wouhn blogja

Bones poszter

0

Kedvcsináló - Inuyasha

 

Emlékszik még valaki az Inuyasha című animére?

Én igen, és az kell mondjam, meglepően jó volt. Nem sokat foglalkoztunk ezzel a műfajjal itt a Sorozatportálon, de ami késik nem múlik. Vannak nagyon szórakoztató japán rajzfilmek, amelyek némelyike mára már legendává vált. Gondoljunk csak bele a Dragon Ball sikerébe.

Az Inuyasha nevű félszellem kalandjait bemutató sorozat összesen 167 részesre sikeredett. Elég tömény, de fele annyi sem, mint a DB. Szóval piros ruhás főhősünk egy emberi anyának és egy szellemnek (fordítási hiba, eredetileg démon) a szerelméből született. Több száz évig raboskodott egy fához szögezve örök álomban, amíg egy szép napon egy Kagome nevű lány utazott vissza az időben egy véletlen baleset folytán a középkori Japánba. Kihúzta Inuyasha vállából a nyílvesszőt, aki újra szabad lehetett. A bonyodalmak csak ezután kezdődtek, mert Kagome nem volt más, mint egy Kikyo nevű papnőnek a reinkarnációja, akivel együtt újjászületett a Szent Égkő is. Ezt a nagyon értékes kincset akarja mindenki megszerezni, mert szinte végtelen hatalmat ad birtoklójának. Sajnálatos baleset következtében a Szent Égkő több száz szilánkra tört, amelyek szétszóródtak a messzi vidékeken.

Az egész sorozat az égkő darabkáinak kereséséről szól, de koránt sem unalmas. Mindig történik valami meglepő és váratlan. Sok szereplőt mozgatnak meg, barátainkhoz csatlakozik Miroku, Sangho, Shippou. Néha feltűnik Inuyasha féltestvére Sesshomaru, egy farkasszellem, Kouga, a papnő Kikyo, és a főgonosz: Naraku.

Apró adalék. Kb. a 100-tól 130-ig terjedő részek nagyon jók (Band of seven resurrected), megéri megnézni őket.
Remélem kedvet adtam valakinek, hogy belekezdjen ebbe a rajzfilmbe, amelyet régebben az RTL Klubon láthattunk, aztán átkerült az Animax-re (előtte A+), majd szép lassan a feledés homályába veszett.

Végezetül még annyit, hogy készült 4 db önálló DVD film is az Inuyashából. Mindegyik fellelhető magyar szinkronnal.

0

Omega vagyok kritika

Az előző bohóckodás után félre a tréfával, lássuk ennek a gyönyörűségnek a valódi kritikáját.

Mark Dacascos-t sikerült megnyerniük erre a filmre, bár ő sem tartozik a legnagyobb sztárok közé, tény, hogy jobb választás volt főszereplőnek, mint C. Thomas Howell.
Maga a mozi roppant szórakoztató (ahogy a testvérkéi is), kifejezetten ajánlom baráti társaságban való megtekintésre, sokat dob az élményen. Természetesen tele van ostobaságokkal, gagyi effektekkel, totál felesleges jelenetekkel. Forgatókönyvet még mindig nem tudnak írni, a szövegkönyv nagy nulla. Megtalálható néhány erőltetett reklám is, amellyel nem is lenne gond, csak éppen nagyon látszik, hogy mire ment ki a játék.

A történet szerint az emberek elkaptak valamilyen „hűde ajjaj most mi lesz” betegséget és szinte mindenki agyatlan zombivá vált, akik csak ölni képesek. A vérük persze fertőző, de a sztori szempontjából semmi jelentősége. A főszereplő pedig nem zavartatja magát, egy helyes házikóban lakik, a kerítés ami megvédi a folyamatosan az életére törő zombiktól kb. 2 újjal nyitható, de persze soha az életbe nem törték még át. Az ablakok bedeszkázását biztos tiltja a vallása, ezért nem követte el ezt a roppant logikus biztonságtechnikai lépést. Az áramszolgáltatás folyamatos és zökkenőmentes, műholdas szélessávú internet is van, egész nap bekapcsolva tartott, soha le nem merülő laptoppal egyetemben. Szóval Marknak mindene megvan, nem is kívánhatna ennél jobb életet.

A zombik meglehetősen érdekesek. Lassúak, hangosak, idióták, de úgy a szereplők háta mögé tudnak lopózni, hogy köpni nyelni nem tudnak. Az a jelenet pedig, amikor Dacascos és egy másik krapek állnak és beszélgetnek, miközben a harmadik fickó élet-halál harcot vív az élőholtakkal valami oltári poén. Megjegyzem az egész film elkészítéséhez kb. 4 színészre és 5 statisztára volt szükség. Ja és egy nyuszira.

Mark Dacascos felső teste és harcművészeti jártassága persze ki sem maradhatott, jó néhányszor megcsodálhatjuk mindkettőt. A történetben van némi csavar, főleg miután meg akarják menteni a csajt, aki az atya-úr-isten, mert a vére az ellenanyag (ilyen még egyik filmbe se volt), persze erre csak másfél év után jönnek rá. Vagyis inkább olyan, mintha eddig is tudták volna csak amolyan Pató Pál urasan fogták fel a dolgot.
- Te Joe, van egy picsa akinek a vére megmentheti az egész emberiséget. Szerinted szóljak a törzsőrmesternek vagy ráér még?
- Á hagyjad, majd jövőre megmondjuk neki.
Szóval tiszta sor, hihető mint egy kormányprogram.

A vége felé aztán kiderülnek dolgok, Mark és a csajszika kb. 20 perc ismerettség után egymásra találnak, nyálas happy end lesz a vége.

Ezzel a filmmel csupán egyetlen egy gond van, hogy megcsinálták. Ha már így alakult, akkor fogyasszátok egészséggel!

3

Az Asylum stúdió büszkén bemutatja: Omega vagyok

 

FIGYELEM!
A következő írás a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmat közölhet, rosszabb esetben epilepsziás rohamot idézhet elő.

Dümm dümm düdüdüdüdű düm, düm düm düdüdüdüdű dü dü düm, düm düm düdüdüdüdű dü dü düm düm düüüm düüüüüüm...

Komolyan csak az kattintson ide, aki látta már a filmet...

0