wouhn blogja

Született Feleségek 6x10 - Boom Crunch

A feleségek is pihenőre vonultak, legközelebb csak januárban számíthatunk új részekre. Ahogy az lenni szokott, az írók felfokozták a tempót és egy nagy csattanóval zárták a 2009-es évet.

Óvatosan belecsempészték a karácsonyt az epizódba, olyan formában, amely méltón jellemzi az egész sorozatot. Nem mondom, hogy rossz rész volt, inkább átlagos, de a vége azért persze ütött, még akkor is, ha eléggé kiszámíthatóra sikeredett.

Részletek itt...

0

Dexter 4x12 - The Getaway

Kérem szépen, ennyi volt a Dexter 4. évad. Számomra a legjobb szezon, tele meglepetésekkel és egy ilyen fináléval.

Bevallom kicsit többet vártam, de a beharangozott hatalmas csavar nem maradt el. Annyi biztos, hogy innentől minden kicsit más lesz. Úgy érzem, hogy most van lehetőségük az íróknak többféle utat kijelölniük, amerre tarthat tovább a produkció. Arra azonban mérget vehetünk, hogy bármerre is menjen, a Sötét Útitárs végig ott lesz.

Nagyon belekanyarodtam a jövőbe, előbb lássuk mi történt az évadzáróban.

Spoileres tartalom következik...

0

The Prisoner 1x04 - Darling

Közeleg a sorozat fináléja és ahelyett, hogy kezdenék elvarrni a szálakat, még több kérdés adódik. Minimális információval gazdagabbak lehettünk, de még nem lehetünk biztosak abban, hogy mi folyik itt valójában.

Ahogy a cím is mutatja, ez a rész a szerelemről szól. Mi a szerelem?

Kattints...

0

The Prisoner 1x03 - Anvil

Talán ez volt a sorozat legérdekesebb része.

Kicsit most minden más volt. Nem foglalkoztunk a fő szállal, legalábbis nem közvetlenül. Mégis rengeteg új dolgot tudhattunk meg a faluról, az életről és arról, hogy mennek arrafelé a dolgok.

Részletekért kattints ide...

0

The Prisoner 1x02 - Harmony

A második rész is hozta a kötelezőt. Mutattak újat, nem hagyták csillapodni a derék tévénéző szomjúságát a titok megfejtése iránt.

Haladtunk tovább a történetben mindkét idősíkon. A látszólagos jelenben Hatos újbóli beilleszkedését követhettük nyomon, a visszaemlékezésben pedig érdekes dolgokat tudhattunk meg arról az estéről.

Tovább...

0

Születés

Sok olyan filmet ismerünk, amely az élet és halál kérdését feszegeti. Akadnak olyanok is, amelyek az elmúlás gondolatát összekapcsolják a visszatérés ostoba lehetőségével.

A Születés című 2004-es alkotás is ebben a cipőben jár. Az alapötlet nem hétköznapi. A színészek nevei jól csengőek, maga a film viszont nehezen sorolható a jó kategóriába, mivel azon kívül, hogy semmi mondanivalót sem közöl, felszínes és unalmas.

Folytatom...

5

Fringe 2x09 - Snakehead

Mindig is tudtam, hogy John Noble kiváló színész, ezt ebben az epizódban remekül meg is mutatta. Talán túlságosan kedvelem a sorozatot ahhoz, hogy objektív véleményt tudjak alkotni, de én nagyon meghatónak éreztem az egyes jeleneteket.

A probléma csak az, hogy a körítés elég gyenguskára sikerült. Érdekes módon nem a történet volt a középpontban, hanem a közben kialakuló emberi tényező.

Dr. Walter Bishop körül forgott minden, az ő lelkét ápolgathattuk, amitől talán jobb ember lett, de kétségtelenül mindenki tanult valamit.

Részletek itt...

0

Dexter 4. évad finálé előtt

Sajnos a Dexter részekről nem tudtunk részenkénti beszámolóval szolgálni, őszintén szólva nagy kár érte. A 4. évad zseniális, fantáziadús, lebilincselő. Nem is kívánhatna jobbat az ember. Az előzőt mindenképpen veri, de azt kell mondjam, hogy összességében ez a legjobb évad.

Mondom ezt úgy, hogy nem láthattuk még a finálét, amely a promó anyagokból ítélve nem lesz akármilyen. Sőt a készítők szerint soha nem látott csavarral zárul a negyedik etap. Persze ők elfogultak ez ügyben, de tény, hogy eddig nem a levegőbe beszéltek.

Darálva néztem a részeket, egymás után 4-et, 5-öt, de még így is hatalmas élmény volt. Alig unatkoztunk, nem voltak üresjáratok. Végül minden értelmet nyert, a szálak összekapcsolódtak, a csavaron is csavartak.

Mivel nem lehet erről ilyen általános beszélni, ezért a tovább mögött folytatom. Erősen ajánlom, hogy az olvasson tovább, aki látta már a részeket vagy nem fél attól, hogy kikotyogok olyanokat, amik elvehetnék a kedvét az évadtól.

Tovább...

0