január 2013

Dredd 3D – „A Tárgyalásnak Vége. Az Ítélet: Halál.”

7

Nagy elvárásaim voltak e filmmel kapcsolatban, nem csupán azért, mert kedvelem a sci-fi műfaját, hanem mert Dredd karakterét is rokonszenvezek, ahogy a világ is vonz, amiben megkreálója, John Wagner, elhelyezte. Reméltem, hogy a 95-ös, Stallone-és verzió után valami karakter-és atmoszféra hűbb alkotás kerül a publikum elé. Ugyan én azt is kedveltem kölyökként, de idősödő fejjel megnézve, már eléggé komolytalannak tartom.
Szerencsére a mű megszületett és bár elég „szürke”, mégis igazán jól sikerült.

Looper – A Jövő Gyilkosa

6

A Dredd mellett ez volt az a mozi, amire nagyon kíváncsi voltam a tavalyi kínálatból. Sci-fi rajongóként igazán érdekes és nem utolsó sorban, jó anyagot vártam. „Hosszas” filmkritikusi pályafutásom alatt megtanulhattam volna, hogy:
Kíváncsi lehetsz, de nem szabad VÁRNI!
Ennek áldozata lett az egyébként felmagasztalt Looper is. Sok jót hallottam, majd megnéztem és csalódott lettem. Megvoltak a lehetőségek, melyek egy részét kihasználták, más részét nem. Érdekfeszítő és szórakoztató ugyan, de érezhetően nem állt össze a koncepció, bizonyos aspektusait tekintve pedig kifejezetten felületes.


The Following 1x02 - Chapter Two

7

Volt szerencsém családi és baráti kezdeményezés hatására három alkalommal is megnézni a sorozat bevezető részét, ami akármennyire is tetszett már a könyökömön jött ki. Üde színfoltként vettem, amikor végre kijött a folytatás. Azt kell mondjam, hogy elég erősen tartja magát a széria, a színvonal nem esett vissza, az érdeklődés nagyjából szinten maradt. Megtörtént a pilot utáni személyi változás is. A kezdést jobbra értékelném a most látottaknál, de még így is mutatós darab lehet a The Following, amely a hírek szerint hamarosan érkezik az RTL Klubra.

American Horror Story 2. Évadzárás – De milyen?

0

Rendszeres olvasóink bizonyára észrevették, hogy elmaradtam az epizódokkal.
Ennek oka, hogy nem tudom tovább vállalni az epizódról epizódra való jelentkezést.
Nem jut rá idő, de azért a periodikusság megmarad, annyit ígérhetek.
Ezért is olvashatjátok az alábbi összefoglalót az időközben véget ért horror-dráma szériáról. Lehetőségek sokaságával indult a sorozat és egészen a szünetig remekül teljesített és nagyon színvonalas volt. Talán csekély visszaesést tapasztalhatnak a finnyásabbak.
Azonban a folytatással, mint ha teljesen más irányvonalat akartak volna követni a készítők, már-már olyan érzésem támadt:
Nem is ugyanazok csinálják.

A befejezés pedig hatalmas csalódás volt.

Az Amerikai (The American)

3

Martin Booth regényéből az az Anton Corbijn forgatott furcsa hangulatú filmet, aki eleddig főként videó klippekkel vétette észre magát. A filmvilágban nem igen forgolódott, e mozi előtt csupán egyetlen alkotással büszkélkedhetett és az is inkább egy zenei világhoz kapcsolódó, életrajzi munka volt.
Ez valamelyest érződik is ezen a filmen, pontosabban az érződik rajta, hogy nem érződik rajta semmi.
Olyan mint a víz: Színtelen, szagtalan, íztelen.

Az Emlékmás (Total Recall) [2012]

5

Az idei év egyik leginkább várt filmje volt – nálam – ez a reboot.
Dick, kinek novellája alapján készült a mozi, a kedvenc sci-fi szerzőm, és amikor megtudtam, hogy újraforgatják Az emlékmást, de ezúttal hűebben az eredeti munkássághoz, örömömben tapsolni tudtam volna, mert így kilátás nyílt egy remek tudományos fantasztikus mozira, amire egy magamfajta mindig ki van éhezve.

The Following 1x01 - Pilot

8

Még mindig adós nekünk Amerika néhány új sorozattal, amiket tavaly beharangoztak. Ilyen a The Following is, amely most végre megérkezett. A nézettséget tekintve nem állunk rosszul. Talán lesz egy olyan újonc, amely végre nézhető? Engem nagyon megfogott a bevezető. Ha az írók jól forgatják a tollat, akkor nem egy tucat sorozat lesz belőle, hanem valami tényleg élvezetes. A személyi feltételek mindenképpen adottak.

Supernatural 8x11 - LARP and the Real Girl

6

Na, ez a rész végre igazán tetszett. Jó volt a hangulata, nem voltak kizökkentő események. Olyan érzésem volt, mint régen. Úgy értem tényleg régen, amikor még olyan volt a sorozat atmoszférája, mint most. Az új showrunner ígérte is korábban, hogy visszanyúlnak a gyökerekhez, ez most össze is jött. Nem volt egy túl komoly epizód, de a rendeltetésének maximálisan eleget tett. Szórakoztatott.

A Titánok Haragja (Wrath of the Titans)

3

Egyesek még emlékezhetnek – bár nem volt igazán emlékezetes darab –
A Titánok harca
című blockbusterre, ami az azonos című alkotást dolgozta fel. Na, már az sem volt valami nagy ötlet!
Mármint a film leforgatása – bár az még ötletnek jó lett volna.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor a fő és egyetlen gond az volt, ahogy kivitelezték az egészet. A végeredmény igen csak kétes lett.

Mindezek után vették a fáradtságot és a bátorságot, hogy folytatást készítsenek annak a filmnek, aminek nem kellett volna. Vagyis megszületett egy iszonyú gyenge és unalmas baromság, amire milliókat vertek el. Egy újabb közröhej, ami egész egyszerűen buta lett. Annyira gyenge, hogy már fárasztó nézni is.
De a legnagyobb gond, hogy pontról pontra tudtam mit fogok kapni.

A Maflás (Here Comes the Boom)

5

Ritkán tudom rávenni magam, hogy vígjátékot nézzek. Ennek okát már többször is kifejtettem.Nagyon kevés jól sikerült alkotás kerül ki mostanában a műfajban. Néha-néha bele lehet szaladni egy két jobb darabba, de egy igazán jó komédia, ritka, mint a fehér holló.
Ez sem a fehér holló-kategória az biztos, de egy a jobban sikerült alkotások közül.

Fringe - így ért véget a sorozat

7

5 év után a napokban fejeződött be véglegesen a Fringe. A záró dupla rész a Liberty és az An Enemy of Fate címeket viselték. A végjáték érzelmi faktorával nem volt gond, a történet már jóval több egérlyukat hordoz magában. Azt kell mondjam, hogy habár hatalmas rajongója vagyok a sorozatnak, láttam már sokkal jobb befejezést is.

Emberek, figyelem!

Közhírré tétetik, hogy a Sorozatportál tagokat toboroz.
Ha érdekel és szereted a filmek és sorozatok világát, mi több, úgy gondolod írnál is róla, akkor köztünk a helyed.
Szeretettel várunk mindenkit, aki tényleg aktívan hozzájárulna az oldal működéséhez.
Az alábbi mail címen lehet jelentkezni, ha van már valamilyen írásod, küld el azt is.

info@sorozatportal.hu

Supernatural 8x10 - Torn and Frayed

6

A téli szünetet hátra hagyva ott folytatjuk a történetet, ahol decemberben abbamaradt. Visszatérő szereplőkből nem volt hiány, szinte mindenki kapott némi játékidőt, aki mostanában számít. A sztori elég komoly volt és előremutató, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett a látottakkal.

Karátok és Ellenségek (Lies and Illusions)

2

A cím önmagért beszél… a 3,5-ös Imdb értékelés, továbbá a két főszereplő Christian Slater és Cuba Gooding Jr. mellett. Elszomorító, hogy két ilyen tehetséges ember, hogy tud ennyire lecsúszni, majd ilyen B-kategóriás, alja mozikban szerepelni. Persze a pénzre mindenkinek szüksége van…
E két úriember az utóbbi időben több hasonló színvonalú alkotásban is feltűnt, nem ritkán együtt is.
Ezt a filmet ízelítőnek is vehetjük…

A Guardista (The Guard)

6

John Michael McDonagh a bátyja útján járva (Martin McDonagh, az Erőszakik rendezője) megint az ír vidékre kalauzolja el a nézőket és igazából a stílusát is jól másolja le. A film „nagyon ír”, de a cím borzalmas. A forgalmazó kreatívjait el kellene zavarni egy ilyen után. Ennél bármi jobb cím lett volna.
Annyi azonban biztos, hogy A Guardista furcsa film, nem fog mindenkinek tetszeni, szokatlan a stílusa, ami nekem sem nyerte el a tetszésem.

Nagy Utazás (Last Ride)

7

Az elsőfilmes rendező Glendyn Ivin egy kitűnő drámát rendezett, egy megkapó történet egy apáról és fiáról, akik hosszú útra indulnak a csodaszép ausztrál tájakon át. Mindez remekül hangzik, csak annyi a gond, hogy hasonló film jött ki nem rég.
A nagysikerű The Road, vagyis Az Út.
És ha valaki veszi a fáradtságot, hogy megnézze mindkét filmet, akkor nem fogja elkerülni a figyelmét a két alkotás közötti számos párhuzam.

Fringe 5x11 - The Boy Must Live

6

Közeledik a nagy finálé ideje. Január 18-án véget ér a sorozat a záró dupla résszel. Ennek az epizódnak volt a feladata, hogy mindezt felvezessen nekünk. A megannyi kérdésre igyekeznek az írók válaszolni, így hát ennek jegyében telt el ez a 40 perc. Az évad nem rossz, a szórakoztatási faktor rendben van. Tuti biztos számtalan helyen bele lehetne kötni a történetbe, de inkább élvezzük az utolsó felvonásokat.

Szomorú hír!

Sajnálattal közlöm A Liga rajongóival, hogy a továbbiakban nem fér bele az életembe a fordítás, mint hobbi, ezért kénytelen vagyok leadni a sorozatot.
Remélem a továbbiakban is lesz fordítója, mert egy jó kis sorozatról van szó, amit a fordításával töltött idő alatt én is megkedveltem.
Köszönöm a rengeteg türelmet!

Elkészült a következő Liga!!

[i]Boldog új évet! És az új évhez új Liga!
Elérhető a szokott helyeken.
Jó szórakozást!
[/i]

[i][img]http://www.sorozatportal.hu/sites/www.sorozatportal.hu/files/2012/League%20S4.jpg[/img]
[/i]

Fehér Pokol (The Grey)

6

Hát, ez a film, emberek! Nem tudom, hányadán állok vele, mert vannak részletek, amik egy jó film jellemzői, de valahogy az egész mégsem állt össze.
Joe Carnahan rendezői alapkoncepciója jó kiindulópont volt, de aztán elaprózódott a film. Aki valami intenzív túlélődrámát vár, akciókkal megspékelve, hogy napjaink egyik legjobb akciósztárja, Liam Neeson halomra öli a farkasokat, azt ki kell ábrándítsam.
Ez a film, bár a túlélésről szól, egyáltalán nem az a pergően izgalmas darab.