wouhn blogja

Dexter 4x02 - Remains to be seen

Eddig kifejezetten tetszetős a 4. évad. Csavartak párat az írók a megszokottakon, hogy felfrissüljön a sorozat. Tudom, a magam hülyesége, de még mindig nagyon nehezen tudom megszokni ezt a „tropico” hangulatot.

Még mielőtt belemennék a rész elmesélésébe, engedjétek meg, hogy megosszak egy-két vágyat a széria kapcsán. Simán el tudnám képzelni, hogy Dex lelepleződik és amolyan Prison Break season 2 módra bujkál, meglóg, elkapják. Szóval olyasmit, hogy Morgan papa bajban van. Mindig ő volt a magabiztos, a nyertes, akit csak néha és időlegesen érintett meg a lebukás szele. Talán sokat dobna, ha a legnagyobb félelmei valóra válnának. Üldözőből és elismert szakértőből vad lenne, akit a saját munkatársai vadásznának le. Egy végső évadra elég jó sztorit adhatna.

Ezek persze csak az én „hülye” kívánságaim. Lássuk mi volt most!

tovább...

0

Heroes 4x06 - Tabula Rasa

Valamivel jobb rész volt az előzőnél, de hosszabb távon ez is kevés lesz. Főként, hogy én ezeket úgy mondom, hogy nagy rajongója vagyok a Heroes-nak, ezért sem mérvadó az én írásom. A nagy kritikusok biztos máshogy állnak hozzá.

A legnagyobb baj, hogy látszólag nem vezetnek sehová a történések. Az első évad azért is volt jobb, mert láttunk egy bekövetkezendő katasztrófát, amit meg kellett állítani. Itt nincs ilyen, nincs semmi célkitűzés.

Tovább erőltetik azokat a szereplőket és történetszálakat, amelyektől a szegény néző felsír, hogy „Mi a francnak ez?”

Tényleg elég rossz útra tévedt a sorozat, csak sajnos ezt az írókon kívül mindenki látja.

tovább...

0

Doktor House 6x05 – Brave Heart

Úgy látszik nem tudunk leszállni a House hullámvasútról. Egyszer fenn, egyszer lenn. Hetente váltogatják egymást a jó és rossz részek.

Szerencsés a hatos szám, mivel a Brave Heart címre keresztelt epizód kifejezetten jó, humoros és érdekes volt. Szép munka.

SZIVesekedjenek a továbbra kattintani...

0

Stan Helsing

Kiváló munkát végeztek a készítők, mivel ekkora rakás szar filmet elég nehéz összedobni.

Rendkívül erőltetett volt az egész. Ebben a műfajban az összes többi alkotás jobban tetszett. Kevés az olyan vígjáték, amiben semmi vicces sincs. Főleg ha egy olyanról van szó, aminek az abszurd humor egyik jeles képviselőjének kéne lennie.

Végig untam az egészet, gyakorlatilag egyetlen olyan poén sem volt, ami tetszett volna. Pedig nem vagyok túl szigorú az efféle filmekkel. A Disaster Movie összességében tetszett, az elődei úgyszintén. De ez. Borzalom.

Persze minden rosszban található némi jó is, ez ebben az esetben sincs másképp. A főszereplő csajok elsőrangúak voltak. Formás, bájos hölgyemények, akikbe nem sok színészi teljesítmény szorult. Csak sajnos nem a csajok miatt nézek meg egy filmet.

A történetnek abszolút semmi értelme nem volt, a karakterek (a rosszfiúk) idegesítően voltak megformálva. Továbbá nagyon zavaró volt, hogy az írókba semmi kreativitás nem szorult. Az még hagyján, hogy olyan poénokat lőttek el, amiket a többi ilyen filmben már igen, az meg hab volt a tortán, hogy itt többször is alkalmazták őket. Példának okáért megemlíteném a szarós, fingós vicceket. Jó legyen, de ne kétszer mutassanak már wc-s jelenetet.

Sokszor az a meglátásom, hogy az alapötlet jó, de a kivitelezésbe hibák csúsznak. Itt ez sem igaz. Már nem lehet ennyi bőrt lehúzni a horror paródiákról, amelyet ezek a készítők megpróbálnak. Mert ide lyukadunk ki. Minden viccet ellőttek, minden hülye jelenetet kipróbáltak. Ha pedig ez már évekkel ezelőtt sem tetszett az emberek többségének, akkor miért gondolják, hogy most fog?

Térjünk rá a történetnek nevezett összevisszaságra.

A 4 főszereplő fiatal eldöntik, hogy egy halloween-i buliban kívánják tölteni az ünnepet, de előbb még le kéne szállítaniuk néhány DVD filmet Stan főnöke anyjának. Ez egy nagyon rossz ötletnek minősül, mert nem várt akadályokkal kell hőseinknek megbirkózniuk. Hosszú (és unalmas) közjáték után elérkeznek egy kicsiny városkába, ami mellesleg elátkozott.

A jóképű Stan-nek nem véletlenül Helsing a neve. Ő a kiválasztott, aki elűzi a szörnyeket a közelből, megszabadítva ezzel a falucskát az átoktól. Kezdetben a fiú ellenszegül sorsának, de később megküzd a gonosszal és övé lesz a lány is. Happy End.

Sajnos ezen az apró történeti áttekintésen nem érződik, hogy az egész film egy hatalmas baromság, tele fárasztó, unalmas és felesleges jelenetekkel. Ha jót akartok magatoknak, messze kerüljétek el, mert szar! Nagyon szar!

4

Fringe 2x05 - Dream Logic

Please, don't dream tonight. Please, don't dream tonight.

Különös dolgok az álmok. Egyesek jósolnak belőlük, mások aludni sem tudnak a rémálmaiktól, olyanok is akadnak, akik szinte sosem álmodnak. Vagyis nem emlékeznek rá.
Meg lehet-e szüntetni ezeket az éjszakai „vendégeket”, lehet-e felettük uralkodni. Befolyásolhatjuk-e álmainkat bármilyen módon?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megültek fel itt is. Akit érdekelnek a részletek, kattintson a tovább mögé!

tovább...

0

Stargate Universe 1x04 - Darkness

Tényleg úgy fest, hogy egy olyan Csillagkapu sorozatnak lehetünk szemtanúi, amely merőben más, mint az elődök.
Nekem tetszik a váltás, nem ugyanaz, de mégsem rossz. Néha kicsit szűkösnek érzem, hogy csak a hajó belső folyosóit látjuk, de tény, hogy ez adja a különleges varázsát a szituációnak.

Az eheti rész rendkívül emberközpontú volt, amely néha átcsapott unalmasba.

Mindenről a tovább mögött bővebben...

0

Hasonmás (Surrogates)

Egy viszonylag nagy hype-ot kapott filmet szeretnék bemutatni nektek. Bruce Willis neve elég jól cseng, ha akció filmről van szó. Ha ezt megfűszerezzük azzal, hogy egészen érdekes témát boncolgatnak, akkor már-már szinte a paradicsomban érezhetjük magunkat.

Vagy mégsem?

Jól indult a történet, a látvány nem hiányzott, de valahol a közepénél alábbhagyott a lendület. Elég jó filmet sikerült összehozni, de az elejéhez képest gyengébbre sikerült a középrész, ezáltal a vége sem ütött akkorát. Nem keltem fel úgy a székből, hogy leesett volna az állam és még a film hatása alatt lettem volna.

Lássuk mivel is van dolgunk...

7

FlashForward 1x04 - Black Swan

Nem tudok úszni! Nem tudok úszni!

Ezek az apró, jelentéktelen mondatok annyira felkeltették az érdeklődésemet, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellettük. Az egy dolog, hogy egyáltalán nem kapcsolódnak az eseményekhez, nem is bírnak mindent megváltoztató információval. Csupán a rész elején hangzottak egy magyarul egy magyar statiszta szájából. Állat!

Visszatérve a fő irányvonalhoz, elmondható, hogy nem nyűgözött le a mai epizód. Szokásos módon a végét elég jól megdobták egy „mi-a-picsa?” jelenettel, de ezen kívül kevés érdekes dolog történt.

tovább...

0