wouhn blogja

Supernatural 5x06 - I Believe the Children Are Our Future

Behoztak egy új mitológiai alakot, ami biztos véleménykülönbségeket fog okozni a rajongók közt. Gyanítom az előző rész végi „coming soon” nem kellett volna, túl sok poént lőtt le, ezért nem ütött akkorát a mai epizód.

Poénnak indult, de komolyra fordult.

tovább...

0

Heroes 4x05 - Hysterical Blindness

Úgy tűnik nincs ma valami szerencsés napom. Ez sem tetszett igazán. Langyi volt de nagyon.

Így 5 rész elteltével nyilvánvaló, hogy nagyon behúzták a készítők a kéziféket. Megint erőltették azoknak a szereplőknek az előtérbe hozását, akiket ki nem állhatok. Csak sajnos az a szomorú helyzet, hogy nem csak én vagyok így vele.

Lessük meg ki bújik ki a földből a tovább mögött...

0

Doktor House 6x04 – Instant Karma

Közepes rész volt.

Mondhatnám klasszikus House epizódnak is. Semmi extra (se pozitív, se negatív irányba). Nem keltett csalódást, mivel többnyire a legrosszabbra számítok, amikor elkezdem nézni az aktuálist részt.

Nézzük kivel is volt dolgunk ma...

0

Fringe 2x04 - Momentum Deferred

Nem volt rossz epizód. Végre foglalkoztak kicsit a főszállal. Olyan kérdésekre is választ kaptunk, amelyek már az előző évad óta foglalkoztatják a rajongókat.

Kezd kirajzolódni, hogy merre tart ez a szezon.

A tovább mögött folytatom...

0

Hung 1x01 - Pilot

Kicsit viszolyogtam attól, hogy belekezdjek ebbe az izébe, mert gyomorgörcsöm van általában az HBO-s sorozatoktól. Pláne azok vannak kizárva, amelyek mozgatórugója a szex. Biztos bennem van a hiba, de attól még nem lesz valami jó, hogy telepakolják kivillanó cicijű csajokkal. Pont ilyen érzésem volt az új Knight Rider sorozattal is, sok eyecandy, kevés tartalom.

Megnézve a pilot részt, a Hung-al kapcsolatban máris pozitívan tudok nyilatkozni. Nekem tetszik. Látszik, hogy fel van építve (legalábbis a bevezető epizód). Voltak benne vicces helyzetek, fura szituációk.

Aki még ezek után is azon morfondírozik, hogy belekezdjen-e ebbe az eddig 10 részt felhalmozó sorozatba, annak elmondom, hogy Thomas Jane a főszereplője. Jó színész, minden adottsága megvan, hogy sikerre vigye ezt a szériát. A női nézők biztos odavannak érte.

Tovább...

0

FlashForward 1x03 - 137 Sekunden

Basszus, egy ilyen befejezés után várni egy hetet a folytatásig? Ez embertelenség. Kínzás.

Néha úgy érzem, hogy már-már Lost magasságokba emelkedik a sorozat, rendkívül hangulatos és érdekes. A részek végi WTF pillanatok pedig tényleg a „Pokoli Édent” idézik.

Most sem vallottak szégyent a készítők. Az tetszik nagyon, hogy gondol valamit az ember, hogy mi fog következni, és marhára nem az lesz. Sőt, bedobnak valami váratlant, amin rágódhatunk még egy hétig.

A tovább mögött madarakról lesz szó...

0

Stargate Universe 1x03 - Air (part 3)

3 rész után elmondható, hogy tetszetős. Akik el tudnak rugaszkodni a klasszikus Stargate sorozat keltette érzésektől és át tudják adni magukat valami újnak, azoknak nyert ügye lesz ezzel a szériával.

Továbbra is ötletes, kicsit sablonos, de szerethető. A legjobb, hogy ki tudja mi lesz belőle?

A part 3-ban már elhagytuk a gigantikus űrhajót egy időre, ami remek ötlet volt. Rajongóként kicsit fura volt egy olyan Csillagkapu sorozatot nézni, ahol a szereplők be vannak zárva. Különösen az volt a két megelőző széria erőssége, hogy változatos helyszínekre és soha nem látott tájakra kalauzoltak el bennünket. Nem lett volna túl nyerő öltet, ha csupán a Destiny belsejét láthattuk volna végig. Ezt megkaphatjuk bármelyik alacsonyabb költségvetésű űrhajós sorozattól. Nem is lenne érdemes Stargate-nek hívni.

Utazzunk a tovább mögé...

0

FlashForward 1x02 - White to Play

Nagyon jó volt a rész.

Eddig úgy fest, hogy szépen, aprólékosan össze van rakva a sorozat, nem hagynak az alkotók semmit sem a véletlenre. Volt több olyan jelenet is, amelyek után csak tátottam a számat.

Örömteli, hogy ilyeneket írhatok, és ezúton kérek elnézést a késésért. Kárpótlásképpen holnap jön az 1x03 írása is.

Azon gondolkoztam, hogy a jövő, amit látott mindenki, vajon megváltoztatható-e? Szubjektív véleményem, hogy nem. Akármit is csinál mindenki, akármennyire is tűzzel vassal hadakozik ellene, valóra fog válni. Az persze igaz, hogy mi csak 2:17 másodpercet láttunk az egészből, azt is csak néhány ember szemszögéből. Ráadásul úgy, hogy a szereplők pontosan tudják a dátumot, tisztában vannak vele, hogy mikor lesz az esemény. Ezáltal lehet kissé manipulálni, hogy akkor épp olyat tesznek, amivel üzennek a múltba, ezzel kihatnak a jövőre, ami akkorra már a jelent, stb.

Na, pont ezt nem szabad. Túlkomplikálni. Csak had menjen minden a maga ritmusában. Ez sajnos nem ilyen egyszerű, főleg az efféle sorozatoknál, ahol aztán dúsan lehet kombinálgatni.

Aki kíváncsi a rész utolsó mondatára, az nyomja meg a tovább gombot...

0