wouhn blogja

The Mentalist 3x01 - Red Sky at Night

Kicsit megkésett ez a cikk, már lassan a második részről kellene beszámolnom, ezért elnézést kérek. Pedig a mentalista ennél többre érdemes, hiszen egy kiváló sorozatról van szó, amelynek évadzárója felkavarta az állóvizet és remek hangulatot teremtett a harmadik szezon premierjéhez. Aztán a dolgok kissé visszalaposodtak, egy átlagos esetet kaptunk, senki meg nem mondaná, hogy évadnyitóról van szó. Ettől függetlenül tetszetős lett az eset.

Tovább...

0

Stargate Universe 2x01 - Intervention

Az SGU is visszatért közénk a második évaddal, amely új napot talált magának. Péntek (itthon szombat) helyett, keddenként (itthon szerda) lesz látható a sorozat. Az első évad korai gyengélkedése ellenére meg tudott kapaszkodni és a szezon közepétől igazi színvonalas szórakozást nyújtott. A finálé sem sikerült rosszra, érdekes körülményeket teremtettek, amelyekkel kezdetét vehette a második évad, ahol nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. A félbehagyott cselekmény nagyszerű folytatását.

Részletek a tovább után...

0

Dexter 5x01 - My Bad

Azt hiszem a legjobb évadkezdésnek lehettünk tanúi. A Dexter rajongók már tűkön ülve várták ezt a napot, hiszen kedvenc sorozatgyilkosunk visszatért. Az előző évad végi képsorok láttán bátran reménykedhettünk, hogy itt bizony hatalmas változások várnak ránk. Nem kellett csalódnunk, a nagyok közül mindenképpen a Dexter évadnyitójára kellett eddig a legjobban odafigyelni.

Tovább...

0

Supernatural 6x01 - Exile on Main Street

Én személy szerint a Supernatural visszatérését vártam a legjobban, mert ez az egyik kedvenc sorozatom. Az ötödik évad vége odab*szott rendesen, nem csoda ha óriási elvárásokat támasztottam a hatodik évad irányába. Bár némi kételkedésre adott okot, hogy eredetileg nem is terveztek ilyen hosszú időre a készítők, ők be akartál fejezni az előző szezon végén, amely meg kell hagyni remek finálé lett volna. Őszintén szurkolok, hogy ne csesszék el az új évadot és kapjunk még több humort, drámát és felejthetetlen pillanatokat. Akár vehetjük egy reboot-nak is az új szezont, mivel egy nagyobb lélegzetvételű történet véget ért és egy újat kell nyitni. Persze ha lesz egyáltalán valamiféle fő szál, mert egyáltalán nem biztos.

Tovább...

0

Fringe 3x01 - Olivia

A nagyok közül visszatért a képernyőre a Fringe, mégpedig a harmadik évaddal. J.J. Abrams előző munkássága, az Undercovers nem lopta be magát a szívembe, ellentétben ezzel a sorozattal. Nagyon vártam a folytatást, mégis csalódnom kellett, mert olyan irányba vitték el a cselekményt, amely nem biztos, hogy túl nyerő választás. Az előző évad vége ütős volt (helyenként) és az alkotók sok lehetőség közül választhattak, ők mégis egy merészet húztak, amely nagy valószínűséggel az egész harmadik évad fő mondanivalója lesz.

Tovább...

0

Detroit 1-8-7 1x01 - Pilot

Az ABC jóvoltából egy újabb nyomozós sorozatot köszönthetünk sorainkban. Műfaját tekintve kicsit egyedinek mondható, mivel keveredik a sorozat jelleg a dokumentum vonallal, amely egyfajta egyediséget kölcsönöz a szériának. Meg kell hagyni, nem is áll rosszul ez az attitűd. A pilot rendben volt, semmi korszakalkotó, de a kitűzött célt elérte. Kedvet csinált a folytatáshoz.

Tovább...

0