wouhn blogja

FlashForward 1x07 - The Gift

Ez valami eszméletlenül jó volt.

A sorozat egyik legjobb részét tálalták elénk. Igaz, még nem sok ment le az évadból, de én csak ámulok és bámulok. Az utóbbi két hétben picit visszafogottabbak voltak, de ez mindent vitt.

Hozzáteszem, rendkívül fontos dolgokat voltunk kénytelenek megtudni. Megvolt a dráma, ami ütött. Jól eltalált, nem sejthető.

Innentől kezdve dobhatjuk a szemétkosárba az elméleteinket, gondolatainkat, hogy merre megy majd tovább a történet.

A tovább mögött részletezem...

0

Supernatural 5x08 - Changing Channels

Viccnek indult, de komolyra fordult.

Volt már ilyen, csak éppen fordítva. A rész elején, pontosabban úgy a negyedénél azt gondoltam, hogy ebből nem lesz semmi. Nem lett teljesen így, fontos dolgokat tudtunk meg.

Hiányoznak a véresen komoly, drámai epizódok mostanság. Talán jót tenne, ha beszúrnának egyet. Talán a jövőhéten, bár a következő címe nem ezt sugallja.

Arról azonban biztos információim vannak, hogy a mostani cím mire utal, amit készségesen elmesélek a tovább mögött.

Tovább...

0

Inuyasha: The final act 5 rész után

Röviden összegezném, hogy milyen az új Inuyasha sorozat, van-e értelme néznie annak, aki nyomon követte az előző 167 részt, és azoknak, akik csak most szeretnének barátkozni a szériával.

Ha egyszerűen akarok fogalmazni, akkor azt kell mondjam, hogy zseniális. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de 167 rész után, és jó pár év elteltével a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy még látom ezt a piros ruhás félszellemet új kalandokban.

A színvonal emelkedett. Gyors tempóra kapcsoltak a készítők az első 2-3 részben, alig voltak üresjáratok és minden fontosabb szereplővel több minden történt, mint régen 20-30 rész alatt.

Nem titkolom, haltak meg állandó szereplőnek számító karakterek. Ez engem nagyon meglepett, azért mert nem volt jellemző a sorozatra.

További pozitívum, hogy a grafika, a hangok, a környezet, minden ugyanaz. Olyannyira, hogy ha közvetlenül a 167. rész után vetítették volna le nekem, nem mondtam volna meg, hogy sok-sok év telt el köztük.

Az új főcímzene közepes lett, viszont az ending muzsika nagyon hangulatos és hallgatható. Az AAA együttes With you című számáról van szó, aki szeretné meghallgatni, ezt írja be a böngészőbe.

Összességében egy rendkívül szórakoztató és élvezetes sorozatot varázsoltak elénk, rajongóknak kötelező. Aki nem ismeri az előzményeket, nem igazán ajánlom.

0

Heroes 4x08 - Once Upon a Time in Texas

Egészen különleges részt köszönthettünk ezen a héten. Nem volt rossz, bár agyalni nem nagyon érdemes rajta, biztos lehetne találni sok-sok logikai bakit.

Lényeg, hogy láthattunk rég elfeledett „hősöket”, mindezt különleges hatással és történettel fűszerezve.

Tovább...

0

Stargate Universe 1x06 - Water

Úgy tűnik valami megmozdult a sorozat körül és kissé megkavarta az állóvizet. Nem volt rossz epizód, legalább történtek dolgok.

A fedélzeten tartózkodó utasoknak újabb problémával kell szembenézniük. A levegő és az engergia után, most a víz kezdett el őrült mértékben fogyni.

A tovább mögött részletezem...

0

Pokolba taszítva

Beszarás ez a film!

Sam Raimi rendező úr kitett magáért, azt hiszem senki se vitathatja, hogy különlegeset alkotott. Persze ami távol áll a megszokottól, még nem feltétlenül jó. Hogy itt mi a helyzet?

A tovább mögött elárulom...

7

The Haunting in Connecticut

Igaz történet alapján készült ez a film, a sztoriját érdekesnek találtam, ezért esett rá a választás, mint a Horror Hétvége újabb jelöltjére.

Sajnálatos módon azonban nekem nem tetszett. Valahogy nem azt kaptam, amit vártam. Voltak benne bőven logikai bukfencek, amelyeket egy átlagos ijesztgetős filmnél még tolerálna az ember, de egy olyannál, ami elvileg megtörtént eseten alapul, annál már nem szabad ilyen elnézőnek lenni.

A címe elég sokat mond, azt hiszem mindenki ki tudja találni, hogy milyen irányvonalat képvisel.

A többit a tovább mögött...

6

FlashForward 1x06 - Scary Monsters and Super Creeps

Végre kicsit többet láthattuk a Dominic Monaghan által alakított Simon-t. Igaz, sokat nem tudtunk meg tőle, azonban arra mérget vehetünk, hogy tartogat még meglepetéseket a karakter.

Kicsit visszavettek a tempóból, lassabbá kezdtek válni az események. Minden a szereplőkre hegyeződött ki, kezd karakterközpontúvá válni a széria.

tovább...

0