wouhn blogja

Való Világ - Kezdett a 4. évad

Több éves szünet után elstartolt Magyarország egyik legnépszerűbb valóságshowja, a Való Világ, amely teljesen megújult formában várja a tévénézőket. Új díszlet, új villa, új stílus. Szerencsére Stohl András régi bútordarabként csatlakozott a házigazdákhoz, ő az egyik műsorvezetője a műsornak. Partnere Lilu és egyes adásokban Sebestyén Balázs.

A villalakók beválogatásában is történtek változások. Innentől kezdve a beszavazó show-k alkalmával azonos típusú jelentkezők versengenek egymás ellen. Az érthetőség kedvéért, az első show alkalmával 3 „okostojás” csapott össze a nézők kegyeiért. Szinte az egyetlen változatlan a műsorban, hogy minden a tévénézők telefonhívásain és sms üzenetein múlik. Ők, azaz mi dönthetünk mindenről.

Így volt ez az első beszavazó show alkalmával, ahol Alekosz lett az az okostojás, aki csatlakozhatott a villába jutók csapatához.

Érdekesség, hogy első körben 6 sztár költözött be a villába: Gáspár Győző és Bea asszony, Benkő Dániel, Tóth Gabi, Laci betyár és Voksán Virág (aki még nem érkezett meg). A záró képsorokból kiderült, hogy Benkő Dániel már az első estén sem bírt magával és megszabadult ruháitól. Kíváncsi vagyok jár-e büntetés majd az RTL Klubnak.

Számomra a legszembetűnőbb és egyben legnegatívabb változás, hogy sokkal pimaszabb lett a műsor stílusa, amely néhol átcsap a bántó kategóriába. Úgy tűnik erre van szüksége a népnek, mondhatjuk, hogy fiatalos és trendi lett a Való Világ.

0

Fringe 3x07 - The Abducted

Ez az! Végre! Nálam az évad eddigi legjobb része, amely magában hordozott mindent, amiért sokan szeretjük a sorozatot. Végre megmozdultak az események, látjuk a fényt az alagút végén. Most először érzem azt, hogy alig várom a folytatást, tudni akarom mit hoznak ki a történésekből a következő részben. El kellett telnie néhány résznek, hogy beinduljanak a történések, azt hiszem innentől kezdve nem lesz okunk panaszra.

Tovább...

0

Volt egyszer egy vadnyugat (1968)

A ’60-as években nagyon ment a szekér Sergio Leone rendező számára. Akkoriban még a western műfaj virágkorát élte és az emberek rajongtak a vadnyugati filmekért. Most már más időket élünk, a műfaj megkopott és meg kell hagyni, hogy ezek a régi filmek sem ragyognak már olyan fényesen. Csak a legnagyobb tisztelettel tudok megemlékezni a Volt egyszer egy vadnyugatról, de sajnos engem nem ragadott annyira magával.

Díjak és jelölések

  • David di Donatello-díj: 1969 díj Bino Cicogna (legjobb film, megosztva a Lány pisztollyal című filmmel)
  • Golden Screen-díj (NSZK): 1984 díj az év egyik legsikeresebb mozifilmjének
  • Laurel-díj: 1970 Charles Bronson (3. legjobb férfi mellékszereplő)
  • Szaturnusz-díj: 2004 jelölés Legjobb DVD-kiadás klasszikus filmek kategóriájában

A cikk ide kattintva folytatódik...

8

Híd a Kwai folyón (1957)

A Nagy Klasszikusok Hétvége nyitányaként ismerkedjünk meg ezzel az 1957-es filmtörténeti remekművel. A Híd a Kwai folyón egy kultikus háborús klasszikus, amely jól kiállta az idő próbáját. Még mai szemmel is lenyűgöző alkotás, amely képes lekötni a nézőt. Az IMDB toplistájának 78. helyén áll jelenleg, értékelése 8.4, amely körülbelül 60.000 szavazatból tevődik össze. Ebből is látszik, hogy ezt a mozit még a mai napig sem lehet leírni.

Díjak és jelölések:
Golden Globe díj (1958) - Legjobb rendező: David Lean
Golden Globe díj (1958) - Legjobb színész - drámai kategória: Alec Guinness
Golden Globe díj (1958) - Legjobb film - drámai kategória
Oscar-díj (1958) - Legjobb film: Sam Spiegel
Oscar-díj (1958) - Legjobb rendező: David Lean
Oscar-díj (1958) - Legjobb férfi főszereplő: Alec Guinness
Oscar-díj (1958) - Legjobb operatőr: Jack Hildyard
Oscar-díj (1958) - Legjobb adaptált forgatókönyv: Carl Foreman, Pierre Boulle, Michael Wilson
Oscar-díj (1958) - Legjobb vágás: Peter Taylor
Oscar-díj (1958) - Legjobb filmzene: Sir Malcolm Arnold
Oscar-díj (1958) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Sessue Hayakawa

A cikk még nem ért véget, ide kattintva folytatódik...

7

The Event 1x07 - I Know Who You Are

Hát, hát! Vegyes érzelmeim vannak ezzel az epizóddal kapcsolatban. Elég átlagosnak tűnt elsőre, de az alkotók egy idegesítően ostoba megoldáshoz nyúltak, amely teljesen lehúzta a produkciót. Azt hiszem hét rész alapján már lehet véleményt alkotni valamiről. Ennek fényében azt kell mondjam, hogy a The Event elég nagy csalódás. Részletek a tovább mögött.

Tovább...

0

Stargate Universe 2x08 - Malice

Ez igen! Újra kaptunk egy kirobbanó folytatást, amely ezúttal az emberi pillanatokra helyzete a hangsúlyt és ez eléggé be is jött. Nekem nagyon tetszett a rész, régóta érik már egy igazán ütős drámai epizód. Végre minden a helyén volt, egyszerű történet, remek hangulat, páratlan zene. A részleteket megtudhatjátok a tovább mögött.

Tovább...

0

The Walking Dead 1x03 - Tell It to the Frogs

Szépen lassan elékeztünk az évad feléhez. Fura ezt így kimondani 3 rész szemrevételezése után, de mégis ez a helyzet. Érezhető módon a folytatás kicsit lassabb lett, alig találkoztunk zombikkal, mégis képes volt fenntartani az érdeklődést, ezenkívül megmutatott valamit abból a nagy drámából, amit a sorozat magában hordoz. Engem helyenként képes volt lenyűgözni.

Tovább...

0