wouhn blogja

Stargate Universe 1x10 - Justice

Bajban vagyok ezzel a sorozattal, mert hullámzó teljesítményt nyújt. Az előző volt a legrosszabb, ezzel szemben az utolsó 2009-es epizód volt a legjobb.

Minden elismerésem, ez ütött. Mégpedig hatalmasat. Szépen fel volt vezetve, mindennek volt értelme és célja. Talán ez az egyik legfontosabb, hiszen az eddig látottakból néhol hiányzott a mondanivaló, az értelem. Sokszor szükségtelen hülyeségekre ment el az idő.

Ha valaki már lemondott a sorozatról, akkor nézze meg ezt az epizódot.

And justice for all...

0

Kedvcsináló - Legendák Nyomában

Szeretnék megismertetni mindenkit a Népszabadság DVD mellékleteként nagy sikert aratott sorozattal: Legendák nyomában - Rejtélyek és mítoszok a történelemben.

A cím elég hosszú, de érdemes néhány pillantást vetni a mögötte megbújó tartalomra. Ez nem más, mint egy 22 részes dokumentum sorozat, amely szinte mindegyik része kiváló kikapcsolódást nyújt a műfaj kedvelőinek.

Én még csak most jutottam hozzá a teljes anyaghoz, és rögtön gondoltam, hogy írok belőle egy kedvcsinálót, mert tényleg értéket közöl.

Aki fogékony a misztikus témákra napjainkból és a történelem sötét homályából, annak bátran merem ajánlani ezeket a 40 perces alkotásokat. Nem bánja meg.

Akit érdekel és szeretné megvenni, ajánlom a különböző online piactereket, licitáló portálokat. Szinte potom pénzért hozzá lehet jutni. Tanulni pedig rengeteget lehet belőle.

Az epizódok címei:

                                1x01 - Az Ezeregyéjszaka meséi
                                1x02 - A velencei csatornák titkai
                                1x03 - A szamurájok titokzatos élete
                                1x04 - Ami a Bibliából kimaradt
                                1x05 - A templomos lovagok
                                1x06 - A rejtőzködő etruszk város
                                1x07 - Az azték birodalom titkai
                                1x08 - Szent rítusok és szertartások
                                1x09 - A rejtélyes maják
                                1x10 - Marco Polo és a mesés kelet
                                1x11 - Machu Picchu - város a felhők fölött
                                1x12 - Múmiák az Andokban
                                1x13 - Szodoma és Gomora
                                1x14 – Káma-Szútra
                                1x15 - Robin Hood legendás élete
                                1x16 - Raszputyin igaz története
                                1x17 - Vikingek - az északi tűz
                                1x18 - Boszorkányok - az ördög cinkosai
                                1x19 - Sárkány mítoszok
                                1x20 - Hitler és a tökéletes gyerek program
                                1x21 - Titokzatos lények legendái
                                1x22 - Az örök fiatalság forrása

0

FlashForward 1x10 - A561984

Megint nem kellett csalódni. Számomra óriási élmény ez a sorozat. A mostani rész is kiváló volt.

Jogosan kérdezhetik egyesek, hogy miért van kinn a 10. rész beszámolója, amikor még le sem adták Amerikában? Másrészt ha valaki nem érti az epizód címét, az sem a véletlen műve.

Való igaz, hogy az USA-ban kimaradt egy hét, azonban Ausztrália volt olyan jófej, hogy levetítette azt, így nem maradtunk FlashForward nélkül. Ezért alakult ki az a furcsa helyzet, hogy hamarabb írok a részről, mint ahogy az amerikai tévénézők látnák.

A cím pedig Mark fegyverének a sorszáma. Fontos ez? Ó, de még mennyire.

További magyarázat egy kattintásnyira...

0

V 1x04 - It's Only the Beginning

A hírek szerint márciusig nem láthatunk több V epizódot, épp ezért arra lehetett számítani, hogy a szünet előtti utolsó részt megnyomják majd a készítők.

Vegyesek az érzéseim, mert 4 rész után megállapítható, hogy annyira mégsem jó sorozat, mint az vártam volna. Ez az epizód átlagos volt, néhol unalmas, kiszámítható, de a végén legalább mutattak valami érdekeset.

Folytatom...

0

Doktor House 6x09 - Wilson

Végre láthattunk egy olyan epizódot, ami nem követi a hosszú évek óta megszokott sémát. Tulajdonképpen most minden más volt, mint eddig, hiszen James Wilson játszotta a főszerepet. Nem mondom, hogy melléfogás volt a rész, de nekem nem tetszett.

Az ok pedig a következő: nem kedvelem Wilsont.

Lássuk a részleteket...

0

White Collar 1x01 - Pilot

A USA csatorna 2009-es sorozatát egyre többen kedvelik világszerte. Gondoltam teszek egy próbát,  nem veszthetek semmit. Jól is sült el a dolog, elég szépen megalkották a pilot epizódot. Ilyennek képzelek el egy klasszikus bevezető részt.

Műfaját tekintve nyomozós, elmés valami, ami rengeteg ötletet és potenciált hordoz magában. A főszereplőkkel egyből meg lehet barátkozni, minden klappol ahhoz, hogy jó sorozatnak nézzünk elébe.

Pontosan ide kattints a részletekért...

0

Heroes 4x12 - The Fifth Stage

Nem tudom ki hogy van vele, de egyre jobb a Heroes. Ez a rész teljesen rendben volt, még Claire sztoriját is el tudtam viselni, persze ehhez kellett a többi szereplő.

Újra izgultam, hogy most mi következik, újra elkapott a rész lendülete. Gyorsan vége lett és milyen kár, hogy várni kell januárig a folytatással.

Itt is az évad felénél tartunk, a színvonal emelkedése pedig érezhető az utóbbi hetekben. Kezdenek összeérni a szálak, kirajzolódik a kép, hogy merre tovább.

Folytatom...

0

Stargate Universe - Kérek még vagy tűzre vele?

9 rész elteltével ideje picit összegezni az eddig látottakat. Sok helyen olvasom, hogy a sorozat gyalázatosan rossz, tűzre vele. Már-már olyan híresztelések is felröppentek, hogy a SyFy Channel inkább hagyná a fenébe az egészet, mivel a nézettség nagymértékben zuhan.

Egyértelműen azért csappant meg a tévénézők kedve, mert ez a valami még csak nem is hasonlít a megszokott csillagkapu szériákhoz. Bár ezen ne is csodálkozzon senki, mert előre megmondták, hogy a Universe más lesz, mint az eddigiek.

Ami más az feltétlenül rossz?

Természetesen nem. Csak sajnos ez más és nem túl jó. A története nagyon gyenge. Legalábbis eddig. Ebből az anyagból 100x többet ki lehetne hozni. Meggyőződésem, hogy a nézők többsége, akik kitartanak a sorozat mellett, azok csak azért teszik, mert Csillagkapu névre hallgat. Ha teszem azt, Intergalaktikus Ingyombingyom lenne a címe, akkor már jóval kevesebben követnék hétről hétre, mint most.

Innen már nehéz felállni, mert a „hülye” néző gondolhatja, hogy a bevezető résznek kell a legjobbnak lennie, ehhez képest... Tudjuk jól mit láttunk. Sokkal másabb ha egy sorozat produkál egy fantasztikus első évadot, aztán szépen lassan lejjebb adja. Pl.: a Heroes sem veri a plafont a színvonalával, mégis kitartanak a törzsnézők. Az a sorozat, amelyiket tűzijátékkal harangoztak be és már az elején unalmas, azt akár koporsóba is tehetjük.

Van-e kiút?

Az évad felénél járva elkönyvelhető, hogy a legrosszabb Stargate sorozat, amit eddig láttam. Sőt. A life című rész annyira betett nekem, hogy talán még nem láttam annál érdektelenebb Csillagkapu epizódot minden sorozatot figyelembe véve. Ez pedig nagyon gáz, mivel az évadok felét is meg szokták nyomni a készítők.

A színészek és a karakterek összességében tetszenek.
Főleg az aktorokra nincs panaszom, az általuk életre keltett figurák egy része jól el lett találva, lehet őket szeretni vagy éppen utálni. Csak hát még sincs Rodney McKay, Teal'c, O'Neill, Sheppard, stb. Ők már szinte legendás alakok. Ki öltözne be farsangkor Young ezredesnek, ha magára öltheti Teal'c kosztümjét?

Összességében nincs fantázia, nincs ötlet, nem tart semerre sem az egész. Lapos, unalmas és nem érdemli meg a címét. Ellenben engem továbbra is szórakoztat, amíg lesznek új részek, én mindig nézni fogom, mert nagy SG rajongó vagyok. Csak hát ami gyenge  az gyenge.

0