wouhn blogja

Vélemények a Lost fináléról

Már majdnem eltelt egy hét azóta, hogy véget ért a Lost. Körülnéztem más oldalakon, hogy kinek milyen véleménye volt a zárással kapcsolatban. Szeretném megosztani erről az én álláspontomat. Ahogy arra számítani lehetett és a készítők is megjósolták, a finálé rendkívüli módon megosztotta a közvéleményt.

Spoileres tartalommal a tovább mögött folytatom...

0

The Walking Dead - Ez kell a népnek?

Méltánytalanul kevés szó esett (nem csak nálunk) néhány kisebb tévécsatorna jövő évi kínálatáról, pedig higgyétek elé, mindenhol gyöngyszemre lehet bukkanni.

Hogy a fenti kérdésre látatlanban válaszoljak, szerintem nagyon ígéretes projektnek tűnik, amit az AMC csatorna tervez. Nevezetesen, hogy sorozatot készítsen a sokak által nagyra tartott The Walking Dead című képregényből. Bevallom, nem ismerem a történetet, de ha hinni lehet a rajongóknak, akkor nem mindennapi olvasmányról van szó, amely remek táptalajul szolgálnak egy remek sorozathoz.

2010 októberében
már láthatjuk is a bevezető részt, amely azt hiszem elég egyedi lesz a sorozatkészítés történetében. Hiszen nem feltétlenül tartozik a zombis műfaj a könnyen eladható kategóriába, főleg ha szériáról beszélünk.

Kérdés, hogy mennyire fogják befogadni a nézők, hány embert képes leültetni a képernyők elé, attól függetlenül, hogy maga a sorozat mennyire jó vagy rossz.

Én mindenesetre drukkolok annak, hogy egy ilyen sztorinak legyen keresnivalója a filmes ipar ezen területén is. Tény, hogy rendkívüli potenciál van az alkotásban, a lehetőségek szinte korlátlanok. Kérdés, hogy hány embert fog érdekelni.

0

Lost 6x17 - The end (sorozatzáró)

Elérkezett az idő, hogy végső búcsút vegyünk a világ egyik legjobb sorozatától. Bizony, hat esztendő után vasárnap véget ért a Lost. Ilyenkor a rajongónak az egyik szeme sír, a másik nevet. Szívesen néztem volna még kedvenc túlélőink történetét pár éven keresztül, de el kell ismerni, hogy semmit se lehet a végtelenségig húzni. Egyszer minden véget ér. Inkább a csúcson hagyják abba, mintsem kaszát kapjanak valami közepén.

A meglehetősen hosszú (több mint másfél órás) finálé minden egyes perce élvezhető volt és végre visszajött a Lost-érzés, amely néhol-néhol hiányzott a hatodik évadból.

Minden összejött, amire egy rajongó számíthat. Akció, izgalom, válaszok, megható és szívszorító jelenetek.

Tovább...

0

10 ok, amiért érdemes nézni a Leverage-t

1. vicces
2. könnyed
3. a karakterek zseniálisak
4. ellenállhatatlan a történet
5. fordulatból nincs hiány
6. bármikor bekapcsolódhatunk a cselekménybe
7. a színészek játéka kimagasló
8. remek hangulatú
9. minden rész egyenletes színvonalú
10. és végül, mert egyszerűen nagyon jó

0

FlashForward 1x21 - Countdown

Megérkezett közén az utolsó előtti rész. Már csak egyetlen egy van hátra, amely végleg lezárja majd a történetet. De ne merészkedjünk ennyire előre, lássuk mit tartogat a jövő. Elérkeztünk a látomások napjához. Tudtuk, hogy a jövő nincs kőbe vésve, minden megváltoztatható, ezért a kitekintésben tapasztaltakra nem lehet mérget venni. Amint azt láthattuk is, a jövő tartogat meglepetéseket. Nem mindenkinek alakult úgy a napja, ahogy várta.

Folytatom...

0

Sorozatportál UpFront

Ha már UpFont van a nagyvilágban, akkor itt az ideje, hogy a blog is beszámoljon arról, hogy ősztől milyen sorozatokra lehet számítani nálunk. Érdemes sűrűn figyelni ezt a bejegyzést, mert változhat még annak függvényében, hogy milyen új sorozatokat jelentenek még be.

Fontos megjegyeznem, hogy ez a cikk csak tájékoztató jellegű, ne vegye senki szentírásnak. Igyekszünk minél több új sorozatról írni, legalább a bevezető epizódról, aztán meg majd alakul valahogy a sorsuk.

Tovább...

0