wouhn blogja

Dexter 5x12 - The Big One (évadzáró)

Véget ért a Dexter ötödik szezonja. A tizenkettedik rész feltette a pontot az i-re, lezárta a történetet és új irányt mutatott a következő évadra. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy bizony lesz hatodik szezon a megunhatatlan Dexter kalandjaiból. Itt az ideje, hogy értékeljük a finálét és az eddig látottakat.

Tovább...

0

Supernatural 6x11 - Appointment in Samarra

Ez megint nagyon kemény lett! A színvonalat ott folytatták, ahol a múlthéten abbahagyták. Ismét kaptunk egy egészen rendkívüli részt, amely végig feszült volt és izgalmas. Mindezek mellett a sztori is haladt előre, nem volt megállás. Visszatért Bobby is, akinek nem csak mellékszerep jutott. Találkozhattunk még két ismerőssel, de őket inkább még nem fedem fel, kattintson a tovább mögé, akit érdekelnek a részletek.

Tovább...

0

Fringe 3x09 - Marionette

Azzal kezdenék, hogy elnézést kérek a legutóbbi Fringe bejegyzésem pontatlanságáért, ahol azt írtam, hogy ebben az évben már nem találkozunk új epizóddal. Ez a perc most érkezett el, a 3x10-et tényleg csak januárban láthatjuk, mégpedig a pénteki halálnapon.

Pedig hát az előző epizód jobb kiszállási pont lett volna, az eddigi történet zárása jobban illett volna egy záró részhez. Sebaj, legalább hamarabb láthattuk a folytatást, amelynek tempója erősen visszavett, lényegében minden Olivia visszatérésére volt kihegyezve.

Tovább...

0

Leslie Nielsen élete és munkássága

Leslie William Nielsen
(1926. február 11. – 2010. november 28.)

Emmy-díjra jelölt kanadai-amerikai színész, humorista.

A Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin hadnagyaként vált ismertté, de ő játszotta Dr. Rumacket az Airplane! című filmben, Harris elnököt pedig a Horrorra akadva sorozat 3. és 4. részében. Noha a színész pályája során rengeteg műfajban megmutatta magát – mind filmekben, mind televíziós műsorokban –, a legismertebb alakításai vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz.

Vígjátékaiban megformált karakterei látszólag esetlennek, szórakozottnak tűnnek, és mindehhez társulnak a filmjeit jellemző abszurd helyzetek (amelyek főleg a háttérben zajlanak).

Kezdő színészként játszotta komolyabb szerepeit. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó című science fictionben, valamint a Poszeidon-katasztrófa című filmben, mint hajóskapitány. Ezután jónéhány év múlva fordult csak a vígjátékok felé. Az 1980-as Airplane!-ben „pléhpofájú” doktorként nyújtott alakítása nagyot lendített karrierjén. Egy neves filmkritikus, Roger Ebert mondta róla: „A svindlik Olivier-je”.

Nielsen négyszer nősült, első három felesége: Monica Boyer (1950–1956), Alisande Ulmann (1958–1973), és Brooks Oliver (1981–1983). 2001-ben vette el negyedik feleségét, Barbaree Earlt, akivel már 1983 óta alkottak párt. Nielsennek két gyermeke született a második házasságából, Maura Nielsen Kaplan és Thea Nielsen Disney.

Leslie Nielsen nagy golfrajongó volt, szabadidejében szívesen űzte a sportot. Egy interjúban mondta ezzel kapcsolatban: „Én nem a rosszkedv ellen golfozom, hanem rosszul golfozom, és jól érzem magam.”

Több interjúban is elmondta, a korából kifolyólag akad néhány egészségügyi gondja, úgymint a hallásának romlása. Emiatt jelentkezett a Nemzetközi Jobb Hallásért Egyesületbe, amelynek az elnöke lett.

A színészt 2010 novemberében vették fel a floridai Fort Lauderdale kórházba tüdőgyulladással. November 28-án unokaöccse, Dr. Doug Nielsen jelentette be a CJOB rádióállomásnak, hogy a színész a keleti parti idő szerint délután 5:30 körül, álmában, családja és barátai körében elhunyt.

Forrás: wikipedia http://hu.wikipedia.org/wiki/Leslie_Nielsen

0

The Walking Dead 1x06 - TS-19 (évadzáró)

Elérkezett az idő, hogy kicsit lepihenjen a sorozat, hogy jövő októberben újult erővel kezdetét vehesse a következő évad. Ha lehetett volna ilyet, én biztos hosszabb első szezont kértem volna a Mikulástól, de úgy tűnik be kell érni ennyivel kezdetnek. Azért az biztos, hogy 6 röpke rész alatt az ember szívéhez tud nőni egy sorozat, főleg ha ennyit várt rá. Az évadzáró hozta a színvonalat, bár én egy picit többet vártam volna.

Ezúton szeretném megköszönni a gyors és színvonalas magyar szöveget Alias & Eidur fordítópárosnak, akik közelebb hoztak bennünket a sorozathoz.

Tovább...

0

Dexter 5x11 - Hop a Freighter

A fináléjához közeledik a Dexter, amelyben rendesen bedurvultak az események. Már csak egyetlen rész van hátra az évadból, de természetesen a rajongóknak nincs mitől tartani, hiszen a Showtime berendelte a sorozat következő évadát, így Dexter papa vissza fog térni 2011-ben is. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk milyen lett a finálét felvezető epizód.

Tovább...

0