wouhn blogja

A férjem védelmében 1x01 - Pilot

A történet Alicia Florrick-ról szól, aki ügyvéd és éppen vissza készül térni a pályára. Mivel a nő már kicsit idősebb a megszokott „újoncoktól” jó néhány akadályon kell keresztülrágnia magát, hogy célba érjen. Megpróbáltatásai fél évvel ezelőtt kezdődtek, ekkora ítélték el a férjét, aki nem elég, hogy megcsalta a nőt, még állítólag hivatali visszaélést is elkövetett, ezért jelen pillanatban börtönben csücsül. Peter Florrick akkoriban államügyészként tevékenykedett, ezért várható módon a botránya hatalmas vihart kavart.

Tovább...

0

Unthinkable

Az utóbbi idők egyik legjobb akció-thrillerével nézünk farkasszemet. Végre sikerült ebben a műfajban egy olyan filmet létrehozni, amely feszült, hideg és rendkívül szórakoztató. Mindezt a maga sajátos stílusában, ahol nincs fehér és fekete, azaz jó és rossz. Döntések vannak, amelyek mindegyikéért meg kell fizetnünk az árat. A két főszereplőnk óriási színészi teljesítményt nyújtott, ha másért nem, már csak ezért is érdemes megnézni az Unthinkable-t.

Tovább...

7

Kings 1x05 - Insurrection

A legutóbbi epizód kicsit gyengébbre sikerült, főleg amiatt, hogy kevésbé érdekes témákkal foglalkozott és előre lehetett látni, hogy mire megy ki a játék. Szerencsére a közvetlen folytatás már visszatalált a helyes útra.

Tovább...

0

Perzsia hercege - Az idő homokja

A nagy sikerű számítógépes játék, a Prince of Persia első filmadaptációjára elég sokat kellett várniuk a rajongóknak. 2010. május 28-án végre bemutatásra került Mike Newell rendező munkája, akiről tudni érdemes, hogy már 70-nél is több filmet keltett életre. Azt hiszem a Harry Potter és a Tűz serlegét senkinek sem kell bemutatni. Ez a produkció is az ő keze munkáját dicséri.
Ezért tűkön ülve vártuk, hogy kedvenc hercegünk kalandjainak megfilmesítése hogyan fog sikerülni. A film egyáltalán nem rossz, de nem is kimagasló. Vannak benne kifejezetten idegesítő apróságok, sőt a történettel sem vagyok kibékülve. Azt kell mondjam, hogy gyengébb lett a várthoz (és a beharangozásokhoz) képest.

Részletek a tovább mögött...

6

FlashForward 1x22 - Future Shock (sorozatzáró)

Nem, nem nem és nem! Nem lehet így vége egy sorozatnak. Amikor azt olvastam, hogy a készítők a kasza után olyan befejezést terveznek, amely lezárja a történetet, akkor marhára nem ezt gondoltam. Mi volt ez? Csak nem az eredeti finálé? Vagy ha nem, akkor az milyen lett volna? Most nagyon haragszok az ABC-re, hiszen ennyire jó (halott) cliffhanger-t, mint amit az utolsó percekben láttunk, a John Doe váratlan befejezése óta nem láttam. Irtó dühös vagyok, hogy nem lesz második évad.

Tovább...

0