december 2013

American Horror Story: Coven 3x09 - Head

5

Nekem az a legnagyobb problémám ezzel az évaddal, hogy a készítők húznak egy merészet, likvidálnak egy fontosnak tűnő szereplőt már a szezon elején, aztán néhány résszel később az egészet visszavonják. Ha mindez egyszer esett volna meg, akkor azt mondom, hogy rendben van, de ehhez hasonló történések szinte minden epizódra jutottak. Ettől még persze kilyukadhatunk valahová a végén, lehet eposzba illő lezárás, de attól még nem látom a hosszú hónapok munkáját, a megfontoltságot és az előre látást.

Sleepy Hollow 1x10 - The Golem

7

A Sleepy Hollow az idei sorozatos évad egyik kellemes meglepetése. Az előző rész nekem nagyon tetszett, meg volt benne minden ami csak kellhet. A folytatás is sok jóval kecsegtetett és nem kellett csalódnom. Van még néhány apróság, ami hiányzik a sorozatból, de mégis biztos pontnak számít a szériák tengerében a maga egyenletességével, fejlődésével.

Supernatural 9x09 - Holy Terror

8

Megmondom őszintén, hogy az epizód eleje láttán nem vártam semmi kiemelkedőt. Gondoltam, hogy megint egy elsunnyogott etap lesz a sorsunk, mert az írók még nem gondolták ki az évad fő irányvonalát így lassan féltávnál. Ahogy haladtunk előre egyre durvább és komolyabb dolgok történtek, amíg elérkeztünk az utolsó 10 perchez, ami odavágott rendesen. Nagyon jó és nagyon fontos rész lett végül.

Almost Human – Majdnem tökéletes... (3 rész alapján)

7

Azt hiszem, komoly elmaradást pótlok ezzel a post-tal. J.J. Abrams produceri segítségével és J. H. Wyman (akinek a Fringe is köszönhető) új, nagyszabású sci-fi szériával gazdagodott az amerikai tévés kínálat. Az előzetesek jónak tűntek, de bevallom tartottam tőle, hogy mi lesz ebből az egészből.
Aztán végre került egy kis idő és megnéztem a pilotot.
Majd gyorsan a folytatást és annak a folytatását...

The Walking Dead 4x08 - Too Far Gone

9

A The Walking Dead téli álomra hajtja a fejét. Legközelebb februárban találkozhatunk új részekkel. Ahogy az lenni szokott féltávnál elénk tálalnak a készítők valami igazán pompásat, amit aztán emészthetünk a tél végiig. Nos, ez most sem lett másképp. Egy elég kemény epizóddal búcsuzott a sorozat a 2013-es évtől.