkotást öt Oscar-díjjal jutalmazták, ami azért is rendkívüli, mert mind az öt legfontosabb jelölést megnyerte, úgymint legjobb rendező, legjobb film, legjobb női és férfi főszereplő, valamit a legjobban adaptált forgatókönyv. Érdekességként még elmondanám, hogy Ken Kesey nem nézte meg a filmet, mert elmondása szerint teljesen megváltoztatták a történet mondanivalóját azzal, hogy nem Bromden főnök szemszögéből mutatták be a sztorit.

Tovább...

8

Private Practice season 2

Kicsit már megkoptak az emlékeim, ugyanis körülbelül egy hónapja néztem meg ezt az évadot, de azért megpróbálom a fontosabb történéseket leírni, feltehetőleg egy kicsit SPOILER-es lesz, de szeretném összefoglalni ezt az évadot és a harmadikat, is, hogy aztán a negyedikről is tudjak írni szeptembertől. Ez az évad sok változást hoz az Oceanside Wellness Group életébe, némelyik megdöbbentő, vagy esetleg meglepő, de semmiképpen sem unalmas. : )

Tovább...

0

The Last Song (2010)

Nagyon régóta várom ezt a filmet, hiszen a könyvet már hónapokkal a bemutató előtt olvastam, ami mély benyomást tett rám. (Sajnos a hazai mozik nem igazán tolongtak a bemutatókkal, úgyhogy kénytelen voltam megvárni az amerikai DVD kiadás torrent-verzióját). De mindezek mellett volt egy kis tartózkodás is bennem, hiszen többnyire egy film nem adja vissza teljesen az olvasottakat. Éppen ezért mindig a film után olvasom el a könyvverziót, így nem érhet sok meglepetés. De meglepő módon szinte teljesen pontosan adták vissza a könyvet a készítők, leszámítva néhány csúsztatást, amit a film dinamikája tett szükségessé. Még Miley Cyrus is egészen értékelhető színészi alakítást nyújtott.

Amíg el nem felejtem, szeretném megemlíteni Nicholas Sparks-ot, akinek a regénye alapján készítették el a filmet. Az írónak nem ez az első adaptációja, az ő nevéhez fűződnek a Szerelmük lapjai, a Séta a múltba és az Éjjel a parton című filmek is.

Tovább...

5

Bones 01x05 The Boy in the Bush

Azért esett erre a részre a választásom, a pilot folytatásaként, mert egy-két személyesebb információt is megtudhatunk néhány szereplőről, valamint ez az első esete a csapatnak, ami komolyabb érzelmi reakciókat vált ki belőlük - még a legkevésbé érzékenynek tűnő emberekből is...

Tovább...

0

Pretty Little Liars - Can You Hear Me Now [01x04]

A sorozat jó úton halad a thriller irányába. Jó persze ez inkább még egy amolyan kiskorú thriller, de valami megmozdult, ez határozottan érezhető. Mindemellett kicsit zavar, hogy sok színész feltűnően hasonlít a Gossip Girl színészeire. Ez persze lehet véletlen egybeesés, de nem hagyhattam szó nélkül. Példának okáért, Hannah úgy néz ki, mint Jenny az első évadban. Maya pedig Vanessára, vagy Mr. Fitz Rufus-ra emlékeztet. De végülis mindegy, reménykedjünk, hogy nem szándékos…

A harmadik rész leírását/kritikáját valahol "útközben" elhagytam, vagy lett vele valami, majd pótolni fogom! : )

Tovább...

0

Az Elnök Emberei [The West Wing] 01x01 Pilot

Lehet, hogy már sokan hallottatok a sorozatról, sőt ismeritek is, hiszen 1999-ben készült, és Magyarországon is leadták a tévében. Nekem újdonság volt, az egyik ismerősöm ajánlotta. A sorozat hét évadot élt meg, tehát egész 2006-ig forgatták.

Most megpróbálok néhány dolgot írni az első részről, de őszintén szólva elég nehéz dolgom lesz, mert elég pörgősre sikeredett a bevezető rész, ami persze jó, mert hitelesen adja vissza a Fehér Házban dolgozók kemény mindennapjait.

Tovább...

0