wouhn blogja

Knight Rider 1x00 - Knight Rider

Igaz már két éves a pilot, de még csak most került képernyőre Magyarországon, így mi is cikkezünk róla nektek.

Ki ne ismerné a klasszikus Knight Rider sorozatot, amely mára már szinte kultikussá vált. Az NBC csatorna 2008-ban útjára bocsájtotta a felturbózott sorozatot, amely rögtön egy dupla résszel nyitott. A kérdés csak az volt, hogy lehet-e helye egy ilyen szériának napjainkban is? A válasz 18 rész elteltével megmutatta magát. Nem. A Knight Rider csúnyát bukott, ezért kaszálta is a csatorna.

Ettől függetlenül a bevezető dupla epizód egyáltalán nem lett rossz.

Tovább...

0

Kedv(nem)csináló - The Girly Ghosthunters

Noha odavagyok az ilyen témájú műsorokért, a Zone Club új sorozatát nem ajánlom senkinek, mert borzasztóan szánalmas. Sokat elmond, hogy ez a kanadai produkció mindössze 13 epizódot élt meg, és egyetlen értékelhető képet sem lehet fellelni róla az interneten.

A Zone Club-on látható, általában éjfél után. A magyar címe: Szelleműző nők.

Minden rész azzal kezdődik, hogy bemutatnak nekünk egy szellemjárta házat, kastélyt, múzeumot, stb. Ezt követően a 4 nőből álló „szakértő” csapat akcióba lendül és éjszaka átvizsgálják a helyet, hogy bizonyítékokat találjanak a paranormális jelenségekről.

Már önmagában elgondolkodtató az is, hogy a csapat tagja egy kerámiából készült kerti törpe, akit Gnomie-nak hívnak és állítólag a csúcsos sapkájában van az ereje. Komoly, mi?

Eddig két epizódot volt szerencsém látni, amelyek elég kiábrándítóak lettek. A tapasztalt szelleműzők rémüldöznek, visítanak és minden falevelet megdönthetetlen bizonyítékként mutatnak be.

Az egyik epizód annyira röhejes volt, hogy mikor a csajok megérkeztek, abban a pillanatban ömleni kezdtek az ártó, gonosz szellemek, amiket persze csak ők láttak és még egymástól is halálra rémültek. Általában a szimatolásnak az a vége, hogy „Jajj, csajok én ezt már nem bírom tovább, menjünk innen!”

A nagyszerű technikai vívmányaik kimerülnek egy elemlámpában és egy fényképezőben. Egyszerűen leírhatatlan, amit ezek a nőszemélyek művelnek a kamerák előtt. A legrosszabb pedig az, hogy mindegyikőjük teljesen elhiszi azokat a zagyvaságokat, amiket összehordanak. Azt sose felejtsük el, hogy ezek a műsorok is, a nézettséget tartják mindennél fontosabbnak, ezért a sztorik kiszínezése elengedhetetlen, hogy eladható legyen. De könyörgök, ne így csinálják már!

Annyira negatív képet festenek és nevetségessé teszik ezt a remek témát, amely szinte mindenkit érdekel és érint.

Aki szeretne egy jót mosolyogni, kapcsoljon a Zone Club-ra!

0

The Asylum: Mega Piranha előzetes

Kötelező végignézni a trailer-t, mert ilyet nem mindennap látni!

0

Stargate Universe 1x14 - Human

Azt hiszem most sem panaszkodhatunk, egy egészen korrekt epizódot kaptunk, amely ismét az emberi érzelmekre kívánt hatni, de helyet kapott az izgalom is. Azt rendkívüli módon becsülöm a sorozatban, hogy nem mindig oldják meg a problémát az adott epizódban. A-fraid kolléga sokat mérgelődött ezen a Seeker kapcsán. Itt néha meghúzzák azt, hogy a rész végén meg úgy tűnik, hogy minden elveszett és csak legközelebb jönnek rendbe a dolgok. Ez történt ma is.

Tovább is van...

0

Supernatural 5x19 - Hammer of the Gods

Mivel már csak a FlashForward van hátra, talán nem hamarkodom el, ha azt mondom, hogy az Odaát lett a hét nyertese. Egy nagyon eltalált epizódot láthattunk. Már régen mondhattam ezt, hiszen az utóbbi részek nem voltak kimagaslók, de ez most mindent vitt. Látszik rajta a profizmus, a felépítettség és még a sztori is bővelkedett drámában. Sőt, új célt kapott a sorozat, a maradék néhány részre fel fog pörögni az évad.

Tovább olvasok...

0

Gravity 1x01 - Suicide Dummies

Egy különleges sorozat első epizódjának lehettünk tanúi. Különleges azért, mert ekkora rakás szart ritkán készítenek. Szóval aki úgy gondolta, hogy hopp, itt egy új széria, megnyerő címe van, adjunk neki egy esélyt, annak azt tanácsolom, hogy ne tegye. Felesleges fél órát elvenni az életéből erre a borzalomra.

Mindjárt belemegyek a részletekbe, de kedvcsinálónak engedjétek meg, hogy elmeséljem a kezdő képsorokat. Nem spoiler-es, szóval csak figyeljetek.
Egy meleg pár napozik egy luxushajón. Egyikőjüket leszarja egy madár, mire a másik elmeséli párjának, hogy a kaki hatóanyagai jót tesznek a bőrnek. A madárkakis áldozat kapva kap az alkalmon és jó alaposan szétkeni az arcán az ürüléket és elégedetten napfürdőzik tovább.
Nem nagyszerű bevezető egy sorozatnak?

Tovább...

0

Fringe 2x19 - The Man from the Other Side

Elég erős és ütős volt a mostani rész. Csak úgy pörgött a cselekmény. Mégpedig a főszál történéseit mesélték tovább nekünk. Eddig ismét a Fringe a hét nyertese, de még sokára lesz vasárnap. Mindenesetre ez a rész már nagyon kellett. Fontos változások következtek be, amelyek alapjában rengethetik meg a sorozatot. Mindezt csak akkor, ha az írók okosan viszik tovább a szálakat.

Mélyedjünk bele a részletekbe...

0