wouhn blogja

Persons Unknown 1x06 - The Truth

Ismét egy gyengébb epizódot üdvözölhetünk körünkben. Nincs mit szépíteni, elég eseménytelenül telt el a bő 40 perc játékidő. Bár így is kaphattunk nagyon fontos infókat, de a tálalási mód túl haloványra sikeredett. Azt nem mondanám, hogy kezd érdektelenné válni a sorozat, nálam továbbra is erősen tartja magát, csupán megszaporodtak a gyengébb részek és hétről hétre egymásnak adogatják az „eddigi legrosszabb” epizód címet.

Tovább...

0

After.Life

Agnieszka Wojtowicz-Vosloo rendezésében készült el 2010-ben ez a film. A direktor úr eléggé új fiúnak számít a szakmában, hiszen ez a film még csak a második, amelyben közreműködött. Szakmai tapasztalat ide vagy oda, ez a dráma elég ütősre sikerült. Kicsit komor, kicsi nyomasztó, de élvezhető. A legnagyobb erénye pedig, hogy az utolsó percekig heves gondolkodásra bírja a nézőt. Az alakítások is zseniálisak, főleg Liam Neeson tett ki magáért.

Folytatom...

6

Ha eljön Joe Black . . . nem távozik üres kézzel

Vegyes érzéseim vannak ezzel az 1998-as drámával kapcsolatban. Akadnak benne nagyon jó pillanatok, sőt ha összességében nézzük, akkor nem csalódunk, de mégis egyes helyeken inkább idegesített vagy untatott, mintsem szórakoztatott. Ha megnézzük a ’99-es jelöléseit, hasonló következtetéséket vonhatunk le. Legjobb férfi főszereplő, legjobb zene, legrosszabb film, legrosszabb feldolgozás.

Ide kattintva olvashatjátok a cikk többi részét...

6

A férjem védelmében – A teljes első évad

Már néhány hónapja véget ért az első szezon Amerikában (és itthon is), de én még csak most fejeztem be. Valahogy sosem volt időm és kedvem megnézni az utolsó három részt, mindig csak tologattam jobbra-balra. Pedig semmi okom nem volt, hiszen a sorozat végig üdítően hatott rám, élveztem az elejétől fogva. Az első benyomások és a halk puhatolózás után külön öröm, hogy az évad kétharmadánál eléggé bedurvultak az események és volt zsinórban 3-4 rész, amelyek kiemelkednek a többi közül.

Részletezem a tovább mögött...

0

Kapcsolat

A sokat látott Robert Zemeckis rendezésében készült el ez a sci-fi még 1997-ben. Kiváló színészek közreműködésével pillanthatunk bele egy világba, ahol a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel első lépése a küszöbön áll. A film meglehetősen hosszú, a 150 perc játékidőt igyekeztek maximálisan kihasználni a készítők. Ezért lehetséges, hogy bár a Kapcsolat már 13 éves alkotás, mégis a mai napig rengetegen veszik le a polcról.

A cikk ide kattintva folytatódik...

7

Végrehajtók (Repo Men)

Miért figyelhet fel valaki erre a filmre? Mert az alapötlet nagyszerű, zseniális színészek bújnak a karakterek bőrébe, emellett a megvalósítás rendkívül igényes és látványos. Jól tudjuk, hogy ezek még nem elegendőek ahhoz, hogy egy film valóban jó, izgalmas és elgondolkodtató legyen, mindemellett szórakoztasson is. Nézzük, hogy a Repo Men-nek sikerült-e!

Kattints ide a folytatáshoz...

7

Childrens Hospital 1x01 - Pilot

Nehéz sok értelmeset mondani erről a sorozatról, hiszen a bevezető dupla epizód mindössze 10 perces lett. Így hát nem valószínű, hogy ez egy hosszú bejegyzés lesz, inkább amolyan kedvcsinálónak szánom, hátha valaki rákap erre a szériára. Nos, amint a mellékelt képen is látható, ezt a valamit egyáltalán nem kell komolyan venni. Valami kórházas sorozatnak néz ki, amely a korszakos művek paródiájának számít. Tele van hülyébbnél hülyébb jelenetekkel, karakterekkel, az élettel össze nem egyeztethető történésekkel.

Túl sok történetre ne számítsunk, minden mozzanat a poénoknak van alárendelve, amelyek többnyire elég sablonosak, de azért 1-2 csemege is akad köztük.

A karakterek is mókásak, elég ha a kép előterében található pacákra nézünk. A színvonal sajnos nem verdesi a plafont, de nem is a látványra mentek rá a készítők.

Aki kedveli a sajátos, néhol morbid humort, az próbáljon szerencsét a Childrens Hospital című sorozattal, hátha a rövidke részekben megtalálja azt, ami eddig hiányzott életéből.

0

Terminátor - A halálosztó (1984)

A Retro Sci-fi hétvége következő „áldozata” James Cameron 1984-es kultikus filmje, a Terminator széria első hivatalos példánya. Azt hiszem nem sok ember van, aki ne hallott volna erről a filmről és az ezt körülölelő mitológiáról. A ’84-es premier óta könyvek, figurák, játékok tömkelege készült, nem beszélve az ugyancsak óriási sikert hozó folytatásokról és a tévésorozatról. Mindez azt bizonyítja, hogy a Terminator első része a megfelelő helyen és időben került bemutatásra, nem beszélve a kreatív munkáról és a megvalósításról. Mondjuk az is tény, hogy mai szemmel néhány jelenet mókásnak tűnhet.

A cikk még nem ért véget. Ide kattintva folytatódik...

7