augusztus 2013

Percy Jackson - Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters)

7

Az olymposi istenek sem hibátlanok, de ez nem újdonság azoknak, akiknek volt már a kezében történelemkönyv, ill. láttak már mitológiai alapú filmeket. Sokan közülük eltaszítják maguktól törvénytelen gyermekeiket. A félig emberi, félig isteni eredetű kamaszok, köztük Percy Jackson is egy nekik fenntartott különleges táborban él, ami biztonságot nyújt számukra. Egy nap azonban az őket védelmező pajzs megsérül, és veszélybe kerülnek a tábor lakói. Percy, Posseidon fia, hűséges társaival útnak indul, hogy elhozza a gyógyírt jelentő aranygyapjút és egyúttal beteljesítse a jóslatot.

http://www.youtube.com/watch?v=4v0HyzlDDUw

Dexter 8x09 - Make Your Own Kind of Music

7

Érdekes, hogy mennyi különbség van unalmas és unalmas között. Ha belegondolunk a mostani rész ajtónyitogatásokból és kínos beszélgetésekből állt, én mégis élvezettel figyeltem minden fejleményt. Egy kicsit haladtunk is előre, ám mégis az emberi kapcsolatokról maradt emlékezetes ez a cirka 55 perc.

G.I. Joe: Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation)

5

Az első G.I. Joe mozi nagy port kavart, bár utólag be kell látnunk, hogy nagyon nem volt erős. A folytatással pontosan ugyanez a helyzet.
A mozikban mindkettő jól teljesített, sokak gyerekkorát határozták meg a G.I. Joe rajzfilmek, vagy a figurák. Én meg úgy voltam vele, hogy ha egyszer már az első rész felkerült ide, akkor a Megtorlás alcímen futó második részt is feltehetnénk.

Király! (Your Highness!)

3

Bevallom nagyon kíváncsi voltam erre a komédiára, annak ellenére, hogy az előzetes egy teljesen tipikus, minősíthetetlen, közönséges amerikai vígjátékot tárt fel előttem, melyeket nem nagyon szoktam kedvelni. Ezzel is így lett és be kellett látnom, hogy csupán azért mert fantasy témájú, még nem lesz másmilyen, mint az eddigiek.


Farkas (The Wolverine)

9


 
A Marvel ismét nagyot alkotott és mozivászonra dobta a Farkas című filmet, így újabb szuperprodukcióval bővült az X-Men sorozat. Főhősünk kívülállóként csöppen bele egy számára idegen világba, kultúrába, ahol nem csak az ellenséggel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

http://www.youtube.com/watch?v=ohVHaszT224


Dexter 8x08 - Are We There Yet?

7

Az előző heti csúfság után most lényegesen jobb élményben volt részünk. Továbbra is kissé csapongónak érzem az évadot, de legalább kiderült, hogy mi lesz itt garantáltan a főszál. A hangulatra ezúttal nem lehetett panasz, ráadásul a mostanság népszerű karakterek között szépen megosztották a játékidőt. Senki se kapott túl sokat, érződött, hogy mindenki mennyire fontos.

Siberia – Két rész után…

4

Itt van még egy sorozat, amiről véleményt fogok alkotni, pedig hát alig láttam belőle valamit, hiszen ezt is abba hagytam két epizód után. Az NBC nyári szériája a valóságshow-stílt követi és abban nagyon is valósághű. Olyan az egész, mint ha egy Survivort bámulnánk, csak hát, ezen meglátszik, hogy nem valódi, és ugye a valósággal operáló szériákról is tudvalevő, hogy semmi köze a valósághoz, mi több manipulatívabb, mint napjaink legkifinomultabb, legburkoltabb reklámjai.


Hemlock Grove – Három epizód után…

6

Felkeltette az érdeklődésemet a Netflix sajátkészítésű misztikus horror szériája, aminek három epizód előnyt tudtam adni, de ennyi nem bizonyult elegendőnek, hogy ébren tudja tartani a kíváncsiságom.
Na, ez persze nem teljesen igaz, de ha manapság az embernek nincsen túl sok ideje, akkor megválogatja, hogy azt mivel tölti. Én nem ezzel fogom…

Mavericks – Ahol a Hullámok Születnek (Chasing Mavericks)s

6

Élt egyszer egy srác. Úgy hívták, Jay Moriarty és rövid idő alatt, nagyon fiatalon, a szörf sport csúcsára emelkedett. Majd még rövidebb idő alatt el is sodorták a hullámok. Ha valakire illik a „Live hard, die young!” szólás, akkor ő az.
Az ő történetét filmesítette meg a Micheal Apted, Curtis Hanson rendező páros.

Dexter 8x07 - Dress Code

4

Tovább kuszálódnak a szálak a záró évad második nagyobb történeti csomagjában. A legnagyobb probléma az egésszel, hogy borzasztóan kiszámítható és önismétlő. Tényleg olyan érzése van az embernek, hogy a készítők a kisujjukat is alig mozdítják, hogy értelmes sztorit dobjanak össze. Az izgalmat és a jó hangulatot teljesen megölte a kiszámíthatóság.

A Szerv (Observe and Report)

3

Ez a film azon filmtípusok ékes példánya, amikről nem lehet eldönteni, hogy dráma, vagy vígjátékról van-e szó. És pontosan ez az oka annak, hogy szinte kivétel nélkül két szék között a földre esnek.
Ennél a mozinál sincs ez másként. Látva Seth Rogent és a leírásokat olvasgatva, egy tréfásabb – de legalább is közepes – komédiát vártam.
Ehhez képest még mosolyogni is csak módjával lehet rajta.
Nem jól adagolták szét benne a drámai és a komikus összetevőket, ezért az egész alkotás úgy zavaró ahogy van. Igazából a végignézése is elég szenvedős.

Dexter 8x06 - A Little Reflection

4

Az előző rész végén kaptunk egy mini lezárást. Véget ért egy 5 részes történet, teret engedve a következőnek. Nem igazán értem miért jó ez, ráadásul a most elkezdett út kísértetiesen emlékeztet valami olyanra, amit már láthattunk korábban. A legnagyobb baj, hogy teljes mértékben kiszámítható volt ez az epizód. Aki megnézte legutóbb ennek az előzetesét, szinte tökéletesen össze tudta rakni fejben, hogy mi fog történni. A vége adott némi pluszt, de semmi több. Záró évadnak ez roppant kevés eddig.

A Rajtaütés (The Raid – Redemption/Serbuan Maut)

8

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy 2011-ben ez volt az év akció filmje.
De talán még akkor sem, ha azt is hozzáteszem: Az elmúlt évek legjobbja.
Az akció műfaj is nagy átalakulásokon ment keresztül, eltűntek az igazán karizmatikus alak, és amikor nagypapaként visszatértek, az már röhejesbe csapott át. Ekkor jön Gareth Evans és egy ismeretlen harcművész, Iko Uwais és egy olyan mozit rittyentenek össze, hogy mindenki megnyalja a tíz ujját utána. Mindezt Indonéziából.

Gru 2 (Despicable Me 2)

9

A Gru 2 elsősorban a gyereknevelés nehézségeire fekteti a hangsúlyt, és próbálja vicces formában feltüntetni ezt az alapjaiban véve nehéz küldetést. Főhősünk legfőbb feladata, hogy kordában tartsa a kamaszodó Margót és Edithet a küzdő sportok megszállottját. És persze ne feledkezzünk el az imádnivaló Ágnesről sem, aki igen élénk fantáziával lett megáldva, ezt igazolja az is, amikor kifejti Gru mitől fiú. A film egyéb cselekmény szála már csak hab a tortán. A minyonok pedig ismét elsöprő sikert arattak.

http://www.youtube.com/watch?v=c8wQJ-k3u-E