wouhn blogja

V 2x02 - Serpent's Tooth

A csalódást keltő évadnyitányt egy még gyengébb rész követte, amelyben alig haladtak előre a dolgok, ráadásul ügyefogyott dialógusokkal tarkították az amúgy sem túl emeletes sztorit. Kezdenek a készítők nagyon elmenni a hülyeség irányába, nem csak meghagyják az erőtlen stílust, de ráadásul direkt lassítják az előrelépés folyamatát.

Folytatás a tovább mögött...

0

The Cape 1x02 - Tarot

A sorozat rögtön dupla résszel nyitott, aminek az új rajongók örülhettek leginkább. Engem is kíváncsivá tettek, hogy mennyire képesek fenntartani az érdeklődést, milyen irányba kívánják terelni a szériát. A folytatás nem vallott szégyent, egyre többet tudtunk meg a The Cape segítőiről és még egy új gonosztevőt is kaptunk.

Tovább...

0

The Cape 1x01 - Pilot

Az NBC kedveli a szuperhősös sorozatokat, ennek ékes bizonyítéka a most debütált The Cape. Ugye tudjuk, hogy a Heroes csúnya véget ért, kellett valami, ami pótolja a hiányt. Hogy mennyire eladható egy ilyen témájú széria azt a szakemberek biztosan jobban tudják, ráadásul az új üdvöskének még van ideje bizonyítani. Az már elsőre látszik, hogy a készítők beleadtak apait-anyait, hogy lenyűgözzék a nagyérdeműt a pilottal. A tovább mögött kiderül mennyire sikerült.

Tovább...

0

V 2x01 - Red Rain

A tervezettnél kicsivel hosszabb szünet után elindult a V második évada az amerikai ABC csatornán. A rajongók már tűkön ültek, hiszen elég sokat kellett várni a folytatásra. Az első szezon csak néhány epizódot ölelt fel, de ez is elég volt ahhoz, hogy sokak kedvencévé váljanak az űrből érkezett látogatók. Az évadzáró egészen izgalmasra sikeredett, remek táptalajt adva egy kirobbanó folytatáshoz. A tovább mögött kiderül, hogy milyen lett valójában az évadnyitó.

Tovább...

0

Fűrész 3D / Hétszer lenyúzott bőr

Elérkeztünk a Fűrész (Saw) „sorozat” utolsó felvonásához. A készítők úgy gondolták, hogy ebből a horrorból 7 epizód untig elég volt és hiába hozott elfogadható bevételt a 3D-ben élvezhető folytatás, úgy döntöttek, hogy jövő novemberben nem kapunk újabb történetet. Aki olvasta a hatodik rész kritikáját, tudja, hogy egyáltalán nem vagyok elragadtatva attól, hogy mivé lett ez a kiváló horror. A végső fejezet sem váltotta meg a világot, a vége pedig maga a történelmi mélypont. Kár érte.

Tovább...

4

Leverage - A teljes harmadik évad

A napokban ért vége a Lépéselőnyben (Leverage) harmadik szezonja a tengerentúlon. A készítők ismét kitettek magukért és egy nagyon szórakoztató és magas színvonalú évadot tálaltak elénk. Nem titok, hogy nekem egyik nagy kedvencem a sorozat, nem is tudok róla elfogulatlanul véleményt alkotni. Lássuk be, hogy a Leverage soha nem lesz igazán nagy produkció, nem fog milliókat megmozgatni, nem lesz tőle hangos a sajtó, de valamit nagyon tud: szórakoztatni.

Tovább...

0

Isten veled, Stargate Universe

Tegnap jött a hír, hogy a SyFy elkaszálta a Stargate Universe-t. A második évad maradék részei még leadásra kerülnek a tavasz folyamán, de a csatorna már nem tart igényt a sorozat 3. évadjára. Az okok elég egyértelműek, az SGU ritka rossz nézettséget produkál hétről hétre. Gyakorlatilag minden rész gyengébben teljesít az előzőnél. Pedig az „új” Csillagkapu sorozat nyitányára nagyon sokan voltak kíváncsiak, de a nézők pánikszerű menekülése juttatta idáig a szériát.

Sokan szomorkodva, talán még többen kaján vigyorral fogadták a hírt, hogy az SGU-nak annyi. Aki olvassa a Sorozatportált, jól tudhatja az én véleményemet, most nem is nagyon mennék bele. Röviden csak annyi, hogy elképesztően sajnálom a kaszát, mert a színvonal közel sem ennyire rossz.

Az azonban tény, hogy az első évad első fele gyakorlatilag nézhetetlen lett. Nem is értem, hogy miért nem tudtak ütősebb kezdéssel előállni a készítők. Meg merem kockáztatni, hogy a trehány kezdésen ment el a sorozat, kihatással volt a továbbiakra. Pedig a sorozat hatalmas fejlődésen ment keresztül, de a nézőket már nem sikerült visszacsábítani. Ennek két lehetséges oka volt. Egyrészt a pilot sokaknál kiverte a biztosítékot és örökre búcsút intettek a sorozatnak, másrészt nagyon sokan hallatták azon véleményüket, hogy ez már nem Csillagkapu. A korábbi szériák rajongói nem tudtak azonosulni az új irányvonallal.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Stargate Universe-t a készítők 5 évadosra tervezték, ekkor kaptunk volna válaszokat a lényegesebb kérdésekre. Nem nagyon hiszem, hogy méltó lezárást fogunk kapni az évad végén, ezt még inkább sajnálhatjuk.

Isten veled, Stargate Universe, nyugodj békében.

0

The Event 1x10 - Everything Will Change

A cím elég sokatmondó, valamit sejthetünk belőle. Mivel a sorozat 2010-es idényének ez a záró epizódja joggal várhatja a kedves néző, hogy váratlan, meghökkentő és izgalmas szituációkat eredményezzen. Nos, a széria készítői szeretnek nagyot mondani, erre volt már példa a korábbiakban is. Ne nagyon higgyünk a címnek, minden azért nem fog megváltozni.

Tovább...

0