wouhn blogja

Agora

Úgy gondoltam, hogyha szerencsém volt a Báthoryval, akkor bepróbálok egy másik európai drámát. Így kötöttem ki a spanyol–máltai koprodukciós alkotásnál, az Agoránál. A történet a IV. századi Alexandriába kalauzol el bennünket, ahol bepillantást nyerhetünk a mindennapi életbe, kultúrába, de megmutatják nekünk az akkori világ árnyoldalát is. A probléma csak az, hogy a film túlságosan közepesre sikerült, nem tudta átadni a nézőnek azt a mondanivalót, amit eredetileg hordozására szántak.

A cikk ide kattintva spoileres tartalommal folytatódik...

5

Persons Unknown 1x05 - Incoming

Az ötödik rész kicsit más volt, mint az eddigiek, főként azért, mert egy-két dolog napvilágot látott, már legalább valami halvány elképzelésünk lehet arról, hogy mi folyik itt. Ez némiképp más irányba is tereli, terelheti a sorozatot, amely kissé sajnálatos, hiszen a misztikus vonalnak így búcsút inthetünk.

A cikk ide kattintva folytatódik spoileresen...

0

Persons Unknown 1x04 - Exit One

Egy unalmasabbnak tűnő részen vagyunk túl, amelyben mégis történtek olyan váratlan események, amelyek elmozdítottál a sorozatot a holtpontról és jó táptalajul szolgálnak a további találgatásokhoz. El kell ismerni, hogy talán ez volt a leggyengébb epizód eddig, de valahogy mégsem tudtam unatkozni.

A cikk folytatódik spoileres tartalommal a tovább mögött...

0

X-akták - Hinni akarok

2008-ban egy mozifilm kapcsán éledt újra az „X-akták legenda”. Biztosan sokan vagyok, akik végig figyelemmel kísérték a sikersorozat útját. Hatalmas dolog az, amikor egy szériából filmet készítenek a „halála” után évekkel. Nem könnyű elcsípni a színészeket, összehozni a régi bandát, díszleteket, stb. Ezek után azt várta volna az ember, hogy valami igazán eredetit és nagy horderejűt hoz össze Chris Carter és csapata. Nem így lett.

Tovább...

6

Kings 1x07 - Brotherhood

Újfent egy érdekes rész, ahol inkább a történet volt középpontban, mintsem a kicsinyes viszálykodások és idegesítő hátbatámadások. Valahol most tarthatunk a sorozat felénél, még mindig vannak nyitott kérdések.

Tovább...

0

Báthory - A legenda másik arca

Azt hiszem kevesen vagyunk mi magyarok, akik ne hallottunk volna néhány történetet Báthory Erzsébet grófnő legendájából. A XVI. századi nemes asszony még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az emberiség legvéresebb gyilkosa. Ebből a „tényből” is következtethetünk, hogy a hölgy nem lehetett valami kellemes személyiség. A film címéből megállapítható, hogy teljesen más képet fest címszereplőnkről. Mindemellett egy zseniális alkotásról van szó.

Tovább...

7

Leverage 3x01 - The Jailhouse Job

Nálam a nyár legjobban várt sorozata a Leverage, amely meglepően keveseket érdekel idehaza. Nyilvánvaló, hogy nem kap rendszeresen akkora hype-ot a széria, mégis aki belekóstol alig tudja abbahagyni. Nem a véletlen műve, hogy már a harmadik évadát tapossa. Az előző szezon zárása nem volt gyenge, így várható volt, hogy az új évadra is összekapják magukat az alkotók és elénk tálalnak egy remek kezdést. Nem kellett csalódni.

Tovább...

0