wouhn blogja

Stargate Universe 2x02 - Aftermath

Hát gyerekek, ez megint nagyon kemény volt. Egy majdnem hibátlan SGU epizód, amely bátran megérdemelhet 4,5 csillagot az ötből. Azt hiszem a Battlestar Galactica új műfajt teremtett, amely a dráma és a sci-fi határán mozog, mondjuk 60-40% arányban. Itt is valami ilyesminek lehetünk tanúi. Ez az attitűd pedig remekül áll a sorozatnak. Végre egy komoly Csillagkapu széria, amelyben nem lehetünk sosem biztosak, hogy kik jönnek vissza egy-egy küldetés alkalmával. Lehet, hogy nagy vihart kavaró dolgot mondok, de nálam a legjobb Stargate sorozat az Universe.

Tovább...

0

A férjem védelmében 2x01 - Taking Control

A The Good Wife is megnyitotta új szezonját, mégpedig egy egészen jól sikerült résszel, amely nem hozta a kirobbanó évadnyitó hangulatot, de ezzel nincs is baj, mert nem illene bele túlzottan a sorozat profiljába. Az első évad végi pillanatokat csak minimálisan örökítették át az új szezon nyitányára, az aktuális ügy mégis érdekesebb volt a vártnál. A szerepek is kicsit mások lettek, egy-két változással számolnunk kell.

Tovább...

0

Fringe 3x02 - The Box

Amennyire nem voltam oda a Fringe évadnyitó részéért, olyannyira el tudtam fogadni a mostanit. A baj, hogy egyik szemem sír, a másik nevet, mert a negatívumok, amiket jósoltam, teljesülni látszanak, de emellett voltak kifejezetten jó pillanatai az epizódnak. Ha leszámítanánk egy-két dolgot, akkor azt mondanám, hogy ismét jó úton halad a széria. Ugyanúgy, ahogy az Odaát esetében is, nekem jobban tetszett a folytatás, mint a bevezető.

Tovább...

0

Supernatural 6x02 - Two and a Half Men

Az évadnyitó nagyon negatív visszhangokat váltott ki a rajongók körében, nekem sem tetszett túlzottan ez a felületes megoldás, de szó nincs arról (egyelőre), hogy bajban lenne a sorozat. A második rész már valamivel jobb volt, de nem lepődnék meg, ha a közvélemény ezt is lehúzná. Én elfogult vagyok, imádom látni az újabb és újabb kalandokat és habár eddig egyet értek azzal, hogy be kellett volna fejezni a sorozatot az ötödik évaddal, mégis adok esélyt, hogy valami értelmeset hozzanak ki az új szezonból. Annyit mondok, hogy alakul.

Tovább...

0

The Event 1x02 - To Keep Us Safe

Na, ez jó volt! Valahogy jobbnak éreztem a pilotnál, mert kezd körvonalazódni, hogy mi folyik itt. A válaszokat nem vitték túlzásba, még mindig sötétben tapogatózunk, de már dereng valami világosság az alagút végén. Adtak is egy új irányvonalat, hogy milyen sorozat lesz ez valójában, de én kötve hiszem, hogy ennyire egyszerű a helyzet. Még mindig állítom, hogy nagyon-nagyon pozitív jelenség a The Event.

Spoilerekkel tűzdelt részletek a tovább mögött...

0

Hawaii Five-0 1x02 - Ohana

Visszatekintve az elmúlt időszak pilotjaira, elmondható, hogy nekem a Hawaii Five-0 bevezetője tetszett a legjobban. A régiek között is akadt egy-két csalódás, épp ezért számít nagy dolognak ezen sorozat tündöklése. Friss hír, hogy október 22-én már Magyarországon is látható lesz a széria, hiszen a TV2 úgy döntött, hogy műsorra tűzi péntek esténként az aktuális részeket. Szóval egyre jobban fut a szekér, de nézzük meg tudták-e a készítők tartani a színvonalat a második rész alatt.

Tovább...

0