december 2012

BUÉK!!!!

Boldog Új Évet! Tartsatok velünk jövőre is!

Udvarlót Karácsonyra (A Boyfriend for Christmas)

5

A megszokotthoz képest később jelentkezem a karácsonyi filmekkel, de elég lóti-futira sikeredett ez az ünnep. Nem nagyon volt időm, de a soron következő alkotással szeretném gyarapítani a karácsonyi tartalmakat.
Részben a téma miatt, részben pedig így emlékeznénk meg a közelmúltban elhunyt Charles Durningről.


Arrow 1x09 – Year’s End

0

A stílszerűen, Év vége, címet kapó epizóddal vonult téli szünetre a sorozat és úgy is hagyták abba, hogy az érdekfeszítő legyen.
Visszatértünk kicsit a szigeten történtekre és a családdal is foglalkoztunk és eljött a pillanat, amikor főhősünknek nevet adtak.

American Horror Story: Asylum 2x09 – The Coat Hanger

0

Szépen zárt ez a széria is, már ami a téli szünetet illeti, hiszen hátra van azért még egy-két epizód. A már-már feledésre ítélt jelen is újabb érdekességgel bővült, de múlt is szépen bontakozik ki.
Haladunk, haladunk…

Elkészült a következő Liga!!

Elkészült a következő adag Liga.
A lemaradásom ugyan elég tetemes, hála a dupla epizódoknak, de igyekszem majd a lehető leggyorsabban lefordítani a részeket.
Kellemes ünnepeket és köszönöm a türelmet!
Hozzájutni a szokott helyeken...

American Horror Story: Asylum 2x08 – Unholy Night

0

Menetrend szerint, megkésve, de jelentkezem a folytatással, ami az ünnepi időszakhoz kapcsolódó történettel szolgált, ahogy az a címből ki is derül.
Azt kell mondjam, fokozatosan tisztul a kép, több szálon is, miközben mellékes apróságokkal színesítik a sztorit. Ilyen a mostani Mikulásos mellékszál is.
Nagyon ötletes és találó, miközben nem feledkeztek meg a főszálról sem.


Arrow 1x08 – Vendetta

0

Ez első hosszabb és összefüggőbb eseményszálnak lehettünk tanúi az előző és a mostani epizódban. Oliver összeakadt egy potenciális bajtárssal, aki akár szerelmi téren is némi biztonságot adhat neki. Összességében elmondható, hogy az egész epizód középpontjában a szerelem állt.

The Big Bang Theory 6x11 – The Santa Simulation

0

Örömmel jelentem, hogy a TBBT méltóképpen vonult téli szünetre, hiszen fergeteges, témába vágó résszel zárta az évet. Egyfelől a régi, kocka időket idézte, másfelől pedig kitartott az új irányvonal mellett is.
Mindez egy remek, ötletes, jópofa részt eredményezett.


Karácsonyi Csoda (Christmas in Wonderland)

4

Eljött az ünnepi időszak és ez általában a Sorozatportál tartalmaiban is meg szokott mutatkozni. Idei első témába vágó kritikánk az alábbi filmről készült. Részben azért, hogy megemlékezzünk a nem rég elhunyt Patrick Swayze-ről, kinek ez volt utolsó szerepei egyike. Másrészt pedig, mert ez egy karácsonyi film, annak minden jellemzőjével.
A szívmelengető tulajdonságaival és bugyutaságával egyetemben.


Hogy tetszett a Dexter 7. szezonja?

Príma volt, talán a legjobb
35% (11 szavazat)
Elvoltam vele
13% (4 szavazat)
Jó kezdés után nagy pofára esés
10% (3 szavazat)
Mind közül a leggyengébb
13% (4 szavazat)
Nem nézem a Dextert
29% (9 szavazat)
Összes szavazat: 31

Dexter 7x12 - Surprise, Motherfucker!

7

Elérkezett a várva várt pillanat. Pontot tettünk egy eléggé felemás évad végére. A krónikához hozzá tartozik, hogy a szezon kiválóan kezdett, nagyon jó irányt vettek az események, aztán szépen lassan romlott a színvonal. Sajnos több ponton is kisiklott a sztori, amit arra tudok visszavezetni, hogy az írók nem elég tökösek ahhoz, hogy valami igazán drámai lépést tegyenek meg. Tényleg nem azok.

Fringe 5x09 - Black Blotter

6

Lassan kezd a hajrába érni a sorozat utolsó szezonja. Már nincs túl sok epizód hátra, szépen csendben meg kell barátkoznunk azzal, hogy a 13. epizód után többé nem tér vissza kedvencünk. Innentől kezdve mellébeszélésnek helye nincs, szigorúan a főszál eseményeit kell felgöngyölítenünk. A múlt heti 40 perc nagyon tetszett, ez most kicsit kevésbé.

The Big Bang Theory 6x10 – The Fish Guts Displacement

0

Kissé csalódott vagyok a mostani epizóddal kapcsolatban. A korábban elolvasott tartalom alapján azt gondoltam, hogy nem akármilyen humor adagot kapunk. Aztán azzal kellett szembesülnöm, hogy talán az évad leggyengébb részét volt szerencsém megnézni.

Arrow 1x07 – Muse of Fire

0

Ismételten megcsúszva, de hűséges jelentkezem a – majdnem – soron következő felvonással. Több szempontból is érdekesnek bizonyult ez az epizód, hiszen új szereplővel gazdagodtunk, aki valamiféle szerelmi szálat is jelenthet a jövőben, de legalább is, főszereplőnk társra lelhet benne.
Ezen kívül azonban egy helyben állnak az események.


American Horror Story: Asylum 2x07 – Dark Cousin

0

Pont az előző írásomban fejtettem ki abbéli véleményemet, hogy mennyire furának tartom, hogy a misztikus vonalat elhanyagolták. Erre egy olyan epizód következik, aminek ez áll a középpontjában és új megvilágításba helyezi az egész szériát. Ezért el kell ismernem, hogy ez a sztori remekül halad és teljes mértékben kielégít minden igényt. Egyedül azt nem tudom, hogy mindebből mit hoznak ki a végére, ami egyre csak közelít és az idő egyre kevesebb, hogy ezt a számtalan egymástól elütő szálat összehozzák, és az egységet alkothasson.


Dexter 7x11 - Do You See What I See?

0

Ez volt az utolsó előtti része az évadnak. A következő már a finálé lesz. Kvázi ez volt a nagy szezonzáró felvezetője. Az elmúlt években mindig ekkor volt a tetőpont, kiteljesedett a sztori, tűkön ülve vártuk a folytatást. Ha csak ezt a részt nézzük én bizony egy kicsit se várom a jövő hetet. Egyszerűen hallatlan, hogy mennyire rossz irányba ment el az évad.

Fringe 5x08 - The Human Kind

0

Hosszabb szünet után tért vissza a záró évadát taposó veterán kedvenc. Tulajdonképpen egy egyszerű részt kaptunk, de nekem mégis tetszett. Ezúttal a színészek is odatették magukat, hogy a Fringe-re mindig jellemző különleges atmoszférát átadják.

Supernatural 8x09 - Citizen Fang

0

A poénkodós 8x08 után most egészen más vizekre eveztünk. Egy jóval keményebb epizód következett, amely a maga nemében is nem sikerült rosszul. Kicsit tipikus volt, de mégis élvezetes. Egy régi vadász cimbora összecsapása egy másik meghatározó karakterrel. Jól hangzik, nem?

Tisztességtelen Ajánlat (Indecent Proposal)

6

Valamelyest azt hiszem, mindenki számára ismerős ez a film, még akkor is, ha a címével nincs tisztában. A története miatt derenghet.
Eszerint egy milliomos egy millió dollárt ajánl egy fiatal párnak, ha a nővel tölthet egyetlen éjszakát. Az alkotás kemény kérdést feszeget, de nem járt sikerrel.
Nem ment elég mélyre, pedig ez a morális kérdés megadta rá a lehetőséget, az alapötlet is remek volt.


Arrow 1x06 – Legacies

0

Kissé lemaradtam, de végre jutott időm megnézni az epizódot, ami igazából az első igazán „lazább” rész volt. Egy kicsit visszavettek az iramból, gyengébb volt a két héttel ezelőtti produkció. Ennek hátterében az állt, hogy inkább a főhős lelki folyamatainak mélyebb megismerését tűzték ki célul.
Ez pedig nem volt annyira izgalmas, de ha őszinték vagyunk, a hatása is elmaradt.
Voltak már eddig is drámaibb epizódok ennél.


The League 4x06 Elkészült!!

A Mikulás meghozta a következő epizód feliratát.
Hozzájutni a megszokott helyeken lehet.
Jó szórakozást!

Dusk Maiden of Amnesia - a sorozatról

8

Méltánytalanul keveset foglalkoztunk eddig animékkel a Sorozatportálon. Pedig ez egy remek műfaj, a japánok nagyon értik a dolgukat. Időről időre feltűnik egy-két gyöngyszem, amelyet vétek lenne kihagyni a stílus szerelmeseinek. Ez a 2012-es 12 részes animációs sorozat is ebbe a kategóriába tartozik. Nem véres, nem brutális, nem is túl bonyolult, de mégis oda tud szögezni a monitor elé. A Dusk Maiden of Amnesia egy ízig vérig szerelmes történet némi misztikummal vegyítve.

The Walking Dead 3x08 - Made to Suffer

0

A feléhez érkezett ez a remek évad. Külön dicséret, hogy idénre nem csak az epizódszám emelkedett, de a színvonal is. A történések már nem egy helyben pattognak, hanem táncot járva rohanják körbe ezt az elfuserált világot. A szezon nagyon jó, a hangulat kimagasló. Mégis maradt némi hiányérzetem az epizód után.

The Big Bang Theory 6x09 – The Parking Spot Escalation

0

Annyira megörültem ennek az epizódnak, persze csak a megtekintés után, mert az egész, úgy ahogy van a régi időket idézte fel. Még jobban, mint az előző.
Mindemellett még poénok terén is sziporkáztak.

American Horror Story: Asylum 2x06 – The Origins of Monstrosity

0

Az évad felénél járva egyre inkább tisztul a kép.
Az eddigi elégedetlenkedésem jogtalannak bizonyult, kár volt aggódnom.
A széria készítői kézben tartják a munkájukat, ez biztos.
Persze még mindig akadnak homályos foltok az összképben, – ami még most sem átlátható – de azért határozottabb a történet kontúrja.


Dexter 7x10 - The Dark... Whatever

0

Az előző rész egészen új irányba terelte az évadot. A mostani gyakorlatilag legyalult mindent, amit az első néhány epizódban felépítettek. Nem gondolnám, hogy nagyon célravezető lehet ez a történetvezetés. A kezdeti lelkesedés a szezon közepén egyre inkább lejtmenetbe csapott át, odáig jutva, hogy talán az egyik leggyengébb évaddá kell minősíteni a látottakat.

Drive – Gázt!

8

A válogatós Cannes-i népek ezzel a filmmel kapcsolatban mondták azt tavaly, hogy rendezője Nicolas Winding Refn a legjobb.
A Legjobb rendező díjával kitüntetett Refn valóban maradandót alkotott.
Én egy kicsit félve ültem le megnézni: Egyrészt a nagy hype miatt, másrészt meg a dán rendező korábbi munkája miatt, ami a Valhalla Rising névre hallgat.
De az előzetes igen is nagyon érdekfeszítő lett és egy különös történettel kecsegtetett; sőt Ryan Gosling miatt már ott tartunk, hogy kötelező a megtekintés. És bár a film maga egészen különleges, mondhatni lassú, stílusát tekintve furcsa, mégis páratlan élményt nyújt. Egy igazán remek film, ami érthetetlen módon csupán a Legjobb hangvágásért indult harcba az Oscar-gálán.