április 2013

Lopott Szavak (The Words)

8

Nem mindennapi alkotásról lesz most szó. Szerkezete szerint három történetet kapunk, amit úgy próbáltak összehozni, hogy az egyik meséli a másikat.
Ettől igazán különleges lett, ám ennek egyenes következményeként, nem lettek kellőképpen kifejtve a szálak. A három szálat jól „mesélték” össze, de nem nyerték el igazán mélységüket. Összecsapottnak nem nevezném, de ha koncentráltabb, következetesebb lenne – vagy csak egy kicsit hosszabb – akkor igazán profi mozi lett volna.

Egy olyan darab, amit mindenkinek látnia kell. Így viszont csupán érdekes maradt.

Védhetetlen (Safe House)

5

Én vártam a Washington-Reynolds közös mozit, mivel az előbbi igazi nagyágyú a szakmában, aki ritkán nyúl mellé, már ami a szerepvállalásait illeti (akkor is, ha az utóbbi időben azok nem is voltak túl jók). Míg utóbbi egyre inkább a komolyabb mozik felé fordul, bár időnként látható még egy-egy vígjátékban, vagy könnyedebb darabban. Daniel Espinosa rendező eddigi munkássága nem volt ismert előttem, bár nem is tartozik a jobb direktorok közé. Ez volt az első igazán hollywoodi produkciója, amivel tökéletesen közepesre teljesített.
Az alkotás, csalódást okozott.

Supernatural 8x20 - Pac-Man Fever

6

Egy újabb szórakoztató mellékszereplő tért vissza közénk, akit az írók szépen be is zsúfoltak a középpontba, noha nem feltétlenül gondolom, hogy ennyire meghatározó szerepe lenne. A finálé már csak karnyújtásnyira van, nem értem miért kell egy teljesen random résszel tölteni az időt. Sokkal jobban örülnék egy egybefüggő 2-5 részes fő szállnak így a vége felé.

Feledés (Oblivion)

7

Morpheus ismét akcióban

A Feledés című film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ennek ellenére mindenkinek ajánlom a megtekintését. A látványvilága és a modern kütyüi lenyűgözőek, valamint a főszereplő (Tom Cruise) hitelessége is megkérdőjelezhetetlen, hiszen mint tudjuk, ő a szcientológia egyház főpapjai közé tartozik, a földön élő egyik legmagasabb szintű tethán, aki a gonosz Xenu elleni harcra készül, és ezt végre a vásznon is megmutatja nekünk.

http://www.youtube.com/watch?v=-GPa4uhJX6U

 

A Harcmező Hírnökei (The Messenger)

8

Ez a 2009-es alkotás az év egyik legjobb mozija volt, amit a 2010-es Oscar gálán két jelöléssel honoráltak. Végül nem nyert ugyan, de ez nem változtat a tényen, hogy ez igenis egy érvényes mű.
Oren Moverman első rendezése, – ő jegyzi a szintén remek Rampartot is – amivel talán berobbanni azért nem, de mondhatni bepislantani be tudott a legnagyobb rendezők közé.
Már ebből a munkájából is kiderült, hogy jó érzékkel ír és rendez.

Rampart

8

A méltatlanul mellőzött Woody Harrelson ismét megmutatta, hogy képes egyedül is elvinni egy filmet a hátán. Ismét együtt dolgozva Oren Movermannel
(A harcmező hírnökei) egy nagyon kemény drámát hoztak össze, ami ugyan az előzetesből nem derül ki, viszont aki megnézi a mozit, betekintést nyerhet egy kétes értékrendű rendőr életébe és bukásába.

Game of Thrones – A harmadik évad kezdete…

6

Rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam időben jelentkezni az évadnyitóval, aztán a többi epizódot is csak utólag bírtam megnézni. Ezért a tervektől eltérve, három rész után hagyok nyomot magam után.
A remek második évad nem akármilyen zárást produkált. Ehhez képest az évad első harmada elég langyos, pedig közelít a kemény Tél…

Az óriásölő (Jack the Giant Slayer)

6

Bryan Singer nem habozott, babozott
Bryan Singer (Superman visszatér, X-Men, X-Men – A kívülállók, Közönséges bűnözők) legújabb mozifilmje ismét a fantázia birodalmába csábítja a nézőket. A filmhez a gyerekkorunkból jól ismert égig érő paszuly mesét vette alapul.

Az Utolsó Csavar (Trouble With the Curve)

8

Robert Lorenz – e mozi rendezője – kilépett a nagy rendező, Clint Eastwood árnyékából, ha fogalmazhatunk így. Számos projekten dolgozott együtt Eastwooddal, és úgy fest el is lesett pár fogást a mestertől.
A stílusában Eastwoodra hajazó, de mégis önálló alkotás egy igazán remek darab, aminek erősen ajánlott a megtekintése.

Supernatural 8x19 - Taxi Driver

7

Felemás érzelmeim vannak, pedig egy meglepően jó részen vagyunk túl. Végre foglalkoztak a főszállal, mindenki itt volt, aki számít. A legnagyobb problémám az epizóddal, hogy sokkal jobb lett volna két darabban elmesélni a történetet.
Az évad vége már a nyakunkon, lassan el lehet gondolkozni, hogy mit is várunk a finálétól. Valamiért az az érzésem, hogy nem fogják lezárni az idei sztorit a következő néhány részben.

Bates Motel 1x01 – Pilot

4

Az A&E csatorna idén rukkolt ki új drámájával, ami a Pszichó jól ismert karakterének előtörténetét taglalja, vagyis a híres hitchcock-i alkotás Norman Bates-ének fiatalkorába nyerhetünk betekintést.
A kapcsolata az anyjával és a hotel beindítása körül forognak az események, legalább is, ha a pilot-ot vesszük alapul. Hogy a továbbiakban miként folytatódik a történet az kérdéses, de az első, bevezető epizód nem lett elég erős ahhoz, hogy továbbra is esélyt adjak a sorozatnak.


The Walking Dead 3x16 - Welcome to the Tombs

7

Érdekes végkifejletet produkált sokak kedvenc zombis sorozata. A szezon elég vegyes képet mutat. A kezdés pazar lett, izgalmas, lendületes, magával ragadó. Aztán szépen lassan leült a történet és azon kaptuk magunkat, hogy gyengébbnél gyengébb részek követik egymást. A rajongó persze azzal magyarázza mindezt, hogy majd a fináléban kárpótolnak mindenért. Hogy ez mennyire lett igaz, megtudhatjátok a tovább mögött.