wouhn blogja

Caprica 1x01 - Pilot

Azt hiszem nem túl szerencsés úgy belecsöppenni egy sorozatba, hogy nem ismerem a háttér-információkat. Az életemből eddig kimaradt a Battlestar Galactica, így kicsit fura, hogy kedvet kaptam az előzménysorozatához, de mégis ez a helyzet.

A pilot már jó ideje kering az interneten, 1x00 néven, azonban hivatalosan csak tegnap került adásba a tengerentúlon.

Az első benyomások alapján nézős lesz, sőt kedvet kaptam a BSG-hez is, szóval előfordulhat, hogy a későbbiekben még arról is megjelentetek cikkeket.

Nézzük miről is van szó...

0

Supernatural 5x11 - Sam, Interrupted

Sam és Dean visszatértek a karácsonyi vakációból és újult erővel vetik bele magukat a munkába, a rémséges teremtmények legnagyobb sajnálatára.

Hosszúra nyúlt a téli pihenő, de végre új részt üdvözölhetünk körünkben, amely hozta a szokásos színvonalat. Minden a helyén volt, tipikus Odaát mondanivalóval.

Ezúttal egy elmegyógyintézet volt szálláshelye a gonosznak, ahová hőseink betegként jutottak be. Várható módon nem maradtunk poénok és hülye szituációk nélkül. Főleg Dean volt elemében.

Lássuk...

0

Dollhouse 1x03 - Stage Fright

Ez a rész kicsit lagymatag volt, felszínes történettel, kevés mondanivalóval és még kevesebb izgalommal.

Mondhatni egy átlagos ügy. Itt is csak nyomozgattak, kicsit másképp. Nem kerültünk közelebb ahhoz, ami a nézőt leginkább foglalkoztatja. Milyen titkokat rejt a babaház? Ki volt Alpha és mi történt vele? Stb.

Igaz, hogy még csak a sorozat elején vagyunk, de általában úgy lehet rábírni a nézőt a maradásra, hogy kedvet csinálunk némi izgalommal, misztikus és keveset sejtető jelenetekkel. Itt szinte egyik sem volt jelen. Azt hiszem ilyen egy szürke, átlagos Dollhouse epizód.

Tovább...

0

A Temetőkapu

Eme 2006-os borzadály Roy Knyrim rendező munkája, aki többnyire hasonló kaliberű horrorfilmeket szokott életre kelteni. Ha azt mondom, hogy az egyik Asylum filmet (Death Racers) is ő jegyzi, akkor már mindenki felvázolhatja magában, hogy mi is fog következni.

Elöljáróban annyit, hogy néhány filmnél elmondhatjuk, hogy ez bizony kapufa lett, mivel nem érte el a kívánt hatást, kicsit félresiklott. Ha tovább visszük ezt a metaforát, akkor bátran mondhatom, hogy ez a film a stadionból kilőtt szabadrúgás.

Az ténykérdés, hogy a film borzasztóan rossz. Pozitívum viszont, hogy nem úgy szar, mint mondjuk a Stan Helsing vagy a Necronomicon, hogy belefájdul a néző feje. Akik vevők a trash horror műfajra, azok akár kellemes csalódást is érezhetnek eme mű láttán, mert szórakoztatóan szar.

Nézzük a továbbiakat...

2

Human Target 1x01 - Pilot

Mark Valley ,Chi McBride és Jackie Earle Haley főszereplésével elkezdődött a régóta várt Human Target című klasszikus 2010-es újragondolása.

A pilot szerintem teljesen rendben volt, mint ahogy azt el is várhatjuk és ébredező sorozattól. A kérdés inkább az, hogy tudják-e tartani a színvonalat, tart-e valamerre a széria.

Ismét egy nyomozós sorozat, egy másik megközelítésből. Itt nem helyszínelnek, nem profiloznak, de még csak nem is a rendőrségnek dolgoznak főszereplőink. Egy magánvállalkozásról van szó, amelynek keretében Christopher Chance beépül, szaglászik és megoldja az ügyeket.

Konkrétumokért tessék ide kattintani...

0